Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodaa 17

1-wsza wizyta u ginekologa!!!

Polecane posty

dzisiaj mialam isc pierwszy raz do ginekologa ale niestety dostalam okresu... mam bardzo nieregularny... a chciala bym zeby lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne a skoro mam nieregularne miesiaczki to przepisze mi ?! :P :( w ogole to wstydze sie tak :P ktos mi powidzial ze jak sie nie ma jeszcze 18 lat to trzeba isc z rodzicem .. prawda to?? opowiedzcie mi jak bylo z waszym ,,pierwszym razem u gin'' :P i co z tym okresem i tabletkami :P

Gość kup sobie landrynki
Nieregularny okres i tabletki, genialny pomysł. Landrynki beda lepsze.

Gość gizzmo
ogol pazdzioche :-P

Gość jak sie nie znasz
to sie nie zabieraj za ruchanie. Tylko wez ksiazke i sie doedukuj.

Gość ja sie nie znam
"tylko cipka mnie swedzi"

napisalam juz ze jak macie głupio komentować to nie komentujcie i po sprawie :-/ bo daremne to jest

Gość gizzmo
''swedzi i potrzebuje duzego marabuta'' :-P

Gość po tabletki
anty,mozesz isc nawet majac okres,wcale nie musi Cie badac. Moj mnie w kazdym razie ,nie badal,powiedzialam,ze chcialabym prosic o przepisanie tabletek anty,i bez problemu dostalam recepte. Powiedzial mi tylko tyle,ze w razie zlej tolerancji na tabletki mam wrocic do niego,to zmienimy na inne.

Gość daremna to ty jestes
Nie wiesz jak wyglada wizyta u ginekologa a do wyrka sie pchasz.

Gość tabletki na ladne oczy
Bez badania i wywiadu, zreszta co taki pustak moze powiedziec ciekawego... Komu tabletki komu komu, bo ide do domu.

Gość sorry.hm
ale jak ma się nieregularne miesiączki do z marszu tabletek nie przepisze... siostrze porobił różne badania i gin przepisał dupaston (nie są to tabletki antykoncepcyjne) nic nie pomagało... poszła do znanego endokrynologa i okazało się że ma policystyczne jajniki, a żaden poprzedni gin nie widział nic na USG :] a jak byk było pełno pęcherzyków tym razem dostała tabletki anty

Gość 1234567.......
bardzo często lekarze przepisują tabletki anty na uregulowanie okresu skoro idziesz pierwszy raz na pewno lekarz zrobi z Tobą wywiad zapyta o cel wizyty a dalej zdecyduje czy może przepisać Ci tabletki czy zleci wykonanie dalszych badań wszytko zależy na jakiego lekarza trafisz

ja swoj pierwszy i ostatni raz miałam niedawno czyli w wieku 21 lat, poszłam bo miałam ogromne bole i dzieki Novynette w trakcie okresu praktycznie nic nie czułam a i zaczełam broczyc normalnie a nie jak zarzniete zwierze, ale... jestem w trakcie rzezbienia ciała (nie odchudzania) i odkad zaczełam brac to cholerwstwo stoje w miejscu a wysiłek idzie na marne... wiec juz rzucam te tabsy, wole sie troche pomeczyc przez te pare dni, przynajmniej wątroby nie bede katowac i nie dostane żylaków, jesli ci chodzi wyłacznie o nieregularne okresy to sobie daruj, co miesiac bedziesz wywalac pieniadze, oczywiscie zalezy jak ci przepisze bo jak te za 8 zł to przytyjesz i bedziesz wygladała jak swinia z cyckami jak u krowy a jak dostaniesz te lepsze to miesiecznie 30-50 zeta po ktorych moze nie przytyjesz ale za to zbierze ci sie woda i zrobi ci sie zajebisty cellulit ktorego sie nie pozbedziesz :P

zalezy od lekarza, ja mialam zrobione porzadnie badania i dopiero dobrala mi tabletki i nie przytylam ani nie zrobil mi sie cellulitis

Na pierwszej wizycie lekarz napewno Cię zbada, sprawdzi czy Twoje narządy rodne są prawidłowo zbudowane. Jeśli rozpoczęłaś już współżycie, to zrobi też cytologię. Powinien również zbadać piersi lub/i skierować na USG. Jeśli chcesz tabletki anty, to zleci badanie krwi i moczu (o ile jest dobrym lekarzem). To że masz nieregularny okres nie ma tu akurat nic do rzeczy. Hormony zawarte w pigułkach go wyregulują :) Do tych "życzliwych". Dziewczyna normalnie pyta, a wy na nią naskakujecie. Ale jak na forum jakaś kolejna 16-latka zakłada wątek "czy mogę być w ciąży???" to wyzywacie taką od niedouczonych i nieodpowiedzialnych. Co za hipokryzja!

złosnica - mozliwe ze tak jest, ale kazde tabletki nawet te najlepsze powoduja znowu inne problemy, bo nie ma takich ktore oprocz podwyzszania hormonów nie robia nic.... np zwieksza sie przepuszczalnosc naczyn krwionosnych - zylaki oraz zwieksza sie prawdopodobienstwo zachorowania na raka, oczywiscie im nizsza dawka tym mniejsze prawdopodobienstwo ale zawsze, dlaczego im wiekszy biust tymbardziej jest mozliwe wystapienie raka? bo estrogenów jest wiecej... a biorąc tabletki biust wcale nie musi sie powiekszac wystarczy ze hormonów jest wiecej