Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjaakkaa cudna

troche glupie pytanie na temat porodu

Polecane posty

Gość jjaakkaa cudna

mam pytanie, taka mysl mi chodzi juz od dawna. Wiem, ze porod bardzo boli i nie mysli sie niczym innym i nie czuje innych boli, ale czy od tego parcia nie boli glowa? Bo ja to kojarze z parciem takim jak przy kupie, tak? A jak mam mocne zatwardzenie to strasznie mnie glowa boli od tego prezenia sie, mam wrazenie, ze zaraz mi cos peknie i potem jeszcze mi szumi w uszach. Tez tak macie? i Jak to parcie wyglada przy porodzie? bo wysilek to na pewno jest o wiele wiekszy niz przy zaparciu, ale czy to ten sam typ parcia? sorry za glupoty, ale lekarza glupio by bylo pytac ;)

Gość zolzaa
nie nie bolala mnie glowa nawet nie myslalam o tym tak bardzo tylek mnie bolal

w moim przypadku to byl taki bol ze nie mialam wcale ochoty rozróżniac co mnie bolalo... a potem jak dzieci sie urodzily to chcialo mis ie spac - ze zmeczenia i z tego ze napiecie opadlo. glowa zaczela mnie bolec dopiero tydzien poźniej- z niewyspania :)

Gość ja też mam pyytanie w takim
razie. Jak jest z tym nacinaniem krocza? Naprawdę wszystkim to robią? To mnie przeraża i powstrzymuje od zajścia w ciążę... Mówię poważnie.

nic innego nie boli i nie myślisz o niczym innym uwierz:) potem nawet parcie mnie nie bolało, po pewnej granicy bólu ponoć człowiek dalej nie czuje, alleluja :)

nacinają przy skurcz\u, ja nie czułam, potem czułam szycie ale juz miałam Michasia w ramionach :)

Gość figowa
a mnie poród nic nie blał i chyba jestem tu jedna z nielicznych ;) kazda kobieta inna jest

Gość wcale nie jest wstyd
zapytac sie lekarza - a nawet moze byc wskazane, jezeli masz takie objawy to moze jestes zagrozona tetniakiem (wbrew pozorom podobno co 20 osoba jest w grupie ryzyka) zawsze mozesz sie zapytac o to lekarza

nie wszystkim. ja raz mialąm naciete a raz nie mialam... i peklo. podobno lepiej sie ggoi naciete bo wiadomo to rana cieta o gladkich brzegach a nie szarpana ... ale u mnie to byl jeden pikuś. a naciecie nic nie boli. a szycie mnie bolalo jak jasna cholera!

Gość no tak ale mi chodzi właśnie o
to, czy to nacięcie jest konieczne? Ja się boję tego strasznie, od razu sobi ewyobrażam, że rozetną mnie za bardzo, albo za bardzo zszyją i będę miała problemy... Chodzi mi o to, czy każdą nacinają?

Gość a ja tam wezmę sobie
cesarkę na życzenie, bo strach przed porodem powstrzymuje od zajscia w ciaze

Gość aha dzięki annnnnna

Gość jjaakkaa cudna
dzieki wielkie za odpowiedzi, powiedzcie mi tylko, czy tez tak macie przy zaparciach? ze az glowa boli i szumi w uszach. to mi zdarza rzadko, ale jednak .... bo moze porod po prostu tak boli i wywoluje takie emocje, ze tej glowy sie nie czuje, a zaparcie to taki pikus, ze czuje sie parcie tylko w glowie, bo nic innego nie boli. za rade z lekarzem dziekuje, faktycznie moze skorzystam