Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 forumowiczka87

czy lepiej zamieszkac przed slubem?

Polecane posty

Go艣膰 forumowiczka87

ja nie mam takiej mozliwosci ,jestesmy ze soba 5 lat ,zareczylismy sie w lutym,nie mam mozliwosci zamieszkania z moim ukochanym,slub planujemy po studiach (jestem na 3 roku)ale tak jak wspomnialam ,niby znamy sie ale i nie gdyz nie zamieszkalismy ze soba,nie wiem jak by to bylo ,podobno wtedy wychodzi wszystko jaki kto jest,kolezanki zawsze mowily,ze przejmuje sie na zapasi histeryzuje hehe ale to powazna sprawa:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wiesz, to nie jest regu艂膮 偶e koniecznie trzeba zamieszka膰, bo s膮 ma艂偶e艅stwa, kt贸rym si臋 uk艂ada mimo,i偶 przed 艣lubem ze sob膮 nie mieszka艂y. Ale ja nie zaryzykowa艂abym :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forumowiczka87
a moze ktoras z was zamieszklala bedac narzeczona i sie rozczarowala? jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?kocham ale takze boje sie ,tyle sie sluszy o klotniach ,zdradach ja sie tym brzydze a zarazem boje ,ze nas to spotka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Irminnnna
znalam sie z m臋偶em przed slubem 10 mieisecy- 艣lub z wielkiej milo艣ci -nie mamy dzieci. nie mieszlai艣my razem. Pioweim Ci ze gdy kupili艣my mieszkanie to by艂o trudno. Musieli艣my sie nauczyc razem zy膰, kto sprz膮ta, kto gotuje, nie zostawia skarpetek po ca艂ym domu, sprz膮tania po sobie naczy艅 ze sto艂u itp. byly k艂otnie nie raz z tego powodu ale... przetrwali艣my to :) teraz jest dobrze-choc na poczatku by艂o ci臋zko. Dobra rada-ustalcie od razu regu艂y panuj膮ce we wspolnym domu. wiadomo, ze ka偶dy ma inne przzywczajenia wynoszone ze swoich dom贸w (mi najtrudniej by艂o nauczyc m臋偶a sporz膮ta膰 po sobie) i musicie teraz je wspolnie przedyskutowa膰:) Powodzenia 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Larysssaaaa
My po prawie 4 latach zwi膮zku zdecydowali艣my si臋 zamieszka膰 razem, a o tym co tego wynik艂o b臋d臋 mog艂a napisa膰 za kilka miesi臋cy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie mieszka艂am przed 艣lubem
W zasadzie to nie liczy sie to czy mieszkacie czy nie ale to jak potraficie si臋 komunikowac ze sob膮, jacy jeste艣cie dla siebie. Je艣li narzeczony jest dla ciebie dobry, wy艣mienity i cudowny i uwa偶asz 偶e nie ma 偶adnych wad to po zamieszkaniu pewnie je zobaczysz. On w tobie te偶. Uwa偶am 偶e wa偶ne jest 偶eby umie膰 sobie w codziennym 偶yciu m贸wic co jest nie tak, nie udawa膰 偶e jestem wspania艂膮 gospodyni膮 kt贸ra pierze sprz膮ta, gotuje je艣li tak nie jest, bo za jaki艣 czas si臋 obudzisz z wygodnym facetem kt贸ry ci nie pomaga. Od poczatku musisz m贸wi膰 i uczy膰 si臋 ze sob膮 偶y膰 codziennie. Je艣li dajesz na pocz膮tku wra偶enie idealnej kobiety to potem b臋dziesz stawa艂a si臋 w jego oczach zo艂za jak nie b臋dziesz mia艂a si艂y udawa膰, a w drugim przypadku gdy jeste艣 sob膮 to facet albo cie akceptuje z wadami jakie masz, albo dowidzenia. Czasem b艂膮d ludzi polega na tym 偶e id膮c do wsp贸lnego mieszkania sa dla siebie mili. Mia艂am kole偶ank臋 kt贸ra nigdy w 偶yciu naczy艅 nie zmywa艂a a jak zamieszka艂a z facetem to zmywa艂a za kazdym razem i par臋 innych rzeczy. Teraz ona ma pretensje 偶e on jej nic nie pomaga.

