Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l.i.p.aaaa

komplikacje po porodzie sn 9 tyg temu

Polecane posty

Gość l.i.p.aaaa

witam mamuski! potrzebuje porady... 9tyg temu urodzilam dziecko.Porod latwy,szybki,bezbolesny,zadnych niespodzianek typu pekniecia tu i tam,no po prostu bosko.Bylam na nogach po godzinie,po 16 pojechalismy do domu.Krwawilam dosyc krotko,nawet niezbyt intensywnie,jak okres moze 3 tyg,pozniej plamienia.Jakies 3 tyg temu zaczelo bolec mnie podbrzusze i zaczely odpady poporodowe specyficznie pachniec,polecialam do lekarza-zapalenie macicy,antybiotyk w dziwnej dawce 5x400gr metronidazolu 1 dnia i powtorka 3 dnia.i nic wiecej.Dodam,ze wszytskie badania wyszly ok,wymazy,mocz,krew..Zadnej innej choroby niet.Wymaz po antybiotykach po tygodniu ok. ALE. ciagle mnie boli!!!boli mnie brzuch jak na okres,teraz juz tez krzyz czasem...Szczegolnie jak siadam np na toalete w wiadomym celu to normalnie czasem az z bolu nie moge.Moj lekarz twierdzi,ze wszytsko jest w porzadku,ze skoro wyniki sa ok to juz nic nie bedziemy robic.Dodam,ze badal mnie ginekologicznie tez.I nie wiem juz co mam myslec.Zgwalcilam go o skierowanie do gina,moze jednak powinni mi zrobic usg? dziewczyny poradzcie bo zwariuje zanim do tego gina dotre ... dodam,ze nie mieszkam w ppolsce,do gina musze miec skierowanie i to nie jest takie hop siup dostac termin ... co to moze byc?

Gość w oku mi sie nie miesci
ja tez miałam taki poród jak ty i ta całą reszte tylo ze mnie bolał krzyz i to tak jak ból krzyzowe przy porodzie i wyłam lekarz porobił badania i powiedział ze to mnie...wytrzymałam miesiąc!zgroza myslałam ze ochujeje w koncu przeszło d dzis nie wie co to

Gość l.i.p.aaaaaaa
no ale co?zrobil ci jakies usg?? tyle sie naczytalam w necie ze juz nie wiem sama :( nie chce zeby to okazalo sie jakims zapaleniem znowu,nie dolecze czy moj lekarz jelop nie zauwazy co to i klops..W polsce bede 11 pazdziernika to pojde na przeglad ale do tego czasu chce przezyc!!

Gość w oku mi sie nie miesci
nic mi nie zrobili tylko cały czas mówili ze jak kobieta ma lekki poród to potem moze miec rózne anmalia...troche dziwne ale cóz wiem jak cie boli bo sama nie wiedzialam gdzie sie schowac a jak mialam sie w łózku obrócic to myslalam ze oszaleje doktorka zaproponowala mi psychotropy podciagajac to pod...deprsje pporodowa no i ja wysmialam

Gość l.i.p.aaaa
chyba zartujesz z ta psychoterapia... depresje poporodowa to ja mialam ale juz jest lepiej. no sorry... moj maz sie smieje ze znowu zaciazylismy,nie karmie piersia od 3 tyg a kochalismy sie ale bez wytrysku zanim zaczelam brac tabsy...Bo podobnie mnie bolalo w pierwszych tygodniach ciazy..chyba skocze po test :D

Gość w oku mi sie nie mieści
jesli mialas depresje i myslisz ze jej juz nie masz a masz te bóle to pewnie ja masz... a co do zaciązenia to mozliwe bo gdyz iz byłas w tym czasie bardz płodna

Gość l.i.p.aaaa
chyba bym sie zalamala jakbym zaciazyla... no nic,trza kupic test... a nikt inny nie mial podobnych bolow??????? laski piiiszcie!!

Ja też miałam takie dziwne bóle. Strasznie bolał mnie krzyż i tak jakby jajniki. Ale u mnie przeszło samo po ok. 6 tyg. po porodzie. Miałam robione usg i sprawdzane nerki. Badał mnie też gin, nikt nic nie wykrył. Słyszałam, że takie bóle pojawiają się przy zapaleniu przydatków, ale podobno po porodzie rzadko to się zdaża. Teraz sobie myślę, że to może po znieczuleniu które miałam do porodu.

