Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnMarie

Szczepionka przeciwko rakowi szyjki macicy....

Polecane posty

Czy któraś z Was sobie wykupiła..? Jak to działa? Co ile odbywa się zastrzyk? Czy to pomaga? Jakie są Wasze odczucia na ten temat??

Gość może jednak idź na Zdrowie
:O

Gość nie szczepilam sie
i nie zamierzam

Gość ja w lipcu wzielam ostania
dawke;) sa 3 szczepionki. druga bierzesz po 3 miesiacach a trzecia po pol roku z tego co kojarze. szczepionki maja duza skutecznosc jesli nie rozpoczelas jeszcze wspolzycia, oczywiscie jesli wspolzyjesz tez ale wg naukowcow 99% skutecznosci jest wlasnie jesli nie doszlo jeszcze do stosunku;) sama szczepionka nie boli tzn jak zwykly zastrzyk;) mnie podawala je moja ginekolog;) koszt jednej 500zl jesli chcesz cos jeszcze wiedziec pytaj

czy przed szczepionką ginekolog wykonuje cytologię? Czy jej wynik ma duże znaczenie jeżeli chodzi o zastrzyk?

Gość Stanowczo nie polecam
Ta szczepionka, na zachodzie wywołała wiele komplikacja a nawet zgonów. Najlepsze jest jednak to, że nie do końca wiadomo, czy ona w ogóle działa... koncern który ją wypuścił, wcześniej wyprodukował trefny lek, który wcześniej również wywołał wiele komplikacji i w efekcie firma farmaceutyczna miała kłopoty finansowe w związku z finansami. Szczepionka na HPV miała koncern poratować z tarapatów, więc była testowana testowana na zbicie pysku i lobbowana jej refundacja. Nie chce mi się w to wszystko wnikać. Poszukaj w internecie i na youtube 🖐️

Gość nie martw sie
ten koszt to za wszystkie trzy dawki, ja mialam ja robiona jakies 2.5 roku temu jak juz ktos napisal druga dawka po 3 mies a trzecia po pol roku, nie pamietam czy mialam robiona cytologie przed ale chyba nie, pamietam tylko ze strasznie mnie bolala reka ale to chyba zalezy od organizmu. dodam ze mialam ja robiona jako nie dziewica ale lekarze twierdza ze lepiej pozno niz wcale..czy skuteczna?hm sie okaze.Mi ja polecil lekarz z tego wzgledu ze zlapalam prawdopodobnie od mojego bylego partnera(brrr..)klykciny wyleczylam to a po szczepieniu nie pojawily sie wiecej(odpukac). wiec chyba jakies tam dzialanie ma:)

przed szczepionka nie robilam cytologii wiec to chyba nie ma znaczenia... co do tych zgonow itd to po kazdej szczepionce mozesz umrzec...nawet po zwyklej aspirynie...szczepionka na swiecie uzywana jest od 50 lat (tak mowila moja lekarka). Wiadomo kazdy moze miec swoje zdanie, ja aukrat studiuje kierunek medyczyny i nas ucza ze szczepionka daje 99% skutecznosci jesli nie wspolzyjesz:) w kazdym razie ja jestem pozytwynie nastawiona do tej szczepionki:)

to bardzo tanio zaplacilas jesli 500zl to byl u ciebie koszt wszystkichh dawek. ja niestety nie mialam tak dobrze i w sumie wyszlo mnie to 1500zl

Gość nie martw sie
sorki wprowadzilam was w blad ja za kazda dawke placilam 417 zl :( a teraz podobno mozna kupic za ok 370

no tak mi powiedziala lekarka wiec nie bede sie klocic. ja sobie zdaje sprawe ze to jest szczeionka na konkretne odmiany wirusa a jak wiadomo wirusy mutuja non stop. to tak jak ze szczepionka na grype;/ ale wole byc zaszczepiona na kilka odmian niz na zadna;/

Gość nie martw sie
dziala ona podobno pod katem brodawczaka tak mi powiedziano :) ale zobaczymy

no teraz mi sie przypomnialo o tym broawczaku. moja siostra miala brodawki kiedys w dziecinstwie i w zwiazku z tym jest nosicielem tego wirusa i lekarka powiedziala jej ze powinna sie zaszczepic bo jest w podwyzszonej grupie ryzyka.. a apropos tych 50 lat..to moze tyle nie ma ale 2 lata to tez napewno nie ma;p moja kuzynka szczepila sie ponad dwa lata temu a skoro wtedy szczepionka byla juz w polsce normalnie dostepna to musiala byc juzz duzoooo wczesniej stosowana w innych krajach

Gość nie martw sie
wirus brodawczaka moze byc odpowiedzialny za to

Gość nie martw sie
do ja w lipcu-ona weszla na rynek polski wlasnie ok 3 lat temu ja ja zakupilam jak wchodzila i byla tylko dostepna w przychodniach potem dopiero byla ogolnodostepna, takze tak bedzie ze 3 latka w polsce

czy wynik cytologii moze powodować brodawczaka?? czy może...infekcje? współzycie?

Gość nie martw sie
z tego co mi moj gin i moja mama lekarz powiedzieli brodawczakiem zazwyczaj zarazic sie mozna od partnera, ale podobno (!) tez przez silne otarcia spowodowane bardzo ciasna bielinzna itp

Gość no ja w lipcu wzielam ostatnia
nie martw sie-- ona teraz tez nie jest ogolnodostepna...moze ja kupowac tylko lekarz..nawet na recepte nie mozna tego w aptece kupic..;/

Od razu można się domyślić że to jest jakieś oszustwo koncernów farmaceutycznuch:P.Najważniejszym lekarstwem jest zdrowa dieta czyli bez tych świństw co stosują w standardowej chemioterapii:P.Poza tym należy unikać innych trucizn i szkodliwych zjawisk fizycznych np. promieniowania rentgenowskiego:P.

Gość aniakrawczyk
HEJ Mam wspaniała książkę elektroniczną w której kobieta opisuje krok po kroku jak pokonała raka i czego używała w jaki sposób metodami naturalnymi. Książka jest darmowa, napisz do mnie to Ci ją wyślę mój email to: ania@annakrawczyk.pl

Gość gość
Ale taka szczepionka chyba nie chroni przed wszystkimi rodzajami wirusa....

Gość gość
Warto jest wiedzieć,że jest bardzo wiele rodzajów sczepionek. I chronią one przed różnymi typami wirusa. Przedstawia się to następująco: Cervarix (zapewnia ochronę przed typami wirusa: 16 i 18), Gardasi in. Silgard (zapewnia ochronę przed typami wirusa: 6, 11, 16, 18), Gardasil 9 (zapewnia ochronę przed typami wirusa: 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 i 58). Tak wiec warto jest nie oszczędzać na szczepionce a wybrać tę najbardziej kompleksową. https://drwenerolog.pl/choroby/hpv/