Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu nie czaje bazy

Dlaczego aborcja w Polsce jest zakazana?

Polecane posty

Gość odebrać życie komuś
po to żeby swojego nie popsuć przypadkiem! HA! SZCZYT EGOIZMU

Gość kilkutygodniowa paćka to
człowiek?

i zgadzam sie z EwelinaEwa ze to hipokryzja mieszkam w Uk i tutaj aborcja jest legalna do 6 tego miesiaca i jest bezpłatna...przecietna brytyjka miała 3-5 aborcji bo jest tu ona uwazana jako metoda antykoncepcyjna...dla mnie to szok ale lepiej tak niz zabic wlasne juz narodzne dziecko czy robic to u jakiegos znachora w piwnicy i wykrwawic sie na smierc przeraza mnie to ze matki na wlasne zyczenie rozrywaja dziecko kawalek po kawalku jest to dla mnie wstretne ale nie potepia bo kazdy ma swoj punkt widzenia i rozum odradzam i bede odradzala ile styknie mi sil

Gość EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEden
kilkutygodniowa paćka to człowiek? Dziecko wracaj do szkoły, nawet nie wiesz czym jest płód! Do lekcji!

Gość urodzona_we_wtorek
EwelinaEwa --> ja nie pisze ze chroni tylko ze POWINNO chronic... to jest podstawowa rola, obowiazek i esencja prawa !! Nie wchodze w dyskusje czy to moralne czy nie, tylko tlumacze dlaczego takie prawo powinno obowiazywac w cywilizowanym kraju... a kazdy postepuje wedlug swojego swiatopogladu i sumienia...

Gość a ja wam powiem tyle
Moja przyjaciółka beła z facetem dwa i pół roku. Jak zaszła w ciążę i mu o tym powiedziała to dowiedziała się że on ja tak bardzo nie kocha jak mu sie wcześniej wydawało. Powiedział że dziecko go nie interesuje kompletnie i ona w zasadzie też. Przedtem swiata poza nią nie widział a po fakcie okazał się nieodpowiedzialnym smarkaczem. Dziewczyna studiuje dziennie na 2 roku i mieszka tylko z matką. Oczywiście żyją tylko z tej jednej pensji. Podjeła decyzje i usunęła. Czy według was jest puszczalską kurwą, która daje na lewo i prawo?

Gość nie jest
ten facet to dupek

Gość a ludzie
ale sie temat rozwina, aborcja jest zakazana bo tak

Gość aborcion
aborcja do dzisiekszy szczyt egoizmu, prostactwa i chamstwa! ci którzy to robią, NIE WIEDZĄ NAWET CO ROBIĄ drogie dzieci kochane! żyje się tylko raz! i to krótko! bardzo krótko! a wy chcecie odbierać komuś całe życie!!! całe! całeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dla mnie nie jest puszczalska kurwa ale za grosz nie ma rozumu bo skoro facet tak bardzo ja kochał i nagle przy ciązy jego młosc uleciała jak powietrze z balona to co jej dziecko winne ze musiała je zabic?za jego głupote zabiła owoc miłosci?no przeciez go kochała a on niby ja jak szła z nim o wyrka nie?

i tak widze ze jest nizle na topku b jeszcze se bluzgi i obelgi nie zaczely...szok

Gość moje życie
jest ważniejsze

Gość aborcja to antykoncepcja
przynajmniej według mnie. Dla mnie zabieg to to samo co prezerwatywa czy pigułka tylko że po seksie a nie przed. To może zakażmy seksu w kondomach bo te plemniki co tam lądują to mogły by z 1000000 dzieci stworzyć a ktoś je wywala i je zabija

EwelinaEwa --> ja nie pisze ze chroni tylko ze POWINNO chronic... to jest podstawowa rola, obowiazek i esencja prawa !! Urodzona we wtorek przykro mi bardzo, ale dla niektórych kilkudniowy czy kilkutygodniowy płód to nie jest jeszcze życie. Dlatego nasze państwo może sobie za przeproszeniem pierdolić o ochronie zycia poczętego i zakazywać zabiegów. A jak jest naprawdę to każdy normalny Polak wie, dla kogo płód jest życiem to jest i go nie usunie a dla kogo nie jest jeszcze człowiekiem to usunie. A przeciwnicy aborcji mogą jazgotać dalej, podobnie jak polityce i kościół.

