Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przysz艂a studentka.

Czy laptop na studiach jest nieb臋dny?

Polecane posty

Go艣膰 walijka
fakt, slowo laptop mozna odmieniac,ale w bierniku powinnismy uzyc go w formie mianownikowej :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 julka4363
dziewczyno sorry jak ktos chce znalesc prace to znjdzie! moja kuznka znalazla bez znajomosci, wiele moich kolezanek tez! ciezko mi uwierzyc ze zdalas dobrze mature bo z twoim podejsciem do zycia to ci sukcesu nie wroze, pewnie jestes zwyklym kujonem co mysli ze4 w zyciu wystarczy wkuwac!nie obrazaj innym , super ze ci matura poszla ale co z tego? w zyciu nie chodzi o 5 na maturze ale o oglne radzenie sobie a ty tego nie umiesz! ja mature zdalam srednio, z wybranego przedmitopu raczej nie najleiej mi poszlo reszta spoko i co z tego, na studiach nie ma to znaczeniaa chyba zeby sie dostac, poza tym studenci to w wiekszosci ciezko rpacujace osoby przynajmniej ja takich duzo znam godzacy nauke z praca, pomysl o dorobieniu a nie narzekaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentki nie znaja polskiego
oczywiscie, 偶e s艂owo laptop sie odmienia tylko nalezy je odmienia膰 POPRAWNIE mam (kogo?co?) laptop mam (kogo?co?) st贸艂 Polsko, ty widzisz i nie grzmisz :-O Przysz艂a inteligencja narodu nie umie odmienia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thdgjfj
nie musisz byc najlepsza studentka, wazne zebys wogole te studia skonczylya, takie jest podejscie tych glupich kujonow ze albo ebde najlepsza ale sie wieszam, kurwa jak ja bym sie miala uczyc aby byc najlepsza tez bym nie dala rady, nie mam chorych ambicji!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 egtfddasc
Zalezy jeszcze co studiujesz. Jak jestes na kierunku gdzie trzeba robic projekty i inne cuda, to laptop niezbedny ( lub jakis PC). A jak studiujesz jakis kierunek typu pedagogika to chyba nie bardzo potrzebny.. npo chyba ze do robienia sci膮g.. ;) Mozna sie obejsc bez kompa jak studiuje sie pedagogike itp. Jakkolwiek, komputer bardzo ulatwia funkcjonowanie, wiec radzilabym kupic go.

Udost臋pnij ten post

zale偶y od kierunku studi贸w, ale komputer z dost臋pem do internetu nie zawadzi nigdy u mnie wi臋kszo艣膰 zagadnie艅 wysy艂ano nam na maila, informacje o odwo艂anych zaj臋ciach, kolokwiach - na stronce, wi臋kszo艣膰 prowadz膮cych zaj臋cia komunikowa艂a si臋 z nami w ten spos贸b i wszyscy wymagali s艂owa drukowanego je艣li chodzi o zadane prace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
komputer jest niezb臋dny napewno,ale laptop? Osobi艣cie z mezem mamy dwa komputery osobne ale stacjonarne.Musimy miec dwa bo kazde z nas pracuje na kompie.Za laptopem przemawia tylko ma艂y rozmiar i nic wiecej.Mialam do czynienia z kilkoma laptopami i szlak mnie trafia艂.Laptop stworzony jest ludziom do pracy w terenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
woelogodzinna praca na laptopie jest mecz膮ca,w biurach s膮 czesto laptopy ale maj膮 pod艂aczone dodatkwo du偶o monitory.Dla ksi臋gowych,architektow leptop sie nie sprawdza,nawet ten z powiekszonym monitorem.

