Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaffe latte

Sąsiad mnie obczernia

Polecane posty

Mój sąsiad z którym mieszkam"przez płot" mnie obczarnia.Praktycznie co dzień przychodzą do niego nasi wspólni sąsiedzi(niektórych znam tylko z widzenia a innych nawet dobrze).Podczas tych spotkań "na ławce"jawnie opowiada o mnie rzeczy,które nigdy nie miały miejsca.Wymyśla różne niestworzone sytuacje z moim udziałem.Przez to potraciłam wielu znajomych,dostaje nieprzyjemne telefony i smsy,moje dzieci i mąż mają wiele nieprzyjemności(ich też nie oszczędza),widzę wrogie spojżenia i czuję sie wrogiem wszystkich.Próbowałam nie zwracać na to uwagi,próbowałam z nim rozmawiac,zakupy zaczęłam robic w innej miejscowości,praktycznie nie wychodze poza swoje podwórko ale to jeszcze bardziej rozkręciło jego wyobraźnię.Już niewiem co robić.Dodam,że kiedyś odwiedzalismy się ale zerwałam nasza znajomość ponieważ nie chciałam brać udziału w tych schadzkach i obgadywaniu innych.Co ja mogę jeszcze zrobić?

Gość mówi się oczernia

Gość no chyba że
Cię pomalował czymś czarnym, np. smołą :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ladaco idę po łopatę;)

Gość somsiat pszespłod
taak? a kto wczoraj biegał na golasa po ogrodzie i śpiewał "Marsyliankę"? Wszystko będzie powiedzone, dzisiaj na ławeczce! :-P

Gość rada jest tylko jedna
podać do sądu takiego sąsiada i wszystkich możliwych świadków,nawet tych od obraźliwych smsów.Koszta nie są znowu takie wielkie ale jemu utrzesz nosa a innym otworzysz oczy na jego podły charakter.

Gość pisze się oczernia

Gość pisze się oczernia
i spojrzenia. Moze Cie oczernia, bo nie umiesz pisać i wysławiac sie poprawnie.

Myślałam o sądzie ale za świadków mam tylko rodzinę-a to się przed sądem nie liczy.A jego kumple z "ławki zmyślaczy" w tej sytuacji zaprzeczyli by ponieważ niechcieli by sie mieszać w coś takiego tym bardziej w sądzie.Już kiedyś miała miejsce taka sytuacja z udziałem innej pani i świadkowie albo "jechali po niej równo"albo zaprzeczyli,że co kolwiek takiego ma miejsce i bronili się wolnościa słowa.Pani ta wyprowadziła sie.Jednak ja ani niemam zamiaru ani chęci ze względu na pracę moją i męża i szkołę dzieci.

Gość to zamonutj mu w nocy
podsłuch pod tą ławeczką,ponagrywaj kilka sesji i wtedy idź do sądu.

Gość mbnmnbm
tak, powinnas sie sądzic, gdyz to nie jest byle co, za zniewage psychiczna tez dostaje sie kare a to jest duzo gorsze bo smaruje cie gownem przy innych ludziach, jesli ktos nie potrafi wspolzyc w spoleczenstwie musi za to poniesc kare, nawet jakby sasiad głosno w nocy hałasował to policja tez tego nie bagatelizuje

Gość bnmnbnm.
kup jakis sprzet nagrywający

Gość bmn.mn lkj
jesli rodzina to jedyni swiadkowie to wez kogos spoza rodziny a tu powinni uwierzyc

A jakiej tresci masz te esm--sy?. Jezeli,zawieraja jakies grozby,to bez zastanowienia idz na policje,grozby karalne sa scigane z urzedu,czyli policja sie tym zajmuje w/d odpowiedniego paragrafu z kodeksu karnego. Jesli zas chcesz zalozyc sprawe z powodztwa cywilnego ,to daruj sobie,bo szkoda kasy i czasu.