Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczny-cukier

NIETOLERANCJA LAKTOZY--kto ma?????

Polecane posty

Gość mleczny-cukier

witam wlasnei od dzis sie dowiedzialam , ze mam Nietolerancje laktozy. Robilam badania tydzien temu : z krwi --picie laktozy i pobieranie krwi co 45 min. wynik pozytywny mam juz problemy z cukrem i musze uwazac na weglowodany , a tu jeszcze to!!!! niedlugo to nic nie bede mogla jesc jak sobie z tym radzicie nie chce sie szpikowac laktoza w tabletkach w moim przypadku nie jest to uleczalne tylko genetyczne powiedziala lekarka musze sie poprostu odnalezc w zyciu i sobie radzic dietowo zero mlecznych produktow ( sa specjalne w sklepach mleka i produkty bez laktozy ) ale co z czekoladami i lodami itd ponoc nawet w musli jest laktoza zgroza

ja też mam da się żyć unikaj głownie mleka i nie przesadzaj z serkami głównie laktoza jest w mleku(ja jeszcze nie trawie białka mlecznego kazeiny i mam na nie uczulenie) a ja tak lubie serniczki:( mus to mus zmienić diete

Gość mleczny-cukier
dziekuje zé sie ktos zameldowal no zyc da sie zyc ze wszystkim tylko , z eto coraz bardziej skomplikowane to zycie dzisiaj bylam w sklepie pokupowalam mleko, serki itd. wolne od laktozy ale kosztuje wszystko razy 3 nie dosc , ze czlowiek choruje to jeszcze za to placi zero ciast ze smietana, sernikow, lodow , czekolad itd itd

Gość agasso
ja też mam nietolerancję laktozy. Zbieram ciekawe przepisy nie zawierające mleka i pochodnych zapraszam na bloga bez-mleka.blog.onet.pl