Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne to...

kiedy pierwszy dzień cyklu?

Polecane posty

Gość dziwne to...

Hej dziewczyny, mam małe pytanie. We wtorek tydzień temu wzięłam ostatnią pigułkę, w sobotę dostałam krwawienie z odstawienia a w tę środę powinnam zacząć nowe opakowanie, ale nie zaczęłam bo mam już dość tych tabletek i nie będę ich brać. Pytanie za 100 punktów brzmi: czy pierwszy dzień cyklu to tamta środa, czyli pierwszy dzień przerwy, sobota czyli pierwszy dzień "okresu", czy ta środa, w którą powinnam wziąć pierwszą pigułkę z nowego opakowania. Chciałabym się zorientować, ile będzie trwał mój pierwszy cykl, ale nie wiem od kiedy go liczyć. Pomożecie?

Gość mnie też to interesuje
mnie też to interesuje, a myślałam, że pierwszy dzień to ten w którym biorę pierwszą tabletkę...

Gość nie zawsze tak jest
jeżeli po raz pierwszy bierzesz tabletki to zaczynasz w dzień okresu czyli w pierwszy dzień cyklu pierwszy dzień cyklu to zawsze dzień okresu, nie dotyczy kobiet, które biorą tabl. anty, bo wtedy nie ma mowy o naturalnym cyklu, nie ma też okresu, tylko jest krwawienie z odstawienia, wtedy można przyjąć, że pierwszy dzień "cyklu" to dzień rozpoczęcia opakowania