Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koplulentka

Okropne zaręczyny

Polecane posty

Gość to nie są zaręczyny
Fakt, że ja byłam mile zaskoczona jak mój sam wybrał te koloczyki i ten pierścionek co to nie zaręczynowy był. I tez bym takich ja nie wybrała, ale lubię je bo od niego :-)

Gość to nie są zaręczyny
leniwiec, no to masz pierwsze miejsce rozumiem, że to oznaczało rozstanie? czy takie trwanie bez ślubu?

Gość moje zareczyny hue hue
ja: a ty w ogole masz zamiar sie ze mna ozenic? .On "jasne" ja - " dobra, ale w ciagu 2 lat, bo nie mam zamiaru byc stara panną: - on: "Ok, dac ci na pismie? " ja: "czemu nie" . On:" no to juz, dawaj dlugopis" + rechotanie obojga. I jestesmy bdb malzenstwem, jest nam swietnie. Szczerze mowiac, nie wyobrazam sobie,zebym miala czekac cierpliwie az facet raczy sie oswiadczyc. No a jesliby juz, to chyba bym umarla ze smiechu, takie sceny mnie rozwalają. Zareczyny moga byc rozne, byle by pasowaly OBOJGU - u autorki jest problem, ze nie nadaje chyba z facetem na tych samych falach

Gość to nie są zaręczyny
wyjasnie, ze ja na oswiadczyny i pierscionek wlasciwy jeszcze sie nie doczekalam :-P

Gość Ciemnooka Panna
Ja tam sie nie dziwie,ze dziewczyny chca wybierac pierscionek, przeciez to (z zalozenia ) na cale zycie. A faceci - wiadomo, czasem przegna z cyrkoniami,czy zlotem... Do tej pory slysze marudzaca kolezanke,ze ma biale zloto a nie zolte...

Moja koleżanka i jej facet planowali slub ale tez im się po drodze wpadło i zaczeli wszystko w biegu organizować, kasa była potrzebna na inne rzeczy niż pierścionek i oświadczył sie bez pierścionka, a jego matka nie mogła tego przeboleć, znalazła jakiś pierścionek który akurat pasował i wręczyła przyszłej synowej z tekstem że to od syna :D, on o tym nic nie wiedział i nawet nie był obecny przy tej sytuacji.

:D:D:D Ja bez tego pierścionka tez bym przeżyła ;) Zresztą napisałam jak to u nas było ;) Ale kocham męża bardzo i dziękuje mu, że nie wprowadził mnie w zakłopotanie jakimiś udziwnieniami :D

oczywiście teraz wszyscy się smieją z tej sytuacji. nie dramatyzuj, może i facet się zachował nie tak jak oczekiwałaś ale spójrz na niego czy jest dobrym człowiekiem czy jesteś z nim szczęsliwa.

Gość fwefwer
Hmmmm... Wg mnie najważniejsze jest kochać i być kochaną. Wtedy identycznie wyglądająca sytuacja z zaęczynami, będzie wspominana do końca życia. Moje były podobne, jak autorki tematu. Narzeczony zapytał czy ma kupić pierścionek, odpowiedziałam że chyba tak. Wrócił, w drzwiach mi go dał a ściślej założył na palec, ja spiekłam raka, pocałowaliśmy się. I pamiętam to jak jedno z najbardziej romantycznych zdarzeń, jakie sobie tylko można wymyślić. Tyle że my kochaliśmy się choć na pewno każde z nas (przynajmniej ja) miało masę wątpliwości (z czasem się rozwiały). Poza tym mój nie mial powodu uśmiechać się ironicznie a ja mniej chciałam tych zaręczyn niż on (przynajmniej tak to odczuwam).

Jesli rozmawialiście o ślubie i mieliscie przedyskutowaną sprawę że się pobieracie to powiem tylko tyle że nie dla wszystkich facetów zaręczyny z bajki to sprawa oczywista i ze skoro przedyskutowane to nie musza juz pytać. Przypomniało mi się jeszcze u kuzynki była sytuacja że mieszkali juz jakiś czas razem, temat ślubu tez poruszany, pojechali na zakupy pewnego pięknego dnia i w supermarkecie weszli na dział z biżuterią i oglądali pierścionki i on się zapytał "to który chcesz" i to były jego oswiadczyny.