Gość L.i.p.aaaa
Coca cola ale ja nie miałam znieczulenia.dodam,ze w ok 5 tyg po porodzie zaczęło mnie boleć i pojawiły się uplawy,zwlekalam z wizyta bo myślałam ze może okres bo nie karmilam czest piersią,raz dziennie.poszłam do lekarza ze dwa tyg pózniej jak już zaczęło smierdziec,dostałam antybiotyk ale po tej drugiej dawce po ok 2 dniach zaczęło znowu boleć.lekarz pobral wymaz,dziś dzwonilam i jest ok.już sama nie wiem co to może być.uplawy mam ale zawsze miałam,infekcja raczej nie choć kochalam się z mężem może on powinien tez najpierw wziasc jakieś tabsy,bo może to coś u niego jest(jak miałam w ciąży infekcje to tylko ha się leczylam o nim lekarz nic nie wspomniał a kochalismy się).kurde no ale gdyby to była jakaś infekcja to by wyszło nie

ja też to miałam ale mój gin skierował mnie na usg, i okazało się,że miałam zrosty na macicy, podobne resztki po porodzie, zrobili mi laparoskopie i mam już spokój 2 i pól roku :)) a jezeli chciałam sie obrócic w łózku to chwytałam się brzegu łożka i z bólem przewracałam ale jeżeli piszesz o zaciżeniu to jest to możliwe :(

Gość l.i.p.aaaa
A czy USG i porządny lekarz zobaczy czy macica po porodzie się dobrze pczyscila,bo ja miałam zwykły okres,nie było żadnych skrzepow czy kawałków tkanki..no i jak byłam na USG w pl w 8 tyg to mi gin powiedział ze mam polipy na pecherzu sztuk 3 ale na USG tu gdzie mieszkam nic o tym nie wspominał. Jeżeli się okaże ze zaciazylam to zalamka,na pewno nie chce urodzić,nie dam rady z dwójka małych dzieci :-(

wiesz mój lekarz to wypatrzył na usg a jest jednym z lepszych a moim mieście, więc dobry lekarz to zauważy a mnie dodatkowo bolały jeszcze jajniki :((

Gość l.i.p.aaaaa
Mamuski help!

moje miesiączki byy też normalne a czasami nawet bardzo skąpe a ciągło mi się to ok 4 miesięcy niż z tym poszłam

Gość l.i.p.aaaa
Mnie boli generalnie całe podbrzusze,krzyż,no i czuje klucie w jajnikach,a najgorzej jak siadam na toaletę to czuje jakby zaraz miało mi coś wypaść,a przy robieniu tych grubszych spraw to aż boje się wypychac :-(

Gość l.i.p.aaaazle
Zle się wyrazilam,nie miałam jeszcze okresu po porodzie tylko moje krawienie poprodowe było bardziej jak okres,czysta krew bez skrzepow itd.Boje się ze coś się tam mogło porobic,jutro mam zadzwonić do mojego lekarza i dowiem się czy mi dał skierowanie czy nie,jak będzie miał waty to splukam się i prywatnie pójdę :-(nie po to płace podatki by płacić za lekarzy :-(

Gość l.i.p.aaaa
A ty czekalas z pójściem do lekarza 4 mce od porodu? I jak wyglądało leczenie?antybiotyk?czyszczenie macicy?

miałam nadzieję,że będzie lepiej, najpierw były antybiotyki typu metronidazol itp,ale to nic nie pomagało, były maści,globulki i dupa zimna w koncu zrobił mi usg i poiwedział, czym to wszystko spowodowane, tak miałam czyszczenie w szpitalu pod ogólną narkozą:)

mam nadzieje,że trochę ci pomogłam ale już uciekam bo rano szybko wstaje, dobranoc i powodzenia:))

Gość l.i.p.aaaa
Dzięki badzo!!! Cóż pozostaje mi tylko iść do porzadnego gina :-(dobranoc tez mykam :-)