Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraków kraków szukam

Czy da sie wynajac mieszkanko na 1 miesiac tylko?

Polecane posty

czy wlasciciele sie na to nie zgodza? jak myslicie? albo jakis apartament... cos by byl pokoj z kuchnia i lazienka. hmm a moze by wkrecic wlascicieli ze chce na dluzej, a po mc odwołać? ktos cos wie, robil tak?

Gość kaskadka
nie da sie. Wynajmujac podpisujesz umowe wiec nie mozesz sobie ot tak odwolac

Na ogol daje sie zaliczke ktora wynosi minimum cene jak za 3 miesiace wynajmu... Nieraz wiecej , zalezy od wynajmujacego... Wiec mozesz, ale stracisz sporo kasy bo zaliczke trzeba dac a jej raczej nie odzyskasz.

Gość unodos
Bedzie ciezko, ale mi sie udalo, tylko ze na 1.5 miesiaca. Podpisalam umowe na czas nieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem i po 2 tygodniach je wyslalam.

Gość unodos
Primacola, nie wiem o jakiej zaliczce mowisz, ale zazwyczaj daje sie kaucje w wysokosci miesiecznego czynszu i ja sie odzyskuje przy wyprowadzce. Wlasciciel nie ma prawa zatrzymac kaucji bezpodstawnie.

Gość karoolek......................
ja to bym wynajmowal swoje mieszkanie na 3 miesiace i przedłuzał , bowiem polskie prawo chroni nie mnie jako wlasciciela mieszkania , a jego najemce m, taki sobie płacic nie musi , a ty za niego placic bedziesz , zas mozliwosci wywalenia go z mieszkania sa znikome ! musisz takiemu lokal zastepczy znalesc !! i nie wazne ze nie płaci . ma dokument najmu jest Pan - a jak bedziesz wejdziesz mu sila na przez niego zajmowane wynajmowane mieszkanie bedziesz mial jako wlasciciel sprawe w sadzie , a on zadzwoni na policje i musisz go wpuscić ha ha ha fajnie mamy co nie ? dobzre ze mało kto z wynajmujacych o tym wie ....

Mam znajomego ktory za wynajem za miesiac placil 1 100 zl, na poczatku wynajmujacy zazadal zaliczki w wysokosci 3 300 i ze to jest dla pewnosci ze 3 miesiace bedzie mieszkal. Jednak po 2 miesiacach wyjezdzal za granice a kasy ktora zostala czyli 1 100 nie dostal - to zalezy od wynajmujacego ;]

Gość kraków kraków szukamk
kurcze:(

Gość sdasadasd
podałam Ci linki trudno podzwonic?

Gość dsasdsad
ja wynajmowałam we Wrocławiu, nie było problemu z najmem na miesiąc, a korzystałam z tego co Ci zostawiłam , po prostu trze umiec sie dogadac..

trudno boje sie

Gość unodos
Mam znajomego ktory za wynajem za miesiac placil 1 100 zl, na poczatku wynajmujacy zazadal zaliczki w wysokosci 3 300 i ze to jest dla pewnosci ze 3 miesiace bedzie mieszka Sorry, ale znajomy jest frajerem, ze dal gosciowi do reki 3300:D Takie rzeczy musza byc w umowie zapisane, aby potem nie bylo niespodzianek. Jak szukalam mieszkania, to rowniez natrafialam na ogloszenia ludzi, ktorzy chcieli niebotycznie wysoka kaucje i umowe na rok, ale jako ze ich ogloszenia sie ciagle pojawialy, to chetnych jakos nie bylo:D

w sumie jak ktos chce wynajac a nie ma nikogo innnego na oku to moze zgodzi sie na moje warunki... i chyba uczciwiej bedzie jak bede wprost odrazu mowic ze chce tylko 1 mc, co nie?