Udost臋pnij ten post

Przeczyta艂am wypowied藕 Irminy i ja mia艂am to samo, tylko ze zwi膮zek trwa艂 d艂u偶ej, z rok czasu 偶e艣my sie docierali a potem wszystko cudownie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja zamieszkalam na 3 lata
przed slubem w tym roku mielismy I rocznice slubu i myslalam ze do niej nie dotrwamy wiesz co?????????????/ nie sluchaj rad jezeli ktos Ci powie ze bedzie slodko na moje w kazdym zwiazku sa klotniwe i problemy ja kilka miesiecy po slubie zalowalam ze go wzielam a teraz??? za chwile urodze nasze pierwsze dziecko i sie kochamy jak nigdy, pomi to iz maz nie chial zeby zaszla w ciaze najwazniejsze to jest wzajemnie sie sluchac my od kiedy to odkrylismy jest o wiele lepiej wiadomo ze wszystko wychodzi na wierzch gdy tylko macie siebie i patrzycie w ten sam telewizor czy siadacie na ten sam kibelek :) na to czy bedzie Wam dobrze nie ma reguly to zalezy od ludzi ja zamieszkalam bo bardzo za nim tesknilam i on za mna tez nie bylo warunkow zebysmy sobie mogli posiedziec w spokoju i powiem Ci cois jeszcze........... znalam go 3 m-ce i zamieszkalismy razem :) minelo 4 lata odkad jestesmy razem zycze Ci powodzenia, oby to byl ten na cale zycie 馃憚

Udost臋pnij ten post

nie widz臋 sensu w zamieszkiwaniu razem przed 艣lubem dla "sprawdzenia". K艂贸tnie i starcia b臋d膮 zawsze, bo tworzy si臋 od nowa swoje 偶ycie i trzeba umie膰 chodzi膰 na kompromisy. Wi臋c sprawdzania nie ma tu nic do rzeczy, bo zawsze b臋dzie ci臋偶ko na pocz膮tku. Poza tym s膮 badania, kt贸re m贸wi膮, 偶e takie pary cz臋艣ciej si臋 potem rozwodz膮, od tych kt贸re nie mieszka艂y razem przed 艣lubem. ;) a poza tym, to jest pozbawiania zwi膮zku, ju偶 ma艂偶e艅skiego, czego艣 fascynuj膮cego, poznawania siebie na nowo. :)

Udost臋pnij ten post

chyba na uczuciowym by艂 wczoraj w膮tek dziewczyny, kt贸ra skar偶y艂a si臋, 偶e po wsp贸lnym zamieszkaniu oddalili si臋 od siebie i facet zacz膮艂 jej zarzuca膰, 偶e jest "p艂ytka". Nie zawsze tak musi by膰, ale faktem jest, 偶e mieszkaj膮c razem paradoksalnie 艂atwiej doprowadzi膰 do rozstania w艂a艣nie przez r贸偶nego rodzaju codzienne konflikty. Ka偶dy przypadek jest inny. Moim zdaniem je艣li komu艣 zale偶y na kim艣 wyj膮tkowo mocno i jest przekonany 偶e to jest ju偶 ta osoba z kt贸r膮 chce sp臋dzi膰 偶ycie, powinien decydowac si臋 na mieszkanie ju偶 po slubie 偶eby wyeliminowac mo偶liwo艣膰 g艂upich k艂贸tni o niepozmywane naczynia, kt贸re mog艂yby doprowadzi膰 do rozstania zanim dojdzie do 艣lubu. Moja kole偶anka odwo艂a艂a 艣lub bo irytowa艂 j膮 domatorski tryb 偶ycia narzeczonego z kt贸rymi mieszkali razem rok przed planowanym 艣lubem. Ja odwo艂a艂am 艣lub bez wsp贸lnego mieszkania wcze艣niej, cho膰 z kolei my艣l臋, 偶e bardzo prawdopodobne, i偶 widuj膮c si臋 codziennie, dziel膮c mieszkanie, nie zdecydowaliby艣my sie na odwo艂anie 艣lubu. Nie ma regu艂y.

