Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odjus

Matka matka zostawiła mnie! Teraz wróciła!

Polecane posty

Gość odjus

Zostawiła mnie u swoich rodziców jak miałem 7 lat!!! Mieszkałem tam z dziadkami i wujkiem najstarszym bratem mamy który był alkoholikiem! Wiele razy pytałem dziadków o mame a oni nic! babcia odnosiła się do mnie źle! uważała że to ja zmarnowałem życie mamie! Jedynie to mimo wszystko mogłem liczyć na dziadka!! Ojciec! mój ociec zostawił mnie jeszcze przed urodzeniem! Widziałem go kilka razy! nawet wiem gdzie on mieszka! Tylko że ten człowiek ma już dzieci,wnuki! rozwiódł się ze swoją żona! tylko że mnie do tych dzieci nie zalicza kazał mi spierdalać jak do niego przyszedłem! Teraz moja mama zjawiła się z nową rodziną a ja sam nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać? w końcu mam rodzeństwo? ale matki 10 lat nie widziałem! jedynie co robiła to przysyłała dziadkom pieniądze na moje utrzymanie!

Gość 1000 kwiatów
Oczywiście że powinneś wybaczyć mamie :), w końcu ona jest Twoją rodziną, najbliższą rodziną :). Pewnie Twój ojciec ją zawiódł i ona nie umiała sobie z tym wszystkim sama poradzić! Teraz ciesz się że wróciła :)

Gość nie odtrącaj jej
Może ona się poczuła skrzywdzona dlatego tak z Tobą postąpiła!?

Gość 1000 kwiatow ma dozą racje
matka była młoda ,kochała zaszła w ciąże, chłop ja zostawił ,nie mogla sie pozbierać no to wszystko zostawiła ...,teraz dorosła emocjonalnie jest silniejsza i dlatego wróciła ---ja bym jej dala szanse a ojca sie wyrzekła

Gość diddus
moja tez zostawil mój ojciec ale za to mnie chowala i kochala. Ze co? Ty zmarnowales jej zycie? Ale kto rozkraczal nogi? Ty czy ona? Wez sie zastanów czlwoeiku. Ja bym miala uraz do matki przez cale zycie jakby tak posatapila. Boze co za kobiety, piepsza sie a potem obwiniaja dzieci ze sie urodzily. To ona nie wie jak dzieci sie biora?

Gość odjus
To ma być dla niej usprawiedliwienie??? Wiecie ja nie czuje do niej nienawiści! tylko zastanawia mnie dlaczego mnie zostawiła? a teraz sama pokazuje na moich oczach jaką jest szczęśliwą matką!!! ja nie umiem z nią rozmawiać!

Gość po co wróciła
?

Gość ale sie wkurzylam 77
diddus --jak byś się zakochała zaszła w ciąże i chlup by cie zostawił to pewnie byś usunęła żeby nie gadali ze nogi rozkładