Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Firanka1515

Czy myslicie ze chomik...

Polecane posty

Gość Nathalie14
ty bez myślna idiotko zwierzątko to nie prezent na to tzreba suę zdecydowac a nie zabawke gówrzarzowi kupic zywą...

Gość na 3cie urodziny
FATALNY POMYSL

Gość jak mialam 5 lat
to mialam chomika i go zameczylam. Nie, ze specjalnie, po prostu ciagle chcialam sie z nim bawic i sciskac.

Boże czy ludzie tu nie potrafią sie normalnie wypowiedziec tylko wyzywac od razu od idiotek :o moim zdaniem zwierze to dobry pomysł,dziecko powinno uczuc sie odopwiedzialnosci ale z drugiej strony dla 3 latka to nie wiem czy to dzieciątko go nie zamęczy ;)

Gość fwef
Po pierwsze, od małego powinno się wpajac dzieciom że zwierzęta to nie przedmioty, w tym nie robi się z nich prezentów. Wzięcie pod opiekę zwierzęcia nie powinno więc być niespodzianką ale omówionym, wspólnym działaniem. Trzylatek jest zbyt mały na opiekuna zwierzątka. To nie ten etap aby pojął odpowiedzialność. Na dodatek malutkie zwierzęta są mniej kontaktowymi kompanami niż duże i dziecku trudniej niż w przypadku psa czy kota, jest zrozumieć czego one potrzebują czy nie zrobić im niechcący krzywdy. Dlatego uważam że to nie jest dobry pomysł a nawet może skutkować zrażeniem się dziecka do opieki nad jakimkolwiek zwierzęciem.

Chamow totalnie ignoruje i sie nimi kompletnie nie przejmuje :) no ja chce kupic chomika wlasnie po to zeby sie uczyl ze zwierzatkiem trzeba sie opiekowac dawac jesc zmieniac trocinki itd.pies albo kot odpada dlatego pomyslalam o chomiku.synek bardzo lubi zwierzatka i wiem ze bardzo by sie ucieszyl.

My a dokładnie JA mam świnke morską. Dostałam ją bo sama chciałam - w dzieciństwie też miałam świnke i tak jakoś mnie naszło :) Super zwierzątko, ale podkreślam - dla mnie, nie dla mojego 3 letniego Synka, on co prawda ją karmi (częściej to wybiera jej jabłka i sam zjada :) ) no ale zwierzak jest moj i to ja pilnuje zwierzątka jak i Synka aby świnki nie "zakochał" ani nie przekarmił. Syn ma swojego zwierzaka FurReal :)

Gość Nathalie14
mam w tej chwili 10 ziwerzaków kocham je bardzo i taki gówniarz 3 letni przyjeżdza do mnie i jak widzę jak zściska moje ziwerzaki to dałam bachorowi przez łapy poryczał się i wiecej moich zwierzatej nie dotyka

Gość pomarańczowa żabka
Chomik nie jest dobrym prezentem dla 3 latka. Takie dziecko nie wie jeszcze co to jest odpowiedzialnosc za zwierzaka, ze trzeba zmieniac mu ściółkę, karmic itp. Dla takiego dziecka taki zwierzak jest tylko zabawką, którą się poprostu zamęcza. Poza tym chomiki są bardzo delikatne i przede wszystkim to gryzonie więc jak nie umiejętnie dziecko będzie sie z nim obchodziło to chomik może dziabnąc dosc mocno. I jeszcze co ważne...chomik to zwierze nocne, w nocy grasuje a w dzień śpi. Wydaje mi się, ze póki co należy dziecko uczyc odpowiedzialności za zwierzaki "na sucho". Na opiekę nad zwierzętami jeszcze przyjdzie czas!

Gość fwef
Rozwiąż to tak, jak Blondyna. To ma sens.

pomysł dobry, pod warunkiem, że to Ty głównie będziesz się zwierzęciem zajmować. naucz dziecka miłości do zwierząt, pokaż jak się opiekować, niech chomik będzie częścią rodziny

My kupiliśmy chomika jak młoda miała 6 lat. Zwierzątko przeżyło tylko rok. Czy młoda czegoś się nauczyła? tak. Ale to ja pilnowałam wymiany trocin, karmienia. Jak bym młodej nie przypominała to niedługo by chomi był z nami. Myślę, że 3 letni maluch szybko zamęczy chomika. Może coś większych gabarytów - świnka morska na przykład.

Tak samo dobry jak rewolwer :-P Oczywiście żartuję sobie ale tak na serio jest to fatalny pomysł. Uważam, że 3 letniemu dziecku nie powinno się dawać w prezencie zwierząt no....ewentualnie rybki, których nie dotknie ale pod czujnym okiem rodzica będzie karmić :-D Każde inne zwierze stanie się obiektem eksperymentów a te zazwyczaj kończą się tragicznie dla zwierzęcia. Przynajmniej tak małego jak chomik :-(

ale....mam znajomych, którzy mają w domu 3 latka i fretkę :-D Fakt, fretka jest gnębiona przez malca niemiłosiernie ale potrafi się też pięknie z nim bawić chowanego. I to ona go szuka :-D Albo aportuje mu piłeczkę. Naprawdę bawią się świetnie. Jedyne na co narzekają rodzice to totalny brak wyczucia u 3 latka. Młody jak ją bierze do rąk to mało flaki z niej nie wyjdą :-( Ale tak właśnie 3 latek okazuje jej miłość :-D