Udost臋pnij ten post

moim zdaniem bezwzglednie trzeba zamieszkac ze soba przed slubem - zeby sie poznac tak na codzien, a nie tylko wypachnionych i wyladnionych na spotkaniach. trzeba zobaczyc jak sie dana osoba zachowuje w domu itp. bardzo duzo malzenstw sie rozpada, ktore zamieszkaly ze soba po slubie

Udost臋pnij ten post

Ja zamieszka艂am z narzeczonym przed 艣lubem, byli艣my ze sob膮 5 lat wi臋c zna艂am go wystarczajaco dobrze, mieszkamy ze sob膮 0,5 roku i jak dla mnie nic si臋 nie zmieni艂o tylko tyle, 偶e teraz wi臋cej czasu sp臋dzamy razem, gotuje ten ko jest pierwszy w domu, sprzatamy te偶 na zmiane, kwestia poroz偶ucanych ubra艅 czy skarpetek? by艂a... sam zaczo艂 sprzata膰 jak wesz艂a do mnie kole偶anka a skarpetki le偶a艂y na 艣rodku 艂azienki - g艂upio mu si臋 zrobi艂o no i problemu ju偶 nie ma. My艣le, 偶e zbyt cz臋sto m贸wi si臋 o tym, 偶e trzeba mieszka膰 ze sob膮 by sprawdzi膰 czy po 艣lubie nic si臋 nie zmieni...je艣li kogo艣 znak si臋 pare lat to mo偶na przewidzie膰 jak si臋 b臋dzie z z tym kim艣 mieszka艂o/偶y艂o po 艣lubie....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiadomo ze na pewno
lepiej zamieszkac. Lepiej sprawdzic wczesniej, rozwod to koszta moralne i materialne, ze nie wspomne o zamieszaniu wsrod rodziny i znajomych - a tak jak cos nie przypasi powiecie sobie papa i bedzie zdrowiej. Oczywiscie lepiej jakbyscie nie musieli, ale nigdy nie ma pewnosci...

Udost臋pnij ten post

Zreszta nie ma pewno艣ci 偶e je艣li zamieszkacie ze sob膮 po 艣lubie to ju偶 zawsze b臋dzie pieknie/艂adnie, mam kole偶anke, kt贸ra mieszka艂a ze swoim facetem nieca艂y rok - wszystko pi臋knie 艂adnie - szcz臋艣liwa by艂a jak nic, a zaraz po slubie jej m臋偶owi poprostu odjeb... teraz si臋 rozwodz膮.

Udost臋pnij ten post

Czy lepiej? Nie wiem, decyzja nale偶y do Was. Mog臋 tylko na swoim przyk艂adzie powiedzie膰, 偶e nie by艂o mi potrzebne mieszkanie przed 艣lubem. Jeste艣my razem 5 lat, niejedno ju偶 razem prze偶yli艣my i raczej nic by tego nie zmieni艂o. Teraz remontujemy nasze mieszkanko i za 16 dni, po 艣lubie, zamierzamy si臋 tam wprowadzi膰 :) Wierzcie mi lub nie, ale przez te 5 lat wiele si臋 wydarzy艂o. Jego rehabilitacja, choroba mamy, moje ataki furii i wiele innych. Je偶eli Wasz zwi膮zek jest na tyle dojrza艂y to co to wsp贸lne mieszkanie ma zmieni膰? :)

