Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doroxet

potrzebuję movicol dla dziecka ratunku!

Polecane posty

Gość doroxet

witam mam dziecko 4 lata ze strasznymi przewlwkłymi zaparciami czytałam że często w podobnej sytuacji u innych dzieci nie zawiódł jedynie movicol . kto pomoże mi go zdobyć proszę! kasia-s111@wp.pl

najpierw sprawdź skąd te zaparcia.Zmień dietę,więcej ruchu dla dziecka,więcej wody mineralnej niegazowanej

Gość walijka
movicol przede wszystkim tutaj raczej starszym osobom podaja, dzieciom lactullose

Gość walijka
a co pediatra poradzil?

Gość do doroxet
dodawaj mu siemienia lnianego do każdej z potraw (i to w "konkretnych" ilościach), niech zaczyna dzień od banana z wodą i będzie na nocniku codziennie! bez ingerencji farmakologicznych. może ma po prostu długie jelita. ja tak mam i w/w dieta działa w 100% od niepamiętnych czasów. poza tym dawaj mu suszone śliwki i suszone modelki np. zmieszane z czymś co lubi i niech pije dużo wody i chłodnego mleka.

Gość walijka
czytam wlasnie o movicolu-on nie jest zalecany dla dzieci ponizej 12 r.z :o

Gość literówka...
* morelki a nie modelki :)

Gość walijka
siemie lniane dziala-fakt. Moze byc tez zaparzone na gesto taka galaretka. Ja to nawet lubilam jak bylam mala :) Zawsze to naturalne, bo movicol to po prostu zel zlozony z mikroczasteczek polietylenu, z dodatkami

Gość no właśnie to parzone siemię
(taki niby kisiel) to nie każde dziecko lubi, więc dobrze jest je oszukać i dodawać spore ilości do wszystkich potraw spożywanych w ciągu doby. smakuje całkiem ok, więc dziecko nie powinno nawet zauważyć różnicy w serwowanych posiłkach.

Gość a w skrajnych przypadkach
kiedy widzisz że dzieciak się morduje i musisz szybko zainterweniować, możesz zawsze zrobić lewatywę, to bardzo proste i zadziała w minutkę.

z tym siemieniem to ja wiem że działa ale ... właśnie namówcie ją żeby zjadła w czymkolwiek. Nie chce nawet patrzeć i wyczuje jak np przemyciłam w plackach ziemniaczanych... lewatywę robię co jakiś czas żeby oczyścić jelita .

latwo pisac , daj siemie lniane, sliwki itd, tylko co zrobic jak dziecko tego nie chce przelknac:O a kukurydze toleruje? moj(3lata) to ma zaraz biegunke po kukurydzie haha

Gość No to zostaje ci banan
popijany wodą i chłodnym/zimnawym mlekiem z samego rana zanim podasz mu cokolwiek innego. Efekt murowany. A z tym siemieniem to nie przesadzaj, po co mu mówiłaś że to siemię? Mogłaś mu powiedzieć że to normalne i każdy to je i by tę bajkę kupiło, przecież to tylko 4-latek a nie 12-latek, takim dzieciom można każdy kit wcisnąć. Śliwki i morele też. Popatrz nawet robią na ich bazie Danone Activia, na przeczyszczenie jelit i co? - Ludzie je jedzą i im smakują! Nie fatalizuj.

witam !!! mam do sprzedana movicol ale ten zwykły 13,8 g jednak dziecią można podawać zmniejszona dawkę. wrazi chęci zakupu proszę pisać :)

Gość krokodyl100
Sprzedam Movicol niemieckiej firmy Norgine. 30 saszetek w cenie 80 zł. tel. kontaktowy 509620609. Mogę wysłać pocztą. Dodatkowy e-mail: adam1de@interia.pl