Udost臋pnij ten post

Nie rozumiem czemu uwa偶asz, 偶e skoro dobrze zda艂a艣 matur臋, to nikomu innemu nie nale偶y si臋 laptop, tylko Tobie. Jak to sobie wyobra偶asz? 呕e rodzice Twoich koleg贸w, kt贸rzy gorzej zdali matur臋, powiedz膮 im, 偶e nie dostan膮 laptopa, bo kto艣 tam napisa艂 matur臋 lepiej? Na prawd臋, 艣mieszne podej艣cie do 偶ycia. Wiadomo, 偶e je艣li rodzice mog膮, to kupi膮 swojemu dziecku odpowiedni sprz臋t. A je艣li nie s膮 w stanie, to ka偶dy stara si臋 kupi膰 sobie komputer na w艂asn膮 r臋k臋. I przesta艅 wali膰 smuty, 偶e mama nie pozwala Ci pracowa膰, albo 偶eby dosta膰 prac臋, trzeba mie膰 znajomo艣ci. A praca w Polsce Ci nie odpowiada? Jedziesz na studia, naucz si臋 偶ycia. W ka偶dym wi臋kszym mie艣cie w Polsce jest full miejsc w klubach, restauracjach, barach i pubach, gdzie szukaj膮 studentek na weekend do pracy dorywczej. Laptopa do nauki mo偶esz kupi膰 ju偶 za 2 tysi膮ce z艂otych, bo zawsze s膮 r贸偶ne promocje, a do studiowania nie potrzebny Ci jaki艣 wypasiony sprz臋t. Takie 2 tysi膮ce to s膮 jakie艣 4 miesi膮ce pracy dorywczej, wi臋c zamiast si臋 nad sob膮 u偶ala膰, we藕 si臋 w gar艣膰, a jeszcze przed sesj膮 b臋dziesz mia艂a laptop do pracy. I - jak kto艣 tu ju偶 m膮drze napisa艂 - wynik matury nic nie znaczy w 偶yciu. Jest Ci potrzebny jedynie do rekrutacji na studia. W 偶aden spos贸b nie gwarantuje Ci powodzenia w 偶yciu, pewno艣ci siebie, czy zaradno艣ci. Na Twoim przyk艂adzie jest to niestety bardzo widoczne...

Udost臋pnij ten post

A je偶eli po prostu nie chce Ci si臋 nic robi膰, wolisz p艂aka膰 na forach, 偶e jeste艣 przegrana na starcie, bo nie b臋dziesz mia艂a najlepszej 艣redniej na roku, bo masz wredne kole偶anki w akademiku, bo mama nie za艂atwi艂a Ci pracy itd, to po prostu musisz pogodzi膰 si臋 z tym, 偶e nie b臋dziesz mia艂a laptopa. Zaczynam czwarty rok studi贸w, mam w grupie osoby, kt贸re przez ten ca艂y czas nie mia艂y na stancji komputera i radzi艂y sobie. Internet jest w ka偶dej bibliotece, je偶eli by艂a jaka艣 informacja na poczcie grupowej, to zawsze im kto艣 przekaza艂, kiedy trzeba by艂o pisa膰 prac臋, jechali do domu na weekend i j膮 pisali. Tyle. Zamiast traci膰 energi臋 na narzekanie, zr贸b co艣!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
rany....ja matur臋 zda艂am generalnie s艂abo,stara matura,teraz ko艅cze drugie studia magisterskie na uczelni pa艅stwowej;) Matura a sesja to dwie r贸偶ne sprawy;) Egzamin w sesji ma pojemno艣膰 materia艂ow膮 jak matura,jeden egzamin,a w sesji jest kilka:) osobiscie zna艂am osoby ze znakomitymi wynikami matury a nie uko艅czy艂y studi贸w:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
zale偶y od kierunku studi贸w,napewno na architekturze i rachunkowo艣ci komputer jest niezb臋dny na codzie艅.Ale nie przesadzajmy komputer da si臋 z艂ozy膰 samemu za grosze.Kazdy ma jakie艣 czesci po wczesniejszych kompach.Tak z艂o偶y艂am sobie sama pierwszego kompa w 偶yciu,kosztowa艂 mnie 10piw:)

