Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asik.....

Tabletki ant. a ochota na sex

Polecane posty

Gość Asik.....

cześć... mam ostatnio dość nieprzyjemny problem... przyjmuje tabletki microgrygnon21... i w ogole nie mam ochoty na sex... no ok, moze raz na jakis czas. Kiedy mam przerwe w braniu tabletek czuje sie zupelnie inaczej. kocham mojego faceta, i wiem, ze juz go to denerwuje.. tak samo jak i mnie.. może cos nie tak z tymi tabletkami? moze znacie jakies lepsze srodki, albo jakies inne sposoby ? bardzo prosze o rade

Gość kgkgkgk
Sprawa prosta, proponuje odwiedzić ginekologa, przedstawic mu sytuacje i zamienic na inne tabsy, których na dzisiejszym rynku jest full...

Gość oO.
zmień piguły. mi np. bardzo spadło libido po harmonecie.

Gość kass20
ja też biorę te tabletki no i też mam mniejszą ochotę na sex niż przedtem.. ale ogólnie czuję się dobrze... to chyba w większości tabletek spada ochota .. ?

Gość Asik...
problem w tym, że mieszkam za granicą, a t u do lekarza sie nie udaje po tabletki, tylko do apteki, nie mówię także w miejscowym języku więc cięzko sie dogadać, a z facetem nie chce tam isc, bo się krępuje on tez nie chce uzywac prezerwatyw.... a ta sytuacja zaczyna mnie juz doprowadzac do szału

Gość ja brałam różne tabsy
po każdych tak mam, niestety tabletki nie dla mnie, bo ich działanie antykoncepcyjne dla mnie jest totalne, to znaczy stuprocentowe, nie chce mi się kochać, przynajmniej w ciążę nie zajdę, do tego mam uczulenie na latex i odrzucam wkładkę domaciczną, ciężki mój los :-(((

Gość Asik.....
biore tabletki od jakiegos roku, czy jesli teraz je rzuce to jest duza szansa zajscia w ciąże? powiedzmy w ciagu miesiaca?

Gość oO.
krępujesz się iść z nim do apteki? xD no nvm. są jeszcze plastry anty.

Gość Asik...
heh nie krępuje sie iśc do apteki:D ale w tutejszych aptekach gówno wiedzą, tabsy o tabsy, jak nie te to inne za miesiac wracam na kilka tyg to pl, ale do tego czasu jesli przestane brac.... ryzyko;/

Gość oO.
ja biorę yasminelle i nie narzekam na libido. ;)

Gość Asik...
gorzej, ze rozpoczełam nowe opakowanie;/ nie wiem co robic

Gość kass20
do Asik... - skoro wracasz za jakiś czas to na razie zaprzestań brania tych tabletek:) po odstawieniu będziesz miała ochotę na sex (a to chyba lepsze wyjście) i można przecież uważać... prawda? :)

Gość kass20
a jak rozpoczęłaś nowe opakowanie to w niczym nie szkodzi:) w każdej chwili możesz je odstawić:) Pozdrawiam..

Ja odstawiłam piguły bo też zainteresowanie sexem spadło.Na nic się zdała wizyta u gina,zmiana tabletek. To chyba już tak działa,za dużo hormonów czy cuś

Gość Asik...
tylko ciekawe na ile zeżre mnie stres dotyczący zajscia w ciąże i tez nie bede chciala sexu..... tragiczne sa takie sytuacje;/... faceci mają za dobrze... w aptekach pelno viagry i sytuacja zalatwiona

Gość kass20
no pod tym względem to fakt faktem faceci mają lepiej... niczym nie muszą się truć i z brzuszkiem też nie będą biegać :-P no ale.. ja zanim zaczęłam brać tabsy kochałam się z moim narzeczonym przez 2 lata bez zabezpieczenia.. no ale uważaliśmy:) i nie stresowałam się:) a jak Ty będziesz tak się bała to ciąża jak na złość przyjdzie :-P więc wrzuć na luz:)

Gość Asik...
może masz racje, przeciez tyle par stara sie o dziecko tak dluggo i nic.... . tylko co rozumiesz przez uważanie? wytrysk poza pochwą?

Gość kass20
właśnie tak.. nawet kropeka nie może w nas być :-P ale zobaczysz że będzie wszystko ok:) a jeszcze jak ty tylko tak na miesiąc:) więc luzik:)

Gość Asik...
hmmm no to moj na to nie pójdzie;/ za bardzo lubi konczyc we mnie;/

Gość kass20
no ja wiem że to jest przyjemne... ale czasem trzeba przecierpieć:) chyba że chcecie już dzidziusia:-P a w jakim jesteś wieku?

Gość Asik...
do dzidziusia mi sie nie spieszy... ja 22 on 23

Gość kass20
no rozumiem. Każdy jest inny:) w takim razie musisz porozmawiać z chłopakiem.. albo brać dalej tabsy.. radziłabym jednak poważnie porozmawiać z chłopakiem i może jego namówić na prezerwatywy?

Gość Asik...
to raczej nie wykonalne, kiedys próbowalismy, widzialam, ze nie daje mi to zadnej pryjemnosci

Gość kass20
hymm nie wiem co mam CI już poradzić... może będzie najlepiej jak sama zdecydujesz z chłopakiem co dalej?

Gość Asik...
sytuacja jest dokitu facet nie chce zebym przestala brac tabsy ale nie chce uzywac prezerwatywy, oczywiscie uwaza ze go nie kocham, ze mnie nie podnieca itp;/ no nic, dzieki za rade, moze po prostu powinnam sie pomodlic, zeby nie zajsc w ciaze heh

Gość kass20
skoro facet myśli że no nie podniecasz to daj jemu poczytać o skutkach jak się bierze tabsy... chociażby na ulotce jest taka informacja. Daj poczytać a potem porozmawiaj z nim.. niech też czasem się zastanowi że proszek to nie to samo co prezerwatywa.

Gość Asik...
nicc juz nie wiem, ale tych tabletek mam juz dosc... odtsawie je chyba do czasu przyjazdu do PL a pozniej pomysle razem z lekarzem, ... do tego czasu... hmm nie wiem;/

Gość kass20
może jednak naprawdę porozmawiaj z facetem... przecież też masz prawo do podejmowania własnych decyzji... niech nie każe Ci na siłę brać te prochy.. głowa do góry:) dasz sobie rade:) trzymam kciuki:)

Gość następna z facetem egoistą
Hej skoro to tylko miesiąc to chyba twój facet może sie pomęczyć z gumkami. Pamiętaj że po odstawieniu może byc zwiększona płodność, może wystąpić nadmiar owulacji i takie tam. Jeszcze jedno, próbowałaś sposobów takich nakręcających trochę, typu gorąca kąpiel, winko, dużo zależy też od faceta jak się bierze do roboty. Ja na przykład nie mam za bardzo ochoty na seks po jajeczkowaniu i wogóle mogłabym 2 tygodnie tego nie robić ale mam taki sposób że od rana sobie myśle o tym co będe wieczorem wyprawiać z mężem różne zbereźnictwa :p i akurat mnie to nakreca, albo mu wyslę sprośnego smska albo coś, zeby się naszykował.