Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy-ona

blagam !pomocy?

Polecane posty

Gość crazy-ona

zapomnialam wziac pigulke ! wzielam ja nastepnego dnia razem z ta kolejna. i skonczylam opakowanie. nie zrobilam przerwy miedzy opakowaniami- dodm ze jak sie kocham z moim favetem on nidgy nie konczy we mnie . po zapomnieniu piguly nie kochalismy sie ,wlasnie zrobilam test -negatywny. jutro zaczynam opakowanie nowe, czy gdybym zaszla w ciaze bylby juz wynik pozytywny

Gość crazy-ona
piszcie

Gość rewewrwa po
a ponoc nie mozna brac podowjnej dawki :P

Gość crazy-ona
w ulotce napisano ze mozna

Gość crazy-ona
dziewczyny piszcie

branie tabletek powinnas zaczac od przeczytania ulotki jak sie zapomni wziasc do mozna wziasc do 12 godzin od godziny kiedy mialas ja wziasc, jesli minie ponad 12 godzin to wziecie tabletki w niczym nie pomoze i nie powinno sie jej brac - zwlaszcza 2ch na raz, ale trzeba dodatkowo sie zabezpieczac czytaj ulotke

Gość crazy-ona
ale w ulotce jest jasno napisane ze jesli sie zapomni sie wziac jedna , to potem trzeba przyjac ta zapomniana jak najszybciej nawet jezeli to oznacza przyjecie dwu naraz.

Gość u mnie w ulotce też
jest napisane że przy zapomnieniu powyżej 12 h są dwie opcje - albo wziąć dwie, nawet naraz i brać do skończenia opak, a potem od razu zacząć drugie, albo nie brać wcale, zrobić przerwę 7 dni (licząc chyba od tej zapomnianej) i po 7 dniach nowe opakowanie.

Gość u mnie w ulotce też
ja ostatnio wybrałam pierwszą opcję i od trzech tygodni mam plamienio-krwawienia.

Gość no tak u mnie akurat
chodziło o trzeci tydzień. Zapomniałam dodać.

Gość crazy-ona
a ja wzielam te dwie i dokonczylam opakowanie . nie robilam przerwy , mialam okres{ krwawienie z odstawienia} i jutro zaczne nowe opakowanie. dzis zrobilam test wynik negatywny

Gość crazy-ona
a wlasnie gdzies znalazlam takie słowa"Przerwa między przyjęciem kolejnych tabletek nie może być dłuższa niż 36 godz., aby pigułki były skuteczne."

Gość crazy-ona
...........................................

te 36 godzin to jest właśnie 24 godziny normalnego odstępu + 12 godzin na spóźnienie. przekroczyłaś to 12 godzin (czyli minęło więcej niż 36 godzin od poprzedniej tabletki) i dlatego ochrona może być zmniejszona. o ile zmniejszona- tego nikt Ci nie powie. nie napisałaś jakie tabletki bierzesz a jak widać- to chyba ma znaczenie skoro madz ma w ulotce zakaz brania 2 tabletek na raz. zrozumiałam,że to zapomnienie było miesiąc temu tak? bo piszesz, że już całe kolejne opakowanie wzięłaś. jeśli tak to już do tego czasu test byłby wiarygodny więc się nie martw