Udost臋pnij ten post

@ ja zamieszkaalm na 3 lata najwazniejsze to jest wzajemnie sie sluchac swieta prawda, to jest najwazniejsze, my zamieszkalismy po 8 miesiacach znajomosci, pomysl jest dobry bo sie mozna poznac od podszewki my klocimy sie czesto o byle pierdoly, obrazamy ale trzeba rozmawiac im wiecej sie rozmawia i sie wzajemnie slucha tym jest lepiej w zwiazku jeli obu strona zalezy. ale wiem jedno zdecydowanie na zamieszkanie razem to bardzo powazny krok, i sama mialam watpliwosci, ale nie zaluje, lepiej wiedziec wczesniej co Cie czeka z tym, ze.... gdyby tak sie zdarzylo ze nam sie zwiazek rozpadnie, a bardzo chcialabym zeby wszystko bylo okej, to nigdy w zyciu juz nie zamieszkam z facetem przed slubem...zbyt duze to zaangazowanie jak sie nie jest pewnym swojego partnera:)

Udost臋pnij ten post

co do tych badan to jest czyta艂am 偶e ludzie kt贸rzy zamieszkali przed 艣lubem to po slubie s膮 bardziej rozczarowani i niezadowoleni ni偶 ci co zamieszkali po slubie i to sie duzo tyczy tego co wcze艣niej napisa艂am. Zamieszkuj膮 przed 艣luben cz臋sto si臋 pope艂nia taki b艂膮d 偶e si臋 staramy pokaza膰 z jak najlepszej strony, brzydko powiem zareklamowa膰 tak zeby druga strona si臋 nie rozmy艣li艂a, nie ka偶dy ale tak jest w wi臋kszo艣ci przypadk贸w. Na pocz膮tku jest mi艂o przyjemnie, a potem d艂ugo oczekiwany slub po kt贸rym nic si臋 nie zmienia. Mn贸stwo przygotowa艅 i nic si臋 nie zmienia, albo zmienia si臋 na gorsze. Cz臋sto te zwi膮zki podejmuj膮 decyzje o 艣lubie, nie bo mi艂o艣膰 ale, bo mieszkamy razem i wypada艂oby. Jesli masz w膮tpliwo艣ci autorko to mo偶e wyjed藕cie na d艂u偶ej gdzie艣, my w sumie mielismy kiedy艣 prawdziw膮 szko艂臋 charakter贸w jak pojechali艣my na 2 tygodnie w g贸ry.

Udost臋pnij ten post

szkola charakterow przez dwa tygodnie!? No straszna szkola... jak ktos chce udawac to bedzie udawac i tak a skad wiesz jakjest miedzy parami ktore mieszkaly ze soba przed slubem, skoro ty nie mieszkalas? i jeszcze jedno, jesli osoby mieszkaja ze soba przed slubem pare lat to myslisz ze probuja sie pokazac z najlepszej strony i udawac non stop? jak mozna udawac przez pare lat?

Udost臋pnij ten post

Zale偶y jakie dwa tygodnie. Jak sp臋dzone na ostrym dy偶urze w szpitalu przy jego 艂贸偶ku to o czym艣 by to 艣wiadczy艂o.

Udost臋pnij ten post

Ej wyrazi艂am tylko swoj膮 opinie, mi dwa tygodnie wystarczy艂o i jakos m贸j zwi膮zek si臋 nie rozpada przez to 偶e nie mieszka艂am. Poza tym ile czasu trzeba 偶eby si臋 sprawdzi膰 w codziennych sprawach, chyba nie 8 lat mieszkania razem. "i jeszcze jedno, jesli osoby mieszkaja ze soba przed slubem pare lat to myslisz ze probuja sie pokazac z najlepszej strony i udawac non stop? jak mozna udawac przez pare lat?" W艂asnie o tym pisz臋, 偶e nie mozna udawa膰 ca艂e 偶ycie i jak si臋 na poczatku udaje to dajemy fa艂szywy obraz siebie kt贸ry z czasem jak juz si臋 przestaje udawa膰 w oczach partnera sie zmienia na gorsze. Moze nie sp臋dza艂am czasu na ostrym dy偶urze, nikomu nie 偶ycz臋, nawet sobie, ale chyba nie musze miec takich do艣wiadcze艅 偶eby to co艣 znaczy艂o.