elektorat kościoła topnieje w oczach... Wystarczy że będzie większosc miał centrum i lewica, to zmienią te chore przepisy. Najbardziej mnie drażni, że u nas nawet ta aborcja ze względów zdrowotnych, czy w wyniku gwałtu jest podobnio czystą fikcją.. A co do kościoła - to on walcząc z antykoncepcją przyczynia się tym samym do liczby aborcji

to nie to samo sam plemnik nie moze egzystowac i zamienic sie w człowieka an komórka jajowa....tylko embrion i prosze mi tu nie porównywac

Gość .....ot ..co.....
pomyslcie ile co roku rodzi sie niechcianych badz chorych dzieci,ktore po narodzeniu zostaja porzucone. wiekszosc dorasta w domu dziecka i tylko nieliczne maja to szczescie ze zostaja adoptowane. myslicie, ze te dzieci sa szczesliwe? ze chca tak zyc? a teraz pomyslicie, ilu dzieciom matki zaoszczedzilyby tego losu, gdyby aborcja byla legalna

Gość do do do do
do aborcja to antykoncepcja -----> jesteś typową egoistką dwudziestego pierwszego wieku. przeczytaj jeszcze raz to co napsiałas

Gość a ja wam powiem tyle
Z uśmiechem na twarzy tego nie zrobiła ale przyszłości też nie widziała bez szkoły, męża i ze stara matką i noworodkiem. Teraz jest na ostatnim roku, ma normalnego faceta, zapewnioną dobra pracę w stabilnej firmie i w tej sytuacji będzie mogla sobie pozwolić na dziecko a tamte by miało ciężkie życie gdyby ich losy poszly tamta drogą

Ja uważam, że skoro przyjmuje się, że życie człowieka kończy się z chwilą ustania pracy jego mózgu, analogicznie - zaczyna w momencie początku pracy mózgu... Kilkudniowy - czy nawet tygodniowy zarodek jest może życiem, ale nie człowiekiem.... Chyba że ktoś chce chronic każde życie - np. nie zabijac much, mrówek, ale to sprawa sumienia każdego człowieka.

Gość aborcja to antykoncepcja
dla mnie egoizmem jest napierdolić 12 dzieci i narzekać w telewizji, że jest ciężko z jednej renty . . . a jak dostaną tacy rodzice zasiłek to po flache i pierdolnąć kolejnego gola :D

Gość urodzona_we_wtorek
EwelinaEwa --> wiem doskonale ze sa tacy co uwazaja ze plod to nie jest jeszcze czlowiek... i nikt im nie zabroni tak myslec... Nie wchodze w dyskusje na ten temat... z medycznego punktu widzenia kiedy serce zaczyna bic to nie ma juz mowy o "zlepku komorek"... i dlatego prawo jet takie a nie inne...

Gość zardoek444444
zarodek jeszcze nie myśli ale przez to, ze wy tez nie myslicie, on nigdy nie będzie mogł myśleć!! to logiczne? czy to takie trudne? hmmm to jest chyba logiczne tylko dla inteligentnych osób.

Gość no tak - aborcja
jesta za aborcją wsteczną. Wytłumacze to dokładnie - na każdej - która zdecyduje się na aborcje - nalezy wykonać aborcję wsteczną - czyli zabić ja po 16, 18, 20 latach od dnia poczęcia. No bo co za róznica - 2 tygodnie po poczeciu, 2 lata, czy 20 lat...

Gość myśli nie myśłi
lekarze w anglii się nie będą nad tym zastanawiac :D

Dyskusja nie dotyczy chyb moralnych poglądów a kretyńskiej ustawy antyaborcyjnej. Mam nadzieje że dozyję czasów gdy kosciół stanie sie mało ważną instytucją w naszym kraju:P

Gość brat zabitego przez aborcję
EwelinaEwa-w której klasie jesteś, że tak piszesz?

mozg to nie jest od razu myślenie.. płód w ogóle nie mysli w naszym rozumieniu... A gdyby podchodzic do kwestii "co by było gdyby" - to człowiek powinien rzeczywiście - nie stosowac żadnej antykoncepacji - bo to też uniemożliwienie powstania życia - gdybyś nie założyła z partnerem gumki, byłby słodki dzieciaczek, a tak go nie ma - tylko takie rozważania co by było gdyby nie mają sensu.

Gość wszyscy za aborcją
są myślący wstecznie