Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaku21

Candida albicans grzybica pochwy

Polecane posty

Gość gosiaku21

Witam mam pytanie do was. Mialam ostatnio robiony test na GBS i wyszlo ze mam grzyba o nazwie Candida albicans. Dzisiaj maz ma mi wykupic antybiotyk, bralam juz kiedys leki na grzybice i nie wiem jak powinnam sie zachowac rano jak wyplynie ta tabletka. Myjac sie rano powinnam wyplukiwac ja z pochwy czy nie?

Gość maaaaaaan
jak sobie ja na noc zaaplikujesz dzisiaj to jutro rano sie normalnie umyj

Gość gosiaku21
no ale wyplukiwac ja? bo ona pozniej caly dzien wyplywa chyba ze to sa takie uplawy mocne... nie wiem

Gość nic stamtąd nie wypłukujesz
to jest pewnie globulka zawierająca kwas mlekowy aby odbudowac flore bakteryjną, więc myciem sie w srodku pogorszysz sprawe i sie nie wyleczysz.

Gość MADLEN79
nie wypłukuj jej normalnie się rano umyj no a w dzień nos wkładke na bieliźnie bo zawsze cos tam wycieknie.

Gość ripto sipto
antybiotyki głównie sa na bakterie a nie na grzybicę (oprócz nystatyny i natamycyny) - to raz globulki na odbudowanie flory bakteryjnej to nie leki i nie zawierają kwasu melkowego a bakterie kwasu mlekowego - to dwa każda globulka wyplywa, taka kolej rzeczy. grunt żeby wieczorem zaaplikować i przez noc poleżeć co do mycia, to normalnie się opłukać i umyć płynem do higieny, na pewno nie robic żadnych irygacji a co do flory bakteryjnej, to polecam jednak coś sobie kupić. najlepiej lacibios femina, to wtedy wieczorem lek aplikujesz, lacibios femina rano, bo to doustne więc Ci nie będzie wypływać

Gość karusia111
Nic nie wypłukuj, a po zakończeniu leczenia pamiętaj o odbudowaniu flory bakteryjnej pochwy np. Gynophilusem. Czy Twój mąż też dostał leki?