dla mnie zaręczyny były kompletnym zaskoczeniem.. bylismy po pierwszym kryzysie w zwiazku (zwiazek 4 letni) z którego wyszlismy obronna reka. Jeszcze smakowalam chwile szczescia, kazdy jego dotyk mnie elektryzowal, kazde slowo powodowalo swiecenie sie oczu itd;-) i o 2 w nocy, po milym dniu (kino, kawiarnia) kiedy wzial mnie do tanca (czasami tanczymy sobie przy wolnych piosenkach) spytal: - jestes ze mna szczesliwa? - tak! i ukleknal, spytal czy zostanę jego żoną... :) a z pierścionkiem trafil doskonale - i kruszec, i oczko, i rozmiar:) spytalam jak dobieral rozmiar.. on na to że odpowiedział jubilerce, że jego przyszła narzeczona ma b.szczupłe palce. kobieta pyta: - takie jak moje"? on: tak! dokładnie takie jak pani, tylko o 2 rozmiary mniejsze;-)

mój przyszły mąz oświadczył sie na kolanach wiosną.. nad morzem tam gdzie pierwszy raz sie kochaliśmy. O zachodzie słońca klęknął i zapytał czy zostane jego żoną... pozniej wrociliśmy do pokoiku bylo czerwone wino, kolacja jakis film w tv. i ...reszty wam nie opowiem :) było milutko

Gość zaeęczonusia gupia żonusia
a ja ze swoim nażeczonym byłam na karaibach , leżeliśmy na dywanie z płatków kwiatóe i nagle nad plażą przeleciał samolocik z szarfą i napisem po angielsku --kocham cię , zostań moją żoną wszyscy ludzie z plązy jak to zobaczyli to bili brawo i patrzyli na nas ja wstałam a on szybko założył frak przygotowany za parawanem,ukląkł przede mną i mi sie oświadczył wręczając pierścionek z brylantem. Wszyscy sie zlecieli i nawet kręili kamerami to widowisko. Gdy powiedziałam TAK samolocik znowu przeleciał nad nami i puścił kofetti, wszyscy skakali do góry i krzyczeli że nigdy nie widzieli takich zaręczyn :-) zza parawanu służące przyniosły mi piękną sukienkę w którą się ubrałam, póżnbiej przyleciał helikopter który spuścił drabinke i razem z lubym weszliśmy do niego a ludzie za nami płakali.helikopterem polecieliśmy do najbliższej bazy lotniczej a tam przetransportowano nas do rakiety która wystrzeliła w kosmos :-) i na prezent zaręczynowy otrzymałam pobyt na satelicie okołoziemskim.Po powrocie na ziemie narzeczony wyczerterował samolot i polecieliśmy do jego willi przed którą czekało na mnie porsche zawinięte w złotą kokardę :-) ładne miałam zaręczyny ? zazdrościcie mi ? :-P

Gość anette_5
A mój wówczas narzeczony zapytał,czy chciałabym sobie sama wybrać,czy on ma to zrobić.Poszliśmy razem i za 4 razem wybraliśmy,taki że podobał się nam obojgu. Chciałam,żeby zabrał go do domu i oświadczył się na wyjezdzie. Góry,Szczyrk wysoko w ładnym miejscu... Były ładne zaręczyny,potem kolacja przy góralskiej kapeli...:)trunek symboliczna ilośc i ...:) A teraz...?Już Nas nie ma,nie jesteśmy razem od dwóch m-cy:( Łza się w oku kręci,winni jesteśmy razem temu.Nie umieliśmy sprostać wielu sytuacjom.

Gość mloda pannnnnnnaaaaaaa
zanujace te wasze zareczyny, wszystkie po kolei;p autorce sie nie dziwie, nie chodzi o to by zareczyny byly 'huczne', bogate w formie czy bardzo wymyslne. chyba wazne, by wszystko odbylo sie z klasa, czyz nie? a facet wymioniony w pierwszym poscie z klasa sie nie zachowal. prostuch i tyle. p.s. zadnej klasy czy elegancji nie widze tez np w zareczynach w pizzerii;p ale to subiektywna sprawa, skoro innym sie podoba :D ach te aspiracje ..... :D

nie rozmawiam z prostakami takimi prostaczkami jak wy oświadczyny w pizzeri pffff szkoda że nie w barze mlecznym szczyt buractwa w trampkach.Kmioty

nie ma o czym opowiadac, bo jeszcze ich nie bylo;p nie spieszy mi sie do klekajacych facetow, gasnacych swiatel i 'wymarzonego' pierscionka na caaaale zycie :D :D :D

napisalam, o 17:27 ;)

no nie zdziw sie :D

nie śpieszy mi sie do garów, prania śmierdzących skarpetek i wycieranie osranego klopa po lubym który dał mi pierścionek na klęczkach ;-)

no podszyw ma racje :D