Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

Po cesarskim cieciu

Polecane posty

Witam. Mam pytanie do kobiet po cesarskim cieciu. Czy was tez ciagly szwy gleboko w brzuchu?? ja jak dotykam skore to czuje ze tam pod nia sa szwy i takiemrowienie czuje czy to normalne ile to sie bedzie utrzymywac??

Ja czułam takie ciągnięcie ale nie wiem czy to były szwy czy to skóra bo bardzo mi wisiała. W każdym razie takie nie pryjemne a nawwet lekko bolesne. Czułam to jakies 4 dni po cesarce a potem przeszło mi to.

hejka :) PO 1...........gratulacje PO 2 trochę sie pomeczysz jeszcze ale przejdzie...........Miałam cesarke 6 lat temu i sladu w zasadzie nie ma:) potem jeszcze jak ci szwy ściagnom to moze sie takbiały i płyn (osocze ) a po kilku tygodniach bedzie jak dawniej pozdrawiam:)

hmmm jestem juz 16 dni po cc i dalej mnie boli w srodku ta blizna:( ta na zewnatrz juz sie zagoila tylko ta w srodku:( o kichaniu moge pomazyc

no to mi się jednak szybko zagoiło. A kichałm i kaszlałam juz normalnie po 2 tyg. Ale do końca życia nie zapomne jak zaraz po wybudzeniu (bo miałam ogólne znieczulenie) wyjeli mi jakąś rurke z buzi i miałam odruch kasłania po tym, a tu taaaaaaaaki mega ból, o bozzze nie zapomne...

Gość mnie lekarz powiedział
że do pół roku może pobolewać okolica rany, oczywiście stopniowo coraz mniej. a 16 dni to bardzo krótki okres, nic dziwnego, że Cię boli, w końcu miałaś operację.

Gość alpinistka1
mnie rana sie goila 3 miesiace, i caly czas wylewalo sie osocze, ale generalnie nie bolalo az tak dlugo. Bolalo mnieij wiecej do miesiaca, wlasciwie to tak jak piszesz mialam wrazenie ze czuje szwy w srodku i takie ciagniecie z kichaniem radzilam sobie, za rada poloznej, przyciskajac poduszke do brzucha w momencie kichniecia, albo czkawki. Powodzenia :)