Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

karmienie butelka

Polecane posty

Witam. Chcialabym zapytac jak to jest z ta glukoza przy karmieniu mlekiem modyfikowanym. kiedy i ile podawac dziecku glukoze?? zaznaczam ze moja corka ma 2 tygodnie

Gość stedentka wsz
pierwszy raz slysze o podowaniu dziecku glukozy lekarz zalecil? ja dawalam bebilon i daje do dzis

Gość vxfcvcvb
a po co dopajać?? jeśli już to samą wodą najlepiej, a glukozy jest proporcja łyżeczka na 100ml

dopajaj woda jak nie chce wody to wtedy dodaj glukozy ale staraj sie wodą bo po glukozie moga wystapic kolki jak skonczy miesiac mozesz podac herbatke ziolową (chyba hipp jest po 1 miesiacu albo bobovita juz nie pamietam) ale najlepiej wode.

musisz wyczuć swoje dziecko... to tak jakby ktoś zapytał ile herbaty i kiedy trzeba Tobie zaserwowac...

jak sie dziecku chce pić :P miedzy karmieniami jak nie śpi taki maluszek nieduzo wypije. w zasadzie mleko modyfikowane zawiera duzo wody... moja pediatra twierdzi ze dopaja sie tylko w upaly no ale spotkalam sie tez z opiniami ze powinno sie dopajac niezaleznie od wsyztskiego.

Gość stedentka wsz
herbatki sa od 1 ms ale sprobuj sama woda bedzie najlepiej, wg lekarzy chyba 150 ml na dobe moj ma dzis 14 ms pije herbatke owocową zadnych sokow ale herbatka zaleca 3 lyzeczki na 100 ml a ja mu daje jedną byle bylo lekko zabarwione

Gość po glukozie
kolki?? to czemu jak moj syn miał kolki lekarz kazał przepajac glukozą??

Gość stedentka wsz
przy sztucznym mleko zaleca sie a przy piersi nie

Gość przy karmieniu butelka
trzeba przepajac dziecko dziecko powinno wypijac 100 ml na kazdy kilogram

bo nie ma jeszcze metody na kolki. kazdy ma "swoje sposoby" kaza przep[ajac dawac ziolowe herbatki wody koperkowe (ktore u niektorych dzieci wrecz powodują kolki) masowac brzuch przyklądac pieluche nosic dawac czopki i miliard kropelek... a i tak wszystko o d.. rozbić i musi samo przejsc. co czlowiek to teoria.

zaspakajanie pragnienia jest dla człowieka tak podstawową potrzebą że dziecko raczej nie da o sobie zapomnieć. chyba że dzieje się coś niedobrego to wtedy dzieci się odwadniają. a tak, to proponuj jej wodę co jakiś czas. ałe dzieci wcale tak dużo nie czuwają. możesz podawać wodę między każdym karmieniem, ale nie stresuj się kiedy dziecko nie bedzie chciało pić. jedni piją mniej, drudzy więcej. a wody i tak dziecko dużo dostaje w mieszankach mlecznych

Gość stedentka wsz
100 ml na kg? to jak moj dzis wazy 12 kg to powinien litr picia pić?? brawo na pewno by cos zjadł !!!

a nie wypija litra? moje wypijają okolo 1-1,5 litra plynów- ale PŁYNÓW a nie wody w czystejk postaci. Tu chodzi o wsyztskie plyny- te zawarte w potrawach też.

Gość stedentka wsz
plyny lacznie z jedzeniem ok 800ml ale ona napisala o dopajaniu !!! 100 ml na kg a jak tyle wypije herbatek czy soku... to by na pewno nie mial ochoty na mleko

Gość stedentka wsz
napisala przepajać przy karmieniu! czytaj ze zrozumieniem

przeczytalam. widocznie nastapila pomylka bo tyle powinno sie przyjmowac wszytskich plynów a nie tych z "dopajania"

Gość mama tez
ja podawalam do picia wode albo herbatke ziolowa,ale nikt mi gluzkozy nie zalecal tylko czysta wode zeby dziecko sie nie przyzwyczajalo, ze napoj ma byc slodki. Ma 7 miesiecy i chetnie pije czysta wode z kubeczka :)