Udost臋pnij ten post

nie mieszka艂am przed 艣lubem - To nie by艂 偶aden atak z mojej strony, a wr臋cz, 偶e si臋 tak wyra偶臋, jestem po Twojej stronie :)

Udost臋pnij ten post

nie mieszka艂am przed 艣lubem - To nie by艂 偶aden atak z mojej strony, a wr臋cz, 偶e si臋 tak wyra偶臋, jestem po Twojej stronie :)

Udost臋pnij ten post

Oj niepotrzebnie sie unios艂am Podsumuje siebie i powiem 偶e ja to nie jestem przeciwna mieszkaniu razem przed 艣lubem. Dobrze 偶e sa takie tematy jak autorka za艂o偶y艂a, przynajmniej wida膰 偶e niekt贸rzy ludzie si臋 zastanawiaj膮 nad tym, bo jednak jest to powa偶na decyzja, stwierdz臋 偶e nawet tak powa偶na jak sam 艣lub i ludzie powinni miec podobne dylematy jak planuj膮 ze soba 偶ycie. Czasem to zamieszkanie jest potrzebne, ale nie jest warunkiem koniecznym, ja mojego narzeczonego widywa艂am praktycznie codziennie, zna艂 m贸j charakter i ja zna艂am jego charakter i tak naprawd臋 mimo 偶e nie mieszkalismy razem to nie by艂o takich rzeczy kt贸re totalnie by mnie po slubie zaskoczy艂y, a jedynie by艂y rzeczy kt贸rych musieli艣my si臋 wsp贸lnie nauczy膰.

Udost臋pnij ten post

zamieszkaliscmy razem po miesiacu znajomosci, po 8 miesiacach zareczyny. nie wyobrazam sobie budzi膰 si臋 bez niego :) acha rocznik 87 jestem :)

Udost臋pnij ten post

@calabaza, ja tez rocznik 87 :) gratuluje zareczyn i ciesze sie bardzo ze Wam sie uklada:))) @ nie mieszkalam przed slubem co do wczesniejszej weypowiedzi, cytuje: W艂asnie o tym pisz臋, 偶e nie mozna udawa膰 ca艂e 偶ycie i jak si臋 na poczatku udaje to dajemy fa艂szywy obraz siebie kt贸ry z czasem jak juz si臋 przestaje udawa膰 w oczach partnera sie zmienia na gorsze. dlaczego zakladasz z gory ze sie udaje? uwazasz ze ludzie mieszkajacy przed slubem ze soba udaja? ja nie udawalam nigdy jakos nie potrzebowalam udawac kogos kim nie jestem przed osoba z ktora chce spedzic reszte zycia, ludzie sie zmieniaja, czasem na gorsze w trakcie zycia, ale nie znaczy to ze zawsze tacy byli i udawali bycie milym kolejnt Twoj cytat ' Na pocz膮tku jest mi艂o przyjemnie, a potem d艂ugo oczekiwany slub po kt贸rym nic si臋 nie zmienia. Mn贸stwo przygotowa艅 i nic si臋 nie zmienia, albo zmienia si臋 na gorsze.' czy po Twoim slubie nic sie nie zmienilo poza zamieszkaniem razem albo zmienilo sie na gorsze, skoro tak wnioskujesz?? Nie naskakuje na Ciebie poprostu chcialabym poznac jakie masz argumenty za poparciem swoich tez nie opartych na Twoim wlasnym doswiadczeniu

