Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julian90

Rodzice nie chcą mi powiedzieć na co choruję..

Polecane posty

Gość Julian90

Byłem na badaniach w szpitalu, wsadzali mi dwa razy rurkę do gardła. Okazało się że coś mi jest, ale moi rodzice nie chcą powiedzieć mi co, za miesiąc będę miał operację podobno to coś z przeponą i dwunastnicą. CO TO MOŻE BYĆ? z chęcią poczytałbm o tym w wikipedii.. bo cholernie głupio jest nie wiedzieć na co się choruje.

Moze osobiscie zapytaj lekarza :) zadzwon do niego. Twoi rodzice nie chca zebys sie denerwowal

Gość Julian90
Raczej lekarz mi nie powie.. może ktoś miał podobne dolegliwości? albo jakiś specjalista udziela tu porad? ;p błagam, to dla mnie baaardzo ważne.

ile masz lat ?? bo jesli wiecej niz 18 to juz sama musisz wyrazic zgode na zabieg czy oprecaje i musisz wiedziec na co sie zgadzasz i co podpisujesz

Gość my nie wróżki
no a skąd my mamy to wiedzieć? Gdzie masz historię choroby? Podpatrz gdzie leży i przeczytaj. Nawet jak po łacinie, to wklej tu, wtedy zobaczymy. No głupio tak, ale chyba wiesz co Cię boli, czy źle się czujesz, co Ci mniej więcej dolega?

no lekarz musi ci powiedziec mozesz nawet sobie zyczyc aby rodzicow nie informowac o twoim stanie zdrowia jego obowiazuje tajemnica lekarska i ty masz prawo wiedziec co ci jest

Ja majac 16 lat sama chodze wszedziej do lekarza :) i czasami tylko ja wiem co mi dolega. Jesli masz ukonczone 14 lat, lekarz nie pa prawa bez twojej zgody powiedziec komukolwiek co ci dolega

Gość inkkkkkkkka
chyba od 16 roku życia lekarz musi Ci powiedziec na co chorujesz!!!! a nie ma wrecz prawa informowac Twoich rodziców o Twojej chorobie.

Gość spytaj lekarza
który Cie badał

Wiem ;) dlatego tez napisalam ze taki obowiazek co do lekarza odnosi sie do osob ktore ukonczyly 14 lat ;) chyba nawet 13 Pozdrawiam :) uwazna czytelniczke/a

Gość inkkkkkkkka
miałes pewnie gastroskopię,po badaniu lekarz ma obowązek wydac Ci na piśmie wynik badania.Możesz mieć wrzdoy żoładka albo przepuklinę,to najcześciej wychodzi przy "rurze" w gardle:)

Gość Julian90
mam 17 lat. gdy leżałem w szpitalu zapytałem lekarza odpowiedział mi że przekazał tę informację rodzicom i 'do zobaczenia za miesiąc' .. eh :((

Gość inkkkkkkkka
:)

Gość inkkkkkkkka
rany!!! trzeba było się postawić!!!!Powiedz lekarzowi że ma obowiazek Ciebie informować.Poza tym to chyba prowokacja,nie wyobrażam sobie aby nie wywalczyć informacji od lekarza i rodziny i zawsze tak było nawet jak miałam 10 lat

Gość inkkkkkkkka
Poza tym dostajesz pisemny wyupis ze szpitala,poza tym na gastroskopię to Ty musisz wyrazić pisemną zgode,to jest zabieg inwazyjny i sosatkowo musisz wypisac zgode.

Moze poprostu nie byles w stanie jeszcze ;P zadzwon do niego ;d hm jak masz watpliwosci to podaj sie za swojego ojca ;)

Gość inkkkkkkkka
wiem o wymaganej zgodzie poniewaz sama miałam miesiac temu w szpitalu gastroskopię.Wypisywałam kilka papierków

No nie zawsze.... Miałam koleżankę, zachorowała na białaczkę. Nikt jej nie powiedział - miała wtedy 16 lat. Wszyscy ściemniali jej, że ma kłopoty związane z alergią - bo była alergikiem. Dostawała masę leków - i mówili że to na alergię, i może się po nich źle czuc. Wierzyła w to, i podobno dopiero trzy dni przed śmiercią zorientowała się w końcu, że jest za słaba żeby to była taka drobna sprawa. Jak przyszedł potem do niej ojciec, to podobno tylko odwróciła głowę, bo nie miała już siły mówic... Nie chciała nawet na niego patrzec.

Gość Julian90
inkkkkkkkka dziękuję. już wiem co mi dolega... papierów nie podpisywałem. ale poczytałem sobie teraz to i owo i już wiem wszystko

Gość dtreteryey
masakra... jak można oszukiwać tak swoje własne dziecko :o

Gość inkkkkkkkka
życzę zdrowia i nie daj sie;)

Gość Julian90
zadzwoniłem do tego lekarza. okazało się że mam aids. :(