Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia27....

zbyt częste oddawanie moczu w ciąży

Polecane posty

Gość mamusia27....

Wiem, że ciąża powoduje częste oddawanie moczu jednak ja będąc w 7 miesiącu mam czasem takie pory że potrafię chodzić do ubikacji co 15-20 minut!!! Zdarza się że nie idę dwie godziny ale np dziś od godziny 17 byłam już co najmniej z 5 razy i za każdym razem oddawałam sporo moczu. Badanie ogólne moczu miałam tydzień temu - wyniki idealne, więc zastanawiam się co to może być? Czy może to jednak normalne w ciąży nawet jeśli zdarza się aż tak często?

Witam. Jestem w 27tc i mam tak samo jak Ty. Są pory dnia, że latam do toalety co kilka minut. Czasami wyjść z domu nie mogę bo obawiam się, że zaraz mi się zachce do toalety, a czasami jest ok - nie biegam tak :)

Gość nastka 234
w ciązy to zupełnie normalne. Jeśli badania moczu sa ok to nie masz się czym martwić. Ja w nocy wstaję chyba z 7 razy

Gość mamusia27....
MyniaK to mnie pocieszyłaś że też tak masz:) . Ja jestem w 29 tygodniu i dziś wieczorem mialam pare razy tak, że dopiero co wyszlam z toalety a juz czulam ze zaraz bedę musiała iść znowu:(. Rano z kolei nie było absolutnie tak źle i chodziłam raczej normalnie. I ostatnio często mam takie dziwne dni aż się bałam czy to normalne, bo ciąża ciążą ale żeby co pare minut biegać to już przesada:(

Też wydawało mi się to dziwne, ale tak jest. Nie mam tak przez cały dzień tylko o jakiejś tam porze dnia. Rano również idę tylko raz do toalety i mam spokój na jakiś czas :)

Gość mamma kalinnkiii
Ja w ciazy tez bardzo czesto chodzilam do ubikacji.Teraz jestem pol roku po porodzie.I chyba mi sie system rozregulowal.Jak mam parcie na pecherz to musze odrazu isc siku bo boje sie ze popuszcze.

Gość mamusia27....
Naprawdę dziękuję:). Odetchnęłam z ulgą:).

Gość wrzesniowa mamuska
mnie w ciazy tez przerazalo czeste odwiedzanie wc. w nocy wstawalam dobre 5 razy a czasem i co godzine.

Tragedia czasami z tym chodzeniem, ale cóż takie uroki bycia w ciąży :)

Gość ollolllola
miałam to samo, dziecko naciska na pęcherz i lata sie co chwilkę, a najbardziej wkurzajace jak lecisz a tu dwie kropelki tylko:)

Czasami mam dosłownie ochotę zostać w toalecie na dłuższą chwilkę bo wiem, że zaraz będę znowu leciała, żeby skorzystać...

Gość gość
ja od początku ciązy chodzę 3 razy w nocy i niezliczoną liczbę razy w dzień. Warto zrobić badania pod kątem glukozy. Często przy cukrzycy często odwiedza się toaletę. Najbardziej wiarygodny wynik da krzywa cukrowa, zwykłe badanie cukru może nie wystarczyć.