Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolcia52

ciąża po poronieniu

Polecane posty

mam pytanko do dziewczyn kture przeżyly cos podobnego do mnie ja poroniłam w 3 tygodniu stalo sie to 15 sierpnia ii mam pytanie kiedy staralyscie sie o kolejne dziecko i czy mialyscie jakies problemy...badania dlamnie jest to bardzo wazne prosze o odpowiedz

odczekaj min 3 cykle -ja po 1ym poronieniu tyle odczekalam ( z tym ze znow poronilam ) a po 2gim poronieniu odczekalam 5 miesiecy i udalo sie donosic (fakt ze na podtrzymaniu)

dzieki:) ja juz sama nie wiem w przyszlum tygodniu wybieram sie do lekarza i oczywiscie zastosuje sie do jego zalecen ale i tak sie denerwuje bo nie wiem co mnie czeka... ja poroniłam bez konkretnrgo powodu w szpitalu powiedzieli ze poprosytu juz od samego poczatku musialo byc cos nie tak i bym sie nie przejmowala ....a mialas robione jakies badania?

ja poroniłam w czerwcu tez bez wiadomej przyczyny w 4 miesiącu ciąży, teraz robie przerwe w planowaniu dzidziusia, bo za rok mam slub,wieć za rok zaczynma starania. Ja robiłam badania po poronieniu na toksoplazmoze ale nic nie wykryło. Wiem tylko tyle ze 6 miesiecy przed planowanie zaczne łykac witamine E(płodności) , zero alkoholu, i wiataminy w tym kwas foliowy, oczywiscie kuracja kwasu dla męża ;), np promen. A słyszałam ze powinno sie zrobic przed ciążą szczepionke na różyczke. w podstawówce miałysmy na to szczepionke ale wiem ze po 10 latach skutecznosc tej szcepionki maleje. Wiem też ze teraz szczepi sie tak różyczka-odra-ospa i to są dwie serie w odstępstwie 3miesiecy.

ja nie chce robic tak dlugiej przerwy chcialabym zaczac starania jak najwczesniej najlepiej jeszcze w tym roku ale zobaczymy jak bedzie zobaczymy co powie lekarz.Mi nie zlecili zadnych dodatkowych badan tylko poziom hormonów ale juz sie wszystko unormowało wiec mama nadzieje ze za niedlugo bede mogla znowu prubowac z mezem:)

lolcia - ja obie ciaze poronilam w angli a tam opieka zdrowotna jest okropna , badan nie mialm robionych zadnych 1 poronienie (5tc) - pusty pecherzyk plodowy 2 poronienie (11tc) - plud przestal sie rozwijac na etapie 8tc oba poronienia samoistne