Udost臋pnij ten post

Nie b臋d臋 si臋 k艂贸ci膰, bo widze 偶e nie zrozumia艂a艣 mojej wypowiedzi. Nie zak艂adam 偶e si臋 udaje, ale to 偶e ty nie udajesz nie znaczy 偶e inni nie udaj膮. Nie m贸wie tutaj u takim zwyk艂ym udawaniu, chodzi o udawanie w sensie przesadne staranie si臋 偶eby si臋 przypodoba膰 jako艣. To jest przywilej ka偶dego zwi膮zku 偶e robi si臋 co艣 偶eby si臋 drugiej osobie przypodoba膰. M贸j zwi膮zek nie pogorszy艂 si臋 po 艣lubie, wr臋cz si臋 polepszy艂 Domy艣lam si臋 偶e naskoczy艂a艣 na mnie za ten fragment kt贸ry napisa艂am "co do tych badan to jest czyta艂am 偶e ludzie kt贸rzy zamieszkali przed 艣lubem to po slubie s膮 bardziej rozczarowani i niezadowoleni ni偶 ci co zamieszkali po slubie i to sie duzo tyczy tego co wcze艣niej napisa艂am. Zamieszkuj膮 przed 艣luben cz臋sto si臋 pope艂nia taki b艂膮d 偶e si臋 staramy pokaza膰 z jak najlepszej strony, brzydko powiem zareklamowa膰 tak zeby druga strona si臋 nie rozmy艣li艂a, nie ka偶dy ale tak jest w wi臋kszo艣ci przypadk贸w. Na pocz膮tku jest mi艂o przyjemnie, a potem d艂ugo oczekiwany slub po kt贸rym nic si臋 nie zmienia. Mn贸stwo przygotowa艅 i nic si臋 nie zmienia, albo zmienia si臋 na gorsze. " Na pocz膮tku tego fragmentu zaznaczy艂am 偶e wyczyta艂am to z jakich艣 badan i chcia艂am si臋 podzieli膰 tym co wyczyta艂am. Nie mam do艣wiadczenia 偶eby poprze膰 moje argumenty i dobrze o tym wiesz, musia艂abym mie膰 przynajmniej dwa 艣luby za soba 偶eby m贸c por贸wna膰 jedno i drugie, ale nie planuje tego :).

Udost臋pnij ten post

nawet je艣li wsp贸lne mieszkanie w jaki艣 spos贸b uchroni艂oby nas przed pi臋trzeniem si臋 nieporozumie艅 wynikaj膮cych z braku czasu etc. nie 偶a艂uj臋, 偶e nie zd膮偶yli艣my wynaj膮膰 razem mieszkania. Zawsze uwa偶a艂am, ze je艣li mog臋, warto zaczeka膰 z tym do 艣lubu. Za du偶o s艂ysza艂am o tym, 偶e w zwi膮zku duzo si臋 zmienia nawet je艣li para mieszka艂a razem wcze艣niej wiele lat i niekoniecznie na lepsze.

