Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubas20

przytylam 15kg w niecale 2 miesiace

Polecane posty

Gość grubas20
chyba zmienie lekarza bo tyle czasu chodze a ona dalej nie wie co mi jest i w kolko te same badania kaze mi robic

Gość a robiłas badania
może napisz jakie badania już robiłas

Gość ale zeby w tak krotkim
czasie przytyc aż tyle? musi byc cos ze zdrowiem nie tak. Sama jadłam ile wlazło i tak przez 2-3 lata ale przytyłam "tylko" ok. 10 kg wiec trudno mi uwierzyc żeby bez jakiejs przyczyny (innej niz jedzenie) przytykla az tyle tak szybko.

Co do badań podwyższone OB jest zawsze objawem jakiejś infekcji Może warto sie temu przyjrzeć co może być przyczyną

Gość grubas20
na cukrzyce tez robilam i nie mam.apetyt mi sie zmniejszyl. ruchu mam tyle ile mialam

Gość robiłas badania
ja przytyłam 10 kg w ciągu miesiąca po tym jak kupiłam samochód i mniej chodziłam , a wszędzie jeżdziłam. a jadłam normalnie

No każdy jest inny - ja nie odchudzając się, i jedząc tylko kolację do syta przed spaniem dwie godziny, przytyłam w rok ponad 10 kilo... Ale 2 miechy to co innego- chyba żeby przed tym się intensywnie odchudzac.

Gość ciezko zdiagnozowac
przez internet

Do grubas20 o co chodzi twoja konwersacja ejst bardzo zdawkowa ... ?

Gość zalezy co dla kogo
znaczy: "normalne jedzenie". bo nawet bez ruchu ale jedząc normalnie (tzn. jakies 2000 kcal) nie mozna przytyc 10 kg.

Gość robiłas badania
"Stres Większość z nas powie, że stres może być przyczyną utraty kilogramów z powodu nieregularnych posiłków, braku apetytu. Jednak efekt przeciwny jest również często prawdziwy. Hormony stresu takie jak kortyzol mogą zablokować spadek wagi i nawet przyczynić się do jej przybycia." no to może stres

Gość Wszystkie mozliwe przyczyny
ktore podajecie jak najbardziej moga powodowac przybieranie na wadze ale mnie zastanawia dlaczego to taki gwaltowny przyrost w tak krotkim czasie?

Gość robiłas badania
no może przytyłam 8 kg nie 10 i moze to było 1,5 miesiąca , a nie jeden. Ale chodzi o to , ze szybko rzytyła i nawet sporo. Z zanim kupiłam samochód to chodziłam sporo bo ok. 10 km dziennie

Gość robiłas badania
nie pamiętam dokładnie w liczbach ile tego było , ale przyrost był gwałtowny i spory.

[zgłoś do usunięcia] robiłas badania - i tyjesz dalej czy sprzedałaś samochód ? :)

grubas20 Chyba autorka topiku poszła spać Ja swoją drogą dzięki waszym opiniom ide na badanie kontrolne tarzczycy które powinnam zrobnić 3 miesiące temu. mam guzy na tarczycy

Gość asia54645
ja rozumiem autorkę mam to samo, ciągle licze kalorie a i tak tyje kiedyś się odchudzałam schudłam 17 kilo i teraz po około 2 latach wszystko wróciło mimo że nie jadłam wcale więcej dodam że nie jej ziemniaków mącznych rzeczy sosoów tłustego mięsa nic. słodyczy też wcale mój jadłospis dzienny to na śniadanie pomidor troche wędliny i troche serka topionego potem obiad 2 kanapki i co i waga w górę załamka:(

Gość robiłas badania
zaczęłam chodzic na aerobik

Gość najlepszy na rozruszanie
metabolizmu jest ruch. jak sie odchudzalam to przez samo ograniczenie jedzenia niewiele spadalo na wadze ale jak wlaczylam ruch to od razu waga ruszyła....no i nie musialam juz sie tak ograniczac w jedzeniu.;)

Gość ja tez tak mialam
w 3 mies przytylam 20 kg robilam badania na tarczyce wychodzily ok TSH mialm ok ale zrobilam usg tarczycy i sie okazalo ze sa guzki

Gość robiłas badania
staram sie też stopniowo ograniczac jedzenie , bo teraz moje potrzeby energetyczne są mniejsze nadal lekko tyje , ale teraz jest to rzędu 0,5 - 1 kg na miesiąc

moje drogie ale te guzki to spadek po czarnobylu Ja też się odchudzałam na maxa i nic Mazindol Meridia Alli I nic nic w dół endokrynolog skierował mnie na badanie prolaktyny wyszła podwyższona. Pozostałe Hormony w normie, krew ok tylko OB podwyższone Infekcja - ale od czego? Po wszystkim dostała skierowanie na USG tarczycy no i się zaczęło Biopsja Badania okrwesowe Jurto dzwonię aby się na nie zapisać to nie są już żadne żarty

Gość grubas20
mialam robione usg jamy brzusznej i nerek,morfologie,mocz i na tarczyce

Dziewczyny sprawdzony sposób na odchudzanie to mieć faceta Kobieta chce wtedy lepiej wyglądać - oczywiście ten osioł powinien to zauważać ale same wiecie jak to jest Po co Ci ta nowa kiecka, buty się już w szafie nie mieszczą, a torebek masz tyle co w sklepie Jak kobieta się stara lepiej wyglądać to więcej czasu chodzi koło siebie maseczki, ciuchy kosmetyki masaże pazurki fryzurka i pieknie i obym się mu spodobała Jak patrzę na swoją mamę to ona w komunie, żyła jak prawdziwa kobieta

Gość grubas20
martwie sie tak szybkim przyrostem masy ciala.ucze sie w studium kosmetycznym na zajeciach praktycznych czesto stoje i po tym jak przytlam strasznie boli mnie kregoslup od stania.zrobilam jego zdjecie ale na opis musze czekac bo mial byc na dzisiaj ale jeszcze go nie ma.

Co lekarz powiedział Ci o tych wynikach co masz dalej robić

Gość grubas20
wczesniej sie nie odchudzalam wiec raczej od tego nie przytylam.i stresu tez raczej nie mam.moze tez zrobie usg tarczycy moze wtedy cos wyjdzie to chociaz bede wiedziala od czego przytylam

Gość grubas20
wyniki sa dobre.Ob tylko wysokie ale i tak spadlo z 40 do 32.i w rozmazie krwi gra75.0 a norma jest do 70 ale nie wiem co to jest i dostalam skierowanie do endokrynologa

kurde moja siostra ma anemię w ciągu 2 miesięcy schudła 10 kg bez diety los jednak bardzo jest przewrotny polecam Ci wpisz swoje wyniki na forum medycznym Oni dadzą CI ciekawsze opowieści co jak nalezy właściwie interpretować. Czasami Ci specjaliści wiele Ci powiedzą, czego nie dopowie Ci lekarz Po takiej sesji na forum idź do lekarza będziesz wiedziaąl o co go konkretnie zapytać, co ma ci jeszcze za badania zrobić