Udost臋pnij ten post

Dok艂adnie inka - ka偶dy student w trakcie sesji ma wi臋cej materia艂u do opanowania ni偶 maturzysta. Ale niekt贸rym wydaje si臋, 偶e je艣li zdali matur臋 na 80%, to ju偶 wszystko dalej im si臋 uda... Studia ucz膮 偶ycia, nie ma co...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj jak to 艣wiadczy
o poziomie przysz艂ych student贸w, masakra... ale wracaj膮c do tematu, na polibud臋 do projekt贸w jest niezb臋dny bo ci膮gle trzeba go targa膰 na zaj臋cia z tymi projektami... na pozosta艂ych studiach starczy Ci jak pisano wy偶ej stacjonarny byle by by艂, albo wsp贸lne korzystanie z innymi, ja nie widz臋 problemu, chyba 偶e jeste艣 tak aspo艂eczna jak to wynika z twoich post贸w... zreszt膮 po akademikach wszelkie info z pr臋dko艣ci膮 艣wiat艂a rozchodzi si臋 drog膮 pantoflow膮:-) co do stypy, masz wym贸g 艣redniej i nie jest ona z kosmosu, zazwyczaj wyp艂acaj膮 w grudniu z wyr贸wnaniem a potem co miesi膮c. praca-mo偶na-fakt ci臋偶ko, ale na zbiorach owoc贸w te偶 mo偶na zarobi膰 jak si臋 rzetelnie pracuje, nie ma w tym nic trudnego ani znajomo艣ci nie potrzeba:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
ostatnio z艂ozy艂amsobie sama kompa za 1500 z艂,dobrego kompa plus za 700 z艂otych kupi艂am dobry monitor i tyleeee dobry procesor,przyzwoita pojemnos膰 dysku trwardego,dobra grafika,p艂yta g艂贸wna,p艂yta dzwi臋kowa.Chodzi艂am po hurtowniach czesci komputerowych i z艂ozy艂am dobry komp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
lapto o takich samych parametrach kupoisz za 4000 tys z艂otych,bo ceny generalnie liczy sie razy 2 w stosunku do stacjonarnego kompa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale zale偶y jakie mamy
wymagania w stosunku do tego kompa:-) ja studiuj臋 na polibudzie, kupi艂am przyzwoitego laptopa z 1500z艂 i jest ok:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
wcale nie trzeba nosic laptopa na architekturze,starczy zgra膰 projekt na pendrive i tyle:) na zajeciach sa kompy:) przynajmniej u mnie by艂y og贸lnie dostepne:) na a偶dej z uczelni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkka
dlatego m贸wie ze pierwszy komputer kt贸rzy zlo偶y艂am kosztowa艂 mnie 10 piw i by艂 ca艂kiem przyzwoity,teraz pracujemy z mezem i musimy miec lepsze kompy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 heh u mnie niestety
nie by艂y, projekty labo nosisz na laptopie, ostatecznie zgrywasz na pena i u znajomych pokazujesz, albo drukujesz post臋py na ka偶de zaj臋cia;-)... ale i tak nasze post臋py tworzy艂y si臋 w ostatniej chwili przed zaj臋ciami do czego laptop byl niezb臋dny... nie 偶a艂uj臋 ze kupi艂am, 95% mojego roku ma teraz, ci臋偶ko bez

Udost臋pnij ten post

Nie czytam ca艂ej dyskusji, ale odpowiem na pytanie - 4 lata studi贸w da艂am sobie rad臋 bez lapa :) Teraz zaczynam prac臋 wi臋c tym bardziej na 5-tym roku nie b臋dzie mi potrzebny :)

Udost臋pnij ten post

niezbedny jest komputer, nie konicznie laptop zeby projekty, sprawozdania, rysunki itp na nim robic w domu - no i sciagi :) a internet to juz chyba we wszystkich akademikach jest

Udost臋pnij ten post

jak fajnie si臋 jedzie po autorce, nawet jak kto艣 napisa艂 "znale艣膰" mo偶e sobie zjecha膰 dziewczyn臋 a dlaczego by po wynikach matury nie ocenia膰, a po sesji tak? studia teraz mo偶e sobie sko艅czy膰 ka偶dy, sesja na pedagogice nie wydaje mi si臋 takim zn贸w wydarzeniem degraduj膮cym matur臋 egzamin 偶aden nie zagwarantuje zaradno艣ci 偶yciowej etc. tak w liceum, jak i na studiach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jest niezb臋dny na studiach
humanistycznych gdzie musisz ci膮gle pisa膰 r贸偶ne prace no i przydaje si臋 podczas pisania magisterki.

