Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu nie czaje bazy

Dlaczego aborcja w Polsce jest zakazana?

Polecane posty

Gość kanibal1234
nie skumales ironi w nicku ;]

Według mnie ustawa antyaborcyjna w naszym kraju jest bezsensowna. jak ktos chce to i tak usunie tą ciążę, wyjeżdżając za granicę, płacąc lekarzowi w Polsce czy też biorąc tabletki we własnym domu. I gdzie tu logika? Po to istnieje ta ustawa by pokazac, że my panstwo katolickie nie pozwalamy na to? A przecież to ewidentna bzdura, mnóstwo polek usuwa ciążę. Jednym słowem hipokryzja i nic więcej:O

EwelinaEwa to włąśnie chciałem uświadomić ale tu wszyscy moralnie podchodzą do tematu. Mi chodzi o samą procedure a nie o moralność

Gość asdasdasd123
mam wrazenie jakbym czytal sledzika na NK, ci co bronia aborcji to ci co wklejaja....

Gość urodzona_we_wtorek
Te kraje sa uwazane za cywilizowane... ale tak nie jest. Bycie krajem cywilizowanym to nie tylko postep techniczny i dobrobyt... to takze, a moze przede wszystkim zwykle "czlowieczentwo" i szcunek dla kazdego czlowieka, czy ma on 4 tygodnie czy 99 lat...

Gość a ja wam powiem tak
takie jak Wy powinny byc usuniete i nie powinny po tym swiecie chodzic i takich dyrdymałów wypisywac, w woli wyjasnienia - jestem nie wierzaca

Gość a mnie zastanawia
dlaczego nei mogę zabić sąsiada, który wykańcza moją świętą psychikę i całą moją niepowtarzalnie idealną osobę wiercąc w ścianach???!!! dlaczego w polsce jest to niemożłiwe???!!! To absurd!!!!! Ja jestem kobietą!!!!!!!!! Mam swoje prywatne mieszkanie!!!!!! a i tak nie mogę w nim spokojnie prowadzić mojego idealnie zaplanowanego życia!!!!!!!!!!! To bezsens, jak będę tylko chciała to pobiegnę 2 piętra wyżej ze strzelbą w ręku!!!! Zaszczelę i po sprawie!!!! Jeżeli chce zabić wroga to i tak to zrobi więc po co to zakazywać??!!! Moim zdaniem jest to sztuczne i fałszywe ten caly zakaz bo jaka jest prawda każdy wie.I nikt mi nie zarzuci, że mój sąsiad cierpiał, o szczelę mu znienacka w sam mózg i nawet nie poczuje że przyszłam!!! Sam znam kilka dziewczyn które zdecydowały się na coś takiego i jedyne czego załuja to tego , że kosztowało je to tyle wysiłku i czasu. Zakazywanie czegoś takiego to jest oszukiwanie samego siebie przez kler i polityków bo kto chce to i tak dokona!!!!

Gość kanibal123
"poprostu nie czaje bazy EwelinaEwa to włąśnie chciałem uświadomić ale tu wszyscy moralnie podchodzą do tematu. Mi chodzi o samą procedure a nie o moralność" bo kraje gdzie legalna jest aborcja to kraje 5 swiata i my Polacy nie chcemy ich nasladowac, to tak jakby nasladowac talibow i wycinac w pien tych co maja inna wiare albo ze lubia US.

Gość .....ot ..co.....
do obroncow aborcji- myslicie, ze gdyby byla legalna to ludzie bzykaliby sie na prawo i lewo bez zabezpieczenia?! politycy i ksieza zamiast wymyslac coraz to nowe przepisy antyaborcyjne powinni zrobic cos by polepszyc warunki mlodych matek i zabezpieczyc je finansowo i zapewnic nalezyta opieke. moze wtedy mniej kobiet decydowalo by sie na aborcje

Gość urodzona_we_wtorek
To czy kobieta usunie ciaze czy nie to juz jej osobista sprawa... ale czy zgodzilibyscie sie zeby np wg prawa morderstwa ludzi po 80-tce byly bezkarne ....?

Gość grrrrr
no dobrze jest takie prawo, ok moim zdaniem ma swoje uzasadnienie, ale z drugiej strony dlaczego nawet jeżeli kobieta ma prawo do legalnej aborcji to się jej nie wykonuje. A teraz do kanibala jak zagrażasz mojemu życiu to mogę w ramach obrony cię utłuc ;) więc może aborcję w przypadku zagrożenia życia matki można by pod to podciągnąć

Problem aborcji polega na tym, że polki ciążę usuwają normalnie u lekarza płacąc nie tyle za zabieg co za milczenie. To jest normalne? Według mnie nie, to jest właśnie hipokryzja, ci co są przeciwni aborcji nie usuną ciąży i już. A ci co chcą to zrobić to i tak zrobią. Ale przeciwnicy nigdy nie zrozumieją że ich protesty i poglądy nic nie pomogą, zakaz aborcji to tylko ustawa widniejąca formalnie, a nie formalnie dzieje się co chce. Dlatego zakaz jest idiotyczny.

