Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa_szczesciara1989

opieka nad starszymi-moja oferta , czy warto?

Polecane posty

Chcialabym sobie przyrobic, a ze mieszkam na osiedlu gdzie wiekszosc osob to osoby starsze to wymyslilam ze wywiesze ogloszenie z oferta pomocy starszym typu robienie zakupow, sprzatanie, mycie okien itp. Jak myslicie czy wypada, czy oplaca sie?

Gość nie dowiesz sie puki nie
sprobujesz, wydaje mi sie ze warto, zawsze to jakis grosz a i mozesz poznac naprawde sympatycznych ludzi

Gość *aniołek*
myślę że się opłaca:)

Gość spróbować można ale teraz
tyle się słyszy o napadach na starsze osoby i kradzieżach, ze nie zdziwię się, jak nikt się nie odezwie. Poza tym wiesz, jakie są emerytury? Wątpię, żeby staruszka była skłonna płacić za przyniesienie zakupów, skoro może sobie przywieźć w wózku...

ale ja nie mam do konca pomyslu co mam napisac w ogl. i jaka stawke, wynagrodzenie napisac?

ja nawet nie mowie o zakupach, a o umyciu okien raz na 2 miesiace, posprzataniu raz na tydzien, a nie stalej pensji...

Gość Napewno
znajda sie chetni,bardzo dobry pomysl,bo skoro mieszkasz na tym samym osiedlu,to duzy plus,bo ludzie Cie znaja,lub inni Cie zarekomenduja,uwazam,ze wiecej ofert bedziesz miala wlasnie z robienia zakupow,niz mycia okien,jesli znajdzie sie jeden chetny,to potem poleci jak lawina zapotrzebowanie na Twoje uslugi,naprawde swietny pomysl. A w ogloszeniu napisz normalnie,bez wydziwiania,prostota najbardziej przemawia do starszych osob. Np.Chetnie przyjme prace,ktora pomoze w zyciu codziennym,starszym osobom.

tak dobrze mnie nie znaja, bo mieszkam tutaj od 1,5 roku ;)

Gość maturka4
Moim zdaniem możesz spróbować. Jest wiele starszych osób z całkiem niezłymi dochodami, a siły już nie te. Jest też sporo osób w średnim wieku bez czasu, za to z kasą. Chętnie zatrudnią "na umowę o dzieło" (okna, sprzątanie, odebrać dziecko, załatwić sprawę) osobę znaną choćby z sąsiedztwa (bezpieczniej i wygodniej). Moim zdaniem określić musiśz w zależności od tego, co będziesz robić: albo "X" zlotych od sztuki (okna np), albo ok 8 zł/godz

I dołóż do oferty spacery z psem. Ja sama czasem chętnie skorzystałabym z pomocy zaufanej osoby.

Gość mysle ze pomysl ok
nie bierz zbyt duzo - zakupy np przeceiz mozesz robic ze swoimi - starsi ludzie nie maja duzo kasy. Nawet nie musisz pisac ze to do starszych - mlodi tez mog skorzystac z mycia okiemn, jesli cie znaja. spraw spoobie dobra myjke do okien,zeby to robic szybko i sprawnie. Jak cie znaja to tym lepiej, nie beda sie baliwpuszczac do domu. A ile planujesz brac - za okna, zakupy itd? od dziela,od godziny?

no wlasnie nie mam pomyslu, czy lepiej za godzine czy od razu sie okreslic, np 50 zl za posprzatanie, umycie okien, zakupy, jak myslicie? zeby nie przefolgowac? co napisac w tym ogloszeniu? doradzcie :)

nikt nie doradzi?