Udost臋pnij ten post

ale Autorka chyba pyta o laptop na zaj臋cia, a nie W OG脫LE komputer ... bez komputera jest ci臋偶ko, ale bez laptopa daje si臋 rad臋 bez problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rodzynek -
Witam. Wiem, ze do艣膰 rzadko pojawiaj膮 si臋 faceci na tym forum, kiedy艣 si臋 ju偶 udziela艂em w pewnym temacie i wiem, 偶e by艂em tam rodzynkiem :). Ja te偶 od tego roku id臋 na studia. Jednak matura mi posz艂a troch臋 gorzej, ale po wielu m臋czarniach dosta艂em si臋 na studia (UG - Chemia). Ja te偶 nie dostan臋 laptopa - sam musz臋 sobie go kupi膰. Je偶eli dostaniesz stypendium - nie przejmuj si臋, mo偶esz go wzi膮膰 na raty albo po wyp艂acie za zaleg艂e miesi膮ce. R贸wnie偶 mo偶esz stara膰 si臋 o kredyt studencki - a jak jeste艣 z obszaru wiejskiego to zabezpieczenie maj膮tkowe da Ci pa艅stwo (nawet do 100%!). Poczytaj troch臋 o tym w internecie, jest to bardzo dobra opcja dla os贸b, kt贸re nie maj膮 zabezpieczenia finansowego z domu. Czy jest konieczny - tego Ci nie powiem, sam tego nie wiem. To si臋 dopiero oka偶e. Co do pracy - uwierz mi - dla chc膮cego nic trudnego. Pierwszy raz zacz膮艂em pracowa膰 w wieku 17 lat w wakacje. P贸藕niej pracowa艂em w innej firmie w rok szkolny w weekendy, a od stycznia zesz艂ego roku w jednej firmie w ka偶dy czas wolny. Od tego czasu mia艂em ju偶 2 podwy偶ki (chocia偶 to s膮 nadal 艣mieszne kwoty bo zaczyna艂em od 5 z艂, teraz mam 6z艂 na godzin臋) - ale dla mnie wystarcza zw艂aszcza, 偶e nie pracuj臋 fizycznie i wybieram sobie kiedy pracuj臋, a kiedy nie. A to by艂o dla mnie bardzo wa偶ne. Spokojnie w "napi臋tym" miesi膮cu dorabia艂em sobie 400-500z艂, wakacje ok. 2000 z艂 (troch臋 godzin trzeba by艂o wyrobi膰...). Nie s膮 to kokosy, ale jak si臋 chce to mo偶na. I wszystko bez znajomo艣ci. PS - Co do pracy, powiem, 偶e zaczyna艂em od 4,5 w pierwszej firmie, ale to by艂a moja pierwsza praca... W mi臋dzyczasie zahaczy艂em o prac臋 w Niemczech - nie by艂o 藕le, ale to nie dla mnie. Zbyt poga艅ski j臋zyk ;). Tu musz臋 przyzna膰 - rodzina mi to za艂atwi艂a (mieszka na miejscu) jednak jak ju偶 tam trafi艂em to mog艂em dos艂ownie wybiera膰 w sezonowych pracach - ulotki, stoiska. Zarobki €4-7 na godzin臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 detergentka
ojej! laptop/wogole komputer jest NIEZB臉DNY. Nie zda艂abym roku bez tego. W prawdzie codziennie doje偶dzam na studia i mam wszystko w domu. W niekt贸rych akademikach np, tylko w jednej cz臋艣ci budynku jest internet itd. Na uczelni niby mo偶na skorzysta膰, ale zawsze full ludzi, to inny przychodzi na zaj臋cia planowe i wywalaj膮 z komp贸w, bo maj膮 zaj臋cia. Studiuj臋 kierunek artystyczny, wi臋c bez kompa bym ze艣wirowa艂a. Wykonywanie projekt贸w, obr贸bka fotografii, montowanie film贸w, obr贸bka, ob贸bka muzyki, konwertery, programy graficzne, projekty, gry komputerowe, skany projekt贸w + ofkorz robienie 艣ci膮g, sparwdzanie wielu potrzebnych informacji. Za艂贸偶my szukasz jakiej艣 ksi膮偶ki, to np w internetowej bazie biblioteki. Wol臋 to ni偶 lecie膰 i siedzie膰 5h w bibliotece i szuka膰 odpowiedniej ksi膮偶ki. Nie raz siedzenie do 4 rano nad projektami. Na uczelni koncze zajecie o 19 i tak wszystkie pracownie pozamykane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jankoo-o
m贸j bo偶e.. autorko tematu, durna jeste艣 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stary pryk co wie
teraz studenty to d艂u偶ej siedz膮 na fejzbuku ni偶 nad ksi膮偶kami...

Udost臋pnij ten post