Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeczywiscie nikt

wysypka u dziecka po antybiotyku-przerwac podawanie?

Polecane posty

Gość rzeczywiscie nikt

Gość 7.10
skontaktowac sie z lekarzem a nie z kafeteria!!!!

my wlasnei mielismy wysype od Augmentin u 1,5rocznego synka. Nie pisalam wtedy na cafe tylko do lekarza dzwonilam. Kazala przyjsc i po obejrzeniu synka kazala przerwac podawanie leku. Po kilu dniach choroba nie ustepoiwala, przepisala antybiotyk ale z innej grupy i taki na 3 dawki, pomoglo

Gość rzeczywiscie nikt
wysypka pojawila sie tylko na raczkach-w 3ciej dobie podawania umowiona jestem dzisiaj do lekarza

Gość rzeczywiscie nikt
dodam ,ze u nas tez augmentin

u nas tez sie pojawila chyba na 3cią dobe, u nas na buzce, raczkach i tył nózek

starsza corka tez dostaje augmentin na infeckje gardła i u niej nigdy nic nei bylo, ale widac co organizm to inaczej. ja to sie zastanawialam wtedy czy to po prostu wirus z niego nie wyszedl w postaci wysypki bo tak sie zdaza, ale lekarka powiedziala ze to typowa wysypka polekowa. Wtedy tez myslalam ze moze to bedzie od nurofenu, albo jeszcze innego leu, ale kazala odstawic antybiotyk i podawac zyrtec

Gość rzeczywiscie nikt
piccolo-chetnie Twoje dzieci przyjmują ten "pyszny" lek?

córka w miare tak, on chyba nei jest tai zły, tyle ze musze ja troche przekonywac, ale jak wytlumacze to bierze i sie nei krzywi. Synowi to ze ta powiem wszystko na sile raczej, ale byly momenty ze bral tak po prostu ten augmentin tez jakby w miare mu smakowalo. Ten co dostalismy pozniej, 3dniowy, to bylo ohydztwo, zapach mialo jak jakiejs farby

Gość rzeczywiscie nikt
moj synek jest taki rozzłoszczony jakis przez ta chorobe ze nie bardzo mu podchodzi ten augmentin-chyba ze na spaniu nie wiem czy dobrze zrobilam ale rano mu nie dałam (przez ta wysypke)

ja jeszcze rano podalam zanim poszlam do learza, bo wizyte mialam na chyba 13tą

Gość gość
wlsanie mam taki przypadek u corki.u nas to wlasnie okazalo sie ze to wirus a nie zakazenie bakteryjne ktore sie leczy antybiotykiem,tak jak stwiedrdzila pani doktor.mamy odstawic antybiotyk a wysypka do tygodnia podobno zniknie.