Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .. dzika koza..

ADRES ZAMIESZKANIA

Polecane posty

Gość .. dzika koza..

Mam takie pytanie, czy muszę zgłaszać w jakimś urzędzie lub w pracy to, że nie mieszkam pod adresem zameldowania, który widnieje w dowodzie? Mieszkam u męża i dlatego o to pytam. Bo gdyby np pracodawca chciał nasłać ZUS na mnie to oni mnie będą szukać pod zameldowaniem a nie tam gdzie mieszkam prawda? Dzięki za pomoc

Gość Raczej by wypadało
Mój mąż jest zameldowany u siebie mieszka u mnie. I wszędzie podał adres zameldowania tam gdzie jest zameldowany a mój adres jako adres do korespondencji

Gość .. dzika koza..
czyli konieczności nie ma :)

Gość NO ŁADNIE....
Czyli co? na lewe zwolnienie się chce isć? :P

Gość 1234567.......
a dlaczego skoro jesteście małżeństwem nie jesteś zameldowana tam gdzie mieszkasz ? co do ZUSU .....zgadza się jakby pracodawca nasłał na ciebie kontrole to na pewno poda adres jaki ma w dokumentach ale licz się że jeśli przyjdą a Ciebie nie będzie w domu a na na L-4 będzie że masz leżeć to możesz mieć duże kłopoty ostatnio był o tym program w TV

Gość .. dzika koza..
Nie podaję adresu zamieszkania ze względów rodzinnych :) nie pytajcie o co chodzi. A z trzeba tak kombinować, żeby lekarz wpisał, że chory może chodzić i cię mogą cmoknąć :)L

Gość JA BYM TAKA PEWNA NIE BYłA

Gość Bez przesady-
Ja miałam ciążę leżąca zameldowana byłam u matki ale mieszkałam w wynajętym mieszkaniu. Wszędzie podawałam adres do korespondencji ten pod którym wynajmowalam mieszkanie i nikt się nie czepial. Może lepiej zgłoś inny adres niż ten z meldunku. Lepiej żeby wiedzieli

Gość .. dzika koza..
Bo powiem wam, że mam wątpliwości co do tego czy zgłaszać w pracy, ze mieszkam gdzie indziej niż mam w dowodzie

"Bo powiem wam, że mam wątpliwości co do tego czy zgłaszać w pracy, ze mieszkam gdzie indziej niż mam w dowodzie" to ma znaczenie przy rozliczaniu podatku bo jak mieszkasz w innej miejscowości niż pracujesz... oczywiśce w papierach... to masz do odjęcia wyższy koszt uzyskania dochodu "o do tego czy zgłaszać w pracy, ze mieszkam gdzie indziej niż mam w dowodzie" podajesz inny adres do korespondencji i tyle chociaż mógłby byc problem jak by powiedzmy ZUS wysłał kontrolerów żeby sprawdzili cięna L4 bo pewnei pójdą pod adres z umowy :P

Gość jupii1819
to ze nawet na L4 widnieje wskazanie : chory musi lezec ,nie oznacza ze nie moze lezec np.u rodziców,czy u innej osoby. Nie rozumiem szumu wokół tego tematu ...:-)

Gość nie masz obowiazku
mozesz mieszkac tam gdzie Ci sie podoba, nie ma teraz obowiazku meldunku

Gość a ja chyba wiem
o co biega. boisz się, ze jak Ci lekarz wpisze w L4, że chory musi leżeć i wpadną ZUSowcy a Ty w domu nieobecny/nieobecna to wtedy możesz sobie kłopotów narobić :) O to biega? Lepiej daj lekarzowi w łap.ę wi niech wpisze, że chory może chodzić :)