Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelladb

okres próbny+ciąża

Polecane posty

§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Tyle razy to czytam ale nadal nie wiem jak to sie ma do mojej sytuacji. POMÓŻCIE sprawa wygląda tak: jestem w ciąży 3 m-ąc i 2 tydz. dostałam propozycje pracy. Umowa o prace najpierw obejmuje 3 m-ące okresu próbnego. I właśnie nie wiem czy od momentu jej podpisanie pracodawca musi mi ją przedłużyć do terminu porodu? Żeby było oczywiste to ja nie przyznam mu się do ciąży, i nie wiem czy będąc na okresie próbnym może mnie np. po 2 tyg zwolnić? czy właśnie od momentu podpisanie umowy jestem chroniona, czy dopiero po przepracowaniu 1 m-ca próbnego ta zasada obowiązuje Naprawdę jest to dla mnie bardzo ważne, więc jeśli ktoś się orientuje niech mi odpisze albo ma jeszcze dodatkowe pytania żeby przybliżyć moją sytuacje to proszę pytać

jeśli nie masz odpowiedniej wiedzy na ten temat, to proszę nie wypowiadaj się I nie masz prawa nazywać mnie krętaczką i mnie oceniać bo nie o to pytałam-nie wiesz w jakiej znalazłam się sytuacji i że zrobie wszystko dla swojego dziecka jeśli ktoś jeszcze chce mnie obrażać i osądzać to niech założy nowy wątek, może ulży

Gość mika.mi
dostaniesz skierowanie na badania do lekarza-medycyny pracy jezeli zataisz ciaze to pracodawca bedzie mogl cie zwolnic 3 miesiac to juz nie da sie sie powiedziec-nie wiedzialam o ciazy..... mozesz miec nieprzyjemnosci poza tym zeby dostac macierzynski musisz conajmniej pol roku pracowac-odprowadzac skladki

Gość gwiazdeczka555
moim zdaniem powinnas sie oszczedzac w ciazy, a nie pracowac, bo wiesz, roznie bywa, ale jesli jestes w trudnej sytuacji to rozumiem, ze chcesz podjac prace. Sluchaj, a jaka to jest praca, chodzi mi o to, czy umyslowa czy fizyczna?

do gwiazdeczka gdyby to była praca umysłowa to nie byłoby żadnego problemu z mojej strony jest to praca fizyczna, problemem jest to, że musiałabym pracować na 3 zmiany i ta 3 zmiana nie byłaby możliwa jeśli podpiszę umowe i później się przyznam to pracodawca bedzie miał problem, a chciałabym uniknąć tak nieprzyjemnej sytuacji, a jeśli sie przyznam od razu to na pewno mnie nie zatrudni, a sytuacja w jakiej się znalazłam jest naprawdę trudna i nikomu jej nie życzę