Gość a mnie zasatnawiaa
.....ot ..co..... ----> oh jak dobrze że mi o tym przypomniałeś! do obroncow zabijania- myslicie, ze gdyby to było legalne to ludzie strzelaliby do siebie sie na prawo i lewo? politycy i ksieza zamiast wymyslac coraz to nowe przepisy antyzabijania powinni zrobic cos by polepszyc warunki idealnych kobiet jak ja, zapewnić im że nikt im nie będzie zakłócał spokoju, psuł życia!!!!

bo kraje gdzie legalna jest aborcja to kraje 5 swiata i my Polacy nie chcemy ich nasladowac Nie naśladujemy ich formalnie, bo jest zakaz u nas. A nieformalnie? U nas dzieje sie to samo co u nich a nawet jeszcze gorzej, bo my zachowujemy pozory czyt. jesteśmy hipokrytami.

Ludzie trochę za daleko powędrowaliśmy z tym tematem. Od razu mówię: NIE POCHWALAM ABORCJI. Bawi mnie fakt że zakazije się czegoś co można nabyć u sąsiada. To tak jak by zakazać handlu wódką tylko w jednej dzielnicy miasta - ci co bedą chcieli sie napic pojadą po wódkę na drugą dzielnicę. Zamiast zakazywac aborcji, której to Polki i tak sie poddają lepiej żeby nasi plitycy i księża zrobili coś żeby kobiety nie chciały iśc na zabieg bo zakazy nic nie daja zwłaszcza w takim kraju jak Polska. Bo zdaje się że słyniemy z tego że zawsze na przekur zakazom

Gość poganiacz klawiszy
to państwo powinno zabezpieczyć rodzinę

Gość urodzona_we_wtorek
EwelinaEwa --> a co powiesz o tych ktorzy siadaja za kierownica po alkoholu albo po narkotykach i narazaja zycie innych ? Uwazasz ze tez nie powinno byc to zakazane i karane bo "i tak nikt ich nie powstrzymie"... ?

Gość sjhvknvdskdvs dvs
a co powiesz o tych ktorzy siadaja za kierownica po alkoholu albo po narkotykach i narazaja zycie innych ? Tu masz dowód w postaci pijanego kierowcy A kobiecie nikt nie udowodni czy pojechała do Londynu oglądać tamizę czy sie wyskrobać bo poza nia nikt nie wie czy jest w ciąży czy nie. Wynika z tego że wyskrobie się bezkarnie więc po chuja to jest u nas zakazane?

Gość aborcja jest zakazana
bo kosciol potrzebuje jak najwiecej owieczek :D z ktorych potem zdziera kase za kazda "posluge" :D Naiwni,naiwni!

urodzana we wtorek- pijani kierowcy to zupełnie odrębny temat i nie ma nic wspólnego z zakazem aborcji. Aborcji poddają się miliony polskich kobiet czy ci się to podoba czy nie.

Gość a nie zastanwiaa
to jest właśnie mój sąsiad, którego tak nienawidze: http://tnij.org/eesr zapraszam do oglądania jego galerii zdjęć

ja jestem przeciwna od razu zaznacze ale odpowiem na pytanie jest zakazana bo nadal rzadzi kosciół a nie obywatele...i to sie nigdy nie zmieni

Aha i nie porównuj pijanego kierowcy który może zabić 5 niewinnych osób do kobiety która wykona aborcję, po cichu tak, że ty nawet o tym nie będziesz wiedziała. O wypadkach słyszysz non stop, a o płodach ktore zostały usuniete? Nie wiesz nawet jaka jest ich liczba.

jest zakazana, ale to dlugo już nie potrwa. Sporo się zmieniło- parę lat temu to wiekszosc była przeciw, a teraz z kolei przeważają zwolennicy jej złagodzenia

Gość urodzona_we_wtorek
sjhvknvdskdvs dvs --> poniewaz prawo powinno chronic zycie ludzkie ... i tu pojawia sie kwestia tego czy sie uwaza plod za zycie czy nie...

Ja jestem przeciwnikiem i gdybym zaliczył wpadke nie zgodzilbym się zeby moja dziewczyna poddała się zabiegowi. Ale uważam że powinna być legalna bo to indywidualna sprawa każdego czlowieka i jego wolny wybór bo jak już wczesniej pisałem te co chcą to zrobia

Gość te co usuwajaa
sa morderczyniami i nigdy im dobrze w zyciu nie bedzie , beda nieszczesliwe, to zło ktore wyrzadza niewinnej istocie powroci na nie wczesniej czy pozniej ............................ i bardzo dobrze starym dziwkom ruchajacym sie bez opamietania

urodzona we wtorek ale czy ty rozumiesz że nasze prawo nie chroni płodow? To tylko formalność, a kobiety i tak dokonują aborcji. Gdzie ty tu widzisz ochronę?

Gość .....ot ..co.....
co z tego, ze wiekszosc polakow jest za zlagodzeniem przepisow. zaden rzad nie zadrze kosciolem bo bedzie musial liczyc sie z utrata sporego rektoratu. oto polska wlasnie :O