Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Primacola

Skromne wesele ?

Polecane posty

Co sadzicie o skromnym wesele, tylko w gronie rodziców i rodzeństwa i dziadków? Góra na 15 osób? Ceremonia zaślubin o 17, po ceremoni przejazd do małej restauracji gdzie odbędzie sie uroczysta kolacja... Taka miła atmosfera, Skromnie przybrana sala, świeczki na stołach i takie tam... Ceremonia zaślubin zostanie zfilmowana na pamiątke. Oczywiscie przywitanie chlebem i solą, tluczenie kieliszkow i mały torcik weselny wg. tradycji... Kolacja potrwala by zapewne do 21/22... Zero wódki, tylko wino... Po Bożemu ale nie na pokaz...

Gość kto co lubi i już
:) my oprócz babci chcieliśmy mieć kilka cioć, wujków, rodzeństwa ciotecznego i przyjaciół, więc wyszło 40 osób, do tego wynajeliśmy dja by było czego posłuchać i przy czym potańczyć i zabawa była do samego rana :) nikt się nie spił, było kulturalnie. skromnie ale fantastycznie.

dobry pomysł,ja wcześniej tez planowałam zrobić wesele w gronie najbliższych:rodzicie ,rodzeństwo,chrzestni i dziadkowie.Wyszło inaczej ale nie masz czego się wstydzić teraz dużo ludzi odchodzi od hucznych wesel i nie ma w tym nic złego:)

ja miała co ś podobnego na 20 osób.podobne z tym że mało osób tylko że u mnie były obiad,2 kolacje,przystawki,trochę tańca,skromne oczepiny i również witanie przy wejściu.nie zamierzałam robić dużego wesela.i wcale moje małżeństwo źle się nie układa :) podobało mi się moje wesele,z tego co widziałam to gościom również.jeśli maacie życzenie takie zrobić przyjęcie-zróbcie.i nie zwracajcie uwagi na to,że ciocia/druga ciocia/22 ciocia się obrażą-skoro planujesz przyjęcie po ślubie dla najbliższej rodziny możesz ciciom/wujkom itp.wysłać zaproszenia do USc/kościoła.bądź samo powiadomienie o zawarciu małżeństwa.ja tak informowałam dalszą rodzinę.

Gość Możecie powiedzieć
Możecie powiedzieć ile płacicie za takie skromne przyjęcie? ale tak ze wszystkim, bo również chciałabym zrobić coś takiego i nie wiem jak się wahają koszty. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość Karinaaaaa
No mnie tez będzie do 50 osób...zaprosze tych których chiałabym tego dnia widziec przy sobie a nie tych których wypada...

My planujemy obiad w restauracji powiedziano nam, że dwudaniowy obiad z deserem u nich to koszt 35-40 zł od osoby

niebieska 25 powiedziała "nie masz się co wstydzić"! Przepraszam najmocniej ale do głowy by mi nie przyszło że robienie małego wesela to jakikolwiek wstyd! To raczej klasa. Jest niestety wiele ludzi którzy jeszcze wciąż wiążą nierozerwlnie że mały ślub/wesele - "oj, to mało kasy mieli, biedacy.".

Ja właśnie takie planuję :D Po pierwsze, nie lubię całej tej szopki ani zbytniego zamieszania wokół mojej osoby, więc źle bym się czuła całą noc.. A po drugie, szkoda mi kasy :P Mam za dużą rodzinę,żeby wszystkich zapraszać. Za to, co miałabym wydać na całonocną imprezę, hotele dla gości itd, to sobie wolę umeblować pokój albo kupić samochód :P

Gość dobry pomysl

Gość pomysl fajnyale
ton wypowiedzi traci samouwielbieniem. Bo niby dlaczego "po Bozemu" - bo skromnie?? Jak dla nie wesele w Kanie nie bylo skromne, skoro tyle tam pili...

...jeżeli decydujesz się na takie małe weselko,to pomysł wydaje się bardzo dobry.Lepsze takie coś, niż szukanie "diabelskich"rozwiązań na cięcie kosztów.Bo na forum są takie co mają takie pomysły:)

Gość przyjęcie skromne
ale prezentów oczekują pewno takiach jak na wystawnym weselu. Takie nasiadówki są do niczego. Ni to wesele ni to imieniny cioci kloci.