Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała_Jane_

Escapelle, potem okres a do tego....ciąża?

Polecane posty

Gość Mała_Jane_

Witam : ) 11 sierpnia doszło do niebezpiecznego stosunku (zabezpieczenie zawiodło) i był to ostatni płodny dzień. Po 27h wzięta została tabletka escapelle, okres opóźnił się o tydzień, po czym pierwsze jego dwa dni były obfite i trwał tyle co zawsze. Ulżyło mi, bo przez ten tydzień napędziłam sobie okropnego strachu, chociaż wiedziałam, że escapelle może rozregulować cykl. Kolejny okres spóźnił się dwa dni. Drugi dzień i noc były straszne pod względem ilości krwi. Trzeciego dnia zaniepokoił mnie bardzo skąpy okres, obecnie mam 4dzień miesiączki. Słyszałam, że podczas ciąży można mieć krwawienia do złudzenia przypominające okres i teraz naprawdę jestem w wielkim strachu? Podbrzusze dziwnie mi się zaokrągliło :( a naokoło sutków mam ciemniejsze zabarwienie, do tego od dwóch dni ciągle chodzę siusiu. Czy ciąża jest możliwa?? Przed nadejściem obecnego okresu miałam typowe objawy jak zawsze-problemy z cerą. Jestem zaniepokojna, poradźcie.. PS. Mój okres jest jasnoczerwony i są nim skrzepy, a jak wygląda krwawienie podczas ciaży...?

zrob sobe test..ja po escapelle mialam starsznie rozregulowany cykl. Moze Tobie tez tak sie stalo? bo jak by nie bylo to konska dawka hormonow. Ale zrob sobie test,mowie Ci, uspokoisz sie.

Do 3 mies. ma sie okres w 1 normalnym potem skompe lub plemienne ;) slyszalam ze u niektorych kobiet trwa to do 6 miesiaca . zrob test tydzien po zakonczeniu okresu i skonsultuj sie z lekarzem ginekologiem

Gość podobnie
Myśle że nie może być ciązy ,a raczej mam taką nadzieje jestem w podobnej sytuacji ,miałam normalny okres 15 dni po zażyciu tabletki ,i tez tak jak ty były skrzepy,a to moim zdaniem nic innego jak złuszczanie ,oczyszczanie macicy .Moim zdaniem ciąża jest wtedy niemożliwa ,mam nadzieje że się nie myle .Aby się uspokoić poczytaj ,jest juz wątek o escapelle ,mnie uspokoidziły wypowiedzi dziewczyn ,powodzenia

Gość Mała_Jane_
Ech, niby tak, ale wygląd mojego brzucha mnie nie zaniepokoił, wypukłość jest dokładnie pod pępkiem i wygląda to jak początek ciąży :( Chociaż sama wiem, że to śmieszne, bo jak może być jasna krew i skrzepy i do tego ciąża...?

Gość Mała_Jane_
Podciągam temat. I mojej historii ciąg dalszy. Otóż po skończonym 'okresie' zrobiłam test (Unitest) i wyszedł negatywny. Czy może to być prawdopodobne źródło? Dziś miałam jeszcze chwilowo po śniadaniu mdłości, ale dosłownie trwały może z niecałą minutę. Co jest.. :( Przecież ciąża jest niemożliwa, bo ile może być nieszczęśliwych przypadków? Pęknięta prezerwatywa, escapelle które zawiodło, potem dwa okresy i nieprawidłowy negatywny wynik testu?! Aż takie wredne i podstępne to moje życie chyba nie może być ;> :P Ulży mi nawet jak zwyzywacie mnie od głupich i tępych z powodu moich bezsensownych obaw... :(

Gość niechcaca
skoro test wyszedl negatywny to czym sie stresujesz? radziłabym Ci iść do ginekologa, takie objawy mogą też towarzyszyć np torbielom., albo zwyczajnie rozwalilas sobie gospodarke hormonalna i moze beda potrzebne badania.

Gość _xXx_-
Wg mnie nie jesteś, głowa do góry :)