Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosba o pomoc...****

potrzebny ktos dobry z komputerow i programow

Polecane posty

mam malo miejsca na dysku i komp mi wolno chodzi. mysle jaki program usunac, ale nie znam sie na tym. czy mozna usunac te programy bez zadnej szkody dla komputera: Microsoft.NET Framework 1,1 - rozmiar 38 Mb Microsoft.NET Framework 1,1 polish language pack -rozmiar 3 Mb K-Lite Codec Pack - rozmair 2, 3 Mb prosze o pomoc jesli ktos sie na tym zna. nie wiem do czego slużą te programy wiec nie wiem czy je moge usunac

Gość net framework
jest potrzebny do działania niektórych programów (ale jest ich niewiele i być może nie masz żadnego który wymaga tych bibliotek) tyle że 38 MB to cóż to jest? Usuń pliki tymczasowe, a zwłaszcza niepotrzebne pliki windowsa (kopie uaktualnień) zyskasz wiele więcej miejsca , sprawdź też czy nie masz włączonego przywracania systemu, jesli tak to albo wyłącz ten shit albo choć usuń wszystkie punkty poza ostatnim

dzieki... a gdzie trzeba wejsc, w jaki plik zeby dostac sie do tych plikow tymczasowych? jak sie sprawdza to przywracanie systemu? ;)

a to k-lite codec moge usunac? nie ogladam zadnych filmow ani nie slucham muzyki na kompie

Gość net.....
w windowsie xp klikasz prawym myszy w ikone "mój komputer" i masz tam zakładkę Przywracanie systemu. Zaznaczasz "wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach" i dajesz OK. Wszystkie punkty zostaną skasowane (duuużo miejsca zyskasz). Jeśli po chwili na powrót właczysz przywracanie to windows utworzy nowy punkt ale tylko jeden więc i tak będzie zajmował mniej miejca (ale z czasem ich przybędzie) A o usuwaniu plików windows update to sobie tu poczytaj bo dużo by pisać http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=30&p=54501&#entry54501 wcześniej musisz w panelu sterowania - opcje folderów zaznaczyć żeby były pokazywane pliki ukryte (też te systemowe) ------ jak nie oglądasz filmów to usuń te kodeki ale to doprawdy tylko 2 MB, jakby coś to zainstaluj sobie vlc media player ma w sobie wszystkie kodeki do filmów (9MB)

Gość net.....
prawym myszy na mój komputer - właściwości i tam jest przywracanie systemu

dziekuje Ci bardzo, jutro sie z tym pomecze zgodnie z Twoimi instrukcjami 👄🌻 mam jeszcze na pulpicie taki dziwny program o nazwie "regbak". moge to skasowac?

Sprawdź czy masz włączoną hibernację systemu. W zależności od ilości RAMu w kompie może zabierać... sporo MB. Start ---> Panel sterowania ---> Opcje zasilania ---> Zakładka "Hibernacja"