Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słonko21

Problem w parcy!!!!

Polecane posty

Gość kadry-hadry
Robisz tak: Piszesz w dwu egzemplarzach pismo o treści: Prosze o wydanie mi mojego egzemplarza umowy o pracę celem przedłożenia jej w banku, w którym staram się o pożyczkę. podpis Zanosisz to pismo do kadr (a nie do szefa!) dajesz kadrówce i posuwasz jej drugi egzemplarz i mówisz: -proszę mi tu potwierdzić otrzymanie pisma :-) miłym głosikiem :-P Jeśli masz jakies obiekcje lub firma jest biedna i nie zatrudnia na stałe kadrowej to wysyłasz to pismo poleconym listem :-P Polecony musi bic "zaksięgowany" musisz dostać jakąś odpowiedź. Proste.

Gość kadry-hadry
umowa jest ci zawsze potrzebna, więc załatw ją już dziś - napisz pismo na poniedziałek :-P nie czekaj do ciąży na ciąży świat się nie kończy

tyle ze to jest firma gdzie pracuje 4 osoby, wszystkie pisma ja odbieram, ksiegowy prowadzi swoja własna działalnosc, a takie cos jak akta pracowników nie sa prowadzone. Kiedys napiasłam wszystkim pracownika aktualne umowy z prosba zeby je szef podpisal ale on stwierdzial ze u niego od zawsze ludzie pracuja i nigdy takich umow nie wydaje, placi skladki i jest spoko

Gość kadry-hadry
"wszystkie pisma ja odbieram, (...) Kiedys napiasłam wszystkim pracownika aktualne umowy z prosba zeby je szef podpisal " czyli ty tam jestes kadrową to jak to jest ty napisałas wszystkim pracownkom umowy a piszesz, że nie wiesz jaką masz umowę, a skąd wiedziałaś jakie umowy pisać pracownikom??? posiedx chwilę cicho, by zmylic tropy i incognito donieś na firme do PIP, bo to skandal :-( jak długo to będziemy tolerować tak długo tak będzie w Polsce :-O

z piuerwsza umowa wszystko bylo spoko, ale drugiej nie chciał mi podpisac, powiedzial zebym pracowala tak bez tego papierka

Gość kadry-hadry
powtarzam pytanie: a skąd wiedziałaś jakie umowy pisać pracownikom???

skad wiedziałam! ksiegowy mi kazal je stworzyc zeby szef wrazie kontroli nie mial problemu. Pisalam date od kiedy ma obowiazywac date zakonczenie tej jedynej umowy jakie mileli pracownicy, wynagroszenie najnizsze, a do kiedy ma obowiazywac mial szef wypelnic i podpisac ja

Gość kadry-hadry
mam nadzieję, że tych umów nie wyrzuciłaś? takie rzeczy sie trzyma, aby mieć podkładkę w razie czego...

Gość slonko21
te umowy ktore ja napisalam byly niekompletne, przez nikogo niepodpisane wiec je wyrzuciłam. Te ktore byly jak ja zaczelam tu pracowac ale te ktore ja wypisywalam nowym pracownika oczywiscie trzymam je

dlatego chce odejsc z tej pracy gdyz wszystkie prawa pracownika tu sa łamane nawet urlopu calego nie moge wykorzystac

Gość ja mam tak samo
w pracy :(

Gość idz do PIP
twoj pracodawca zostanie zniszczony