Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalllllaaaa

Wybity czy stłuczony palec?

Polecane posty

Gość olalllllaaaa

Wczoraj grałam w siatkówkę, i piłka spadla mi na palec. Palec momentalnie spuchnał i strasznie bolał. Czułam przez 2 godziny mrowienie. Dziś wstałam i palec od wewnętrznej strony jest lekko fioletowy . Nadal boli. Czy powinnam jechać do lekarza ? Proszę odpowiedzi i pozdrawiam . :)

Gość daffodillee
no oczywiście! i to jak najprędzej! najprawdopodobnie masz wybicie palca, spuchnął, bo wydostał się płyn surowiczy. Staraj się go nie ruszać. Ja miałam takie same, tylko z palcem serdecznym. 3 tyg szyna gipsowa, ściągana tylko na mycie. nic ciekawego, ale przynajmniej nie dostałam żadnej martwicy a teraz paluszek mam zupełnie jak dawniej. Potem możesz się starać o odszkodowanie, mi przyznali 2 %.

Gość smutna/
Mi się wydaje, że jesteś w sytuacji ze ktoś może ci pomóc i powinnaś z tego skorzystać i wybrać się do lekarza. :)

Gość przerwa miedzy palcami 9O
idz do lekarza dostaniesz kase:classic_cool:

Gość ale ogólnie rzecz biorąc to
masz paluszki jak rondelki:)

Gość ja tam z wybitymi
palcami nigdy do lekarza nie chodziłam... pobolał dwa dni i koniec problemu.

Gość ciemna blondynkaD
spróbuj przed wybraniem się do lekarza posmarować sobie palec altacetem i założyć na to bandarz a nastepnie obłożyć lodem.. osobiście grałam w piłke ręczną i często miałąm doczynienia z kontuzjami..i to zawsze pomagało.. jednak jak to nie przejdzie to udaj się do lekarza..:):):D:]

Gość olalllllaaaa
Już od samego poczatku mam palec a altacecie i bandazu . I nie jest wcale lepiej. a to juz 2 dzien .

Gość Lisschen
6 lat gralam wyczynowo w siatkowke-idz do lekarza, jesli to juz 2 dni trwa. Niby to tylko wybity palec, ale jesli jest nawet lekko siny,tzn, ze opuchlizna uciska na zyly i nie ma prawidlowego obiegu krwi. bron boze nie sciskaj tego palucha bandarzem elastycznym.Usztywnij tylko i marsz na izbe przyjec do szpitala. Powiedz,ze to sie stalo wczoraj, bo bez skierowania mozesz tylko do 24 godzin.

Gość olalllllaaaa
Byłam wczoraj na pogotowiu. Palec nie jest złamany, lecz skręcony. mam szyne zimmera na 3 tygodnie. Dziekuje wszystkim za dobre rady :*

Gość Roza 55
mam wybitego palca od 2 miesięcy i wygląda okropnie... moim zdaniem czasami nie trzeba iść do lekarza. Albo idziesz i ci nastawiają {to przeokropnie boli!!!} albo możesz mieć krzywy palec co w niczym, nie przeszkadza trzeba go tylko rozruszać a będzie ja nowy!!! pozdrawiam

Gość Aniaska

Ja trafiłam po urazie do Więcków i faktycznie jestem zadowolona. Po pierwsze zajmują się człowiekiem od początku do końca, czyli począwszy od rentgena czy usg, poprzez wizytę lekarską po rehabilitację. To wszystko zapewnia usługi na najwyższym poziomie i eliminuje ewentualne błędy czy to z powodu kiepskiego zdjęcia czy innej kiepsko wykonanej usługi. Mi bardzo szybko pomogli i w przyzwoitej cenie. Ja tam zawsze dzwonię na 698115115 i wszystkich informacji udzielą.