Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcfysia

likwidacja stanowiska pracy a ciąża

Polecane posty

Gość marcfysia

witam! mam problem, który spędza mi sen z powiek. Od 30,06,2009 jestem na 3 m -cznym wypowiedzeniu z powodu likwidacji stanowiska pracy i likwidacji zakładu która ma nastąpić 31,12,2009r. ale na wypowiedzeniu istnieje tylko likwidacja stanowiska i tak tez będę miała na świdectwie pracy. ( podkreślam żę byłam jedyną osobą zatrudnioną a po moim zwolneniu własciciel zakładu pracy jest to sklep będzie sam). I tu się pojawia problem bowiem 14,09,2009 dowiedziałam się, że jestem w 6 tygodniu ciąży czyli przed otrzymaniem wypoowiedzenia nie byłam czy w takiej sytuacji mogę się ubeigać o zasiłek w wysokości zasiłku macierzyńskiego? Już sama nie wiem co mam robić! Czy dobrym rozwiązaniem byłoby iśc na zwolnienie lekarskie? Mam bardzo mało czasu prosze o POMOC I SZYBKĄ ODPOWIEDŹ.

Gość marcfysia
Na prawdę nikt mi nie może nic doradzić na ten temat??? :(

Gość marcfysia
Szkoda że nikt mi nie może pomóc. Czekam na jakąkolwiek wiadomość a tu nic. :(

Gość Donata80
Moja bratowa miała podobną sytuację :))) tam był likwidowany zakład pracy też dostała wypowiedzenie, w trakcie którego poszła na l4 i do zakładu pracy dostarczyła zaświadczenie o ciązy i l4. fakt zakład rozwiązali ale to ZUS jej płaci za l4 i będzie jej przysługiwał zasiłek macierzyński :))) tak samo jak tobie

Gość marfysia
serdeczen dzięki za odpowiedź a orientujesz się czy to nic nie zawadzi jak lekrz mi wystawi l-L4 dobiero 28,09,2009 po południu boweim chodze prywatnie i okaże je dopiero 29,09,2009?

Gość gość
a jak wyglada kwestia gdy po prostu likwiduja stanowisko pracy?

Gość gość
A do zus zadzwonić to nie.łaska tylko obcy ludzie mają ci podawać informacje? Sami uposledzeni w tej Polsce? Oczywiście bez urazy dla osób chorych.

Gość lestoret
W takiej sytuacji najlepiej jest skorzystać z pomocy kancelarii prawnej takiej jak - http://kancelaria-gizinski.com/likwidacja-stanowiska-pracy-jako-przyczyna-wypowiedzenia-umowy-o-prace-przez-pracodawce-2/. Sama świadomość tego, że jakie jest prawo to jedno, ale trzeba umieć je odpowiednio wyegzekwować, a wtym z pewnością pomoże doświadczony adwokat ;)