Udost臋pnij ten post

po 艣lubie oczywi艣cie wiele wed艂ug niekt贸rych si臋 zmienia - ba艂abym si臋 tego. Wiadomo, 偶e lepiej wcze艣niej si臋 poznac, wychodzic za kogo艣, kogo jest si臋 pewnym, 偶e to nie jest normalna sytuacja by facet si臋 zmienia艂 na gorsze po 艣lubie. Ale nie ma ludzi idealnych a tym bardziej facet贸w, lepiej unika膰 przykrego zaskoczenia o ile tylko jest to mo偶liwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a po co
wcale nie trzeba po co wchodzic w szara rzeczywisto艣膰 i sprawdza膰 co艣 o czym swietnei wiesz? po zamieszkaniu razem zwi膮zek powszednieje, dochodz膮 r贸偶ne problemy i wiele jest kwestia dogadania si臋, ale to kolejny etap ka偶dego powa偶nego zwi膮zku je艣li zaczniesz ten etap PO 艣lubie, b臋dziesz bardziej czu艂a, ze cos si臋 zmieni艂o - a sumie ka偶da z nas na jakies zmiany czeka, jako 偶ona je艣li zaczniecie mieszkac razem, a potem we藕miecie 艣lub, to b臋dzie to tylko "podpisanie papierka" i impreza, a tak naprawd臋 nic sie nie zmieni - bo 偶ycie ma艂偶e艅skie zaczniecie przeciez wcze艣niej... pozbawicie si臋 tego ma艂偶e艅skiego docierania si臋, tej nowo艣ci i tego przeskoku jaki niesie za sob膮 艣lub zdecydowanie lepiej NIE mieszka膰 i po艣wi臋ci膰 czas narzecze艅stwa na randkowanie, na wypachnianie si臋, na zaloty - mo偶e tak do ko艅ca sie nie pzonacie, ale przynajmniej przed艂u偶ycie sobie te fajne chwile na szar膮 rzeczywisto艣膰 jeszcze b臋dzie czas, a偶 za duzo czasu, jeszcze Wam si臋 znudzi ta rzeczywisto艣膰... a potem duzo trudniej wyj艣膰 jakby nigdy nic na randk臋 i udawa膰 zaloty, zw艂aszcza 偶e po randce i tak wracacie razem do jednego domu i przebieracie sie w pi偶amy ;-) poznajcie si臋 w r贸偶nych sytuacjach, ale zostawcie sobie cos na potem, bo jak wszystko zrobicie przed 艣lubem tpo po 艣lubie zostanie ju偶 tylko szara rzeczywisto艣膰 poza tym, nawet je艣li zamieszkacie razem, to i tak wszystkiego sie nie da przerobi膰 do 艣lubu, wi臋c nie ma szans, 偶e ise poznacie na wylot - mo偶e spr贸bujecie jeszcze zamieszkac od razu z te艣ciami i zrobic sobie kilkoro dzieci - bo podobno narodziny dziecka albo konieczno艣膰 mieszkania z tesciami to sa dopiero wyzwania w zwi膮zku najlepiej WSZYSTKO przetestujcie przed 艣lubem, to nie b臋dzie juz 偶adnych niespodzianek :o nie ma gwarancji na szcz臋艣liwe 偶ycie, ale jedno jest pewne - im bardziej sobie spowszedniejecie tym szybciej wkradnie sie mi臋dzy Was nuda, a im szybciej wkradnie si臋 nuda do zwi膮zku tym chetniej bedziecie szukac urozmaice艅 :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 jestem przeciwna
po pierwsze i tak si臋 nie sprawdzicie w ka偶dej sytuacji, wi臋c 偶adna gwarancja po drugie, przyspieszycie proces "spowszednienia" zwi膮zku a co b臋dziecie wtedy wspomina膰, po paru latach? je艣li wykorzystacie narzecze艅stwo na randki i przygody, b臋dzie co wspomina膰, do czego wraca膰, b臋dziecie mieli niezapomniane prze偶ycia wsp贸lnie i sprawdzicie si臋 w r贸偶nych sytuacjach a je艣li zaczniecie razem mieszka膰, to wspomina膰 z narzecze艅stwa bedziecie conajwy偶ej kto zrobi艂 ostatnio kolacj臋 i kto po czym rzyga艂 :o podzia艂 obowi膮zk贸w w ma艂偶e艅stwie to pikus, mo偶na opracowa膰 system w dwa tygodnie i mieszkanie razem jest dotarte - a ca艂a reszta rzeczy i tak b臋dzie przed wami, bo nie rozrzucone skarpetki sa problemem, a masa innych rzeczy, kt贸rych nie przewidzisz ani nie sprawdzisz a jak za kilka lat tw贸j znudzony m膮偶 w pracy pojedzie na delegacj臋, pozna m艂oda i 艂adn膮 kole偶ank臋 to w chwili zw膮tpienia przynajmniej sie mo偶e zastanowi i pomy艣li, 偶e przecie偶 kiedy艣 jak jeszcze 偶ona by艂a taka m艂oda to te偶 by艂o fajnie i te偶 szaleli razem i zwiedzali, podr贸偶owali i chodzili na randki jak mu to wszystko zabierzesz, to bedzie ci臋 kojarzy艂 wy艂膮cznie z domem, garnkami i k艂贸tniami o skarpetki a w takiej sytuacji zamiast pomysle膰 - dzi臋ki, ju偶 to mia艂em z 偶on膮, jak by艂em m艂ody, wtedy si臋 wyszala艂em; on pomy艣li, 偶e jednak z艂apie szans臋, bo mo偶e to jego jedyna szansa na przygode w 偶yciu... dlaczego wi臋kszo艣膰 par kt贸re si臋 rozwodz膮 to pary, kt贸re mieszka艂y ze sob膮 przed 艣lubem? sama sobie odpowiedz :-)

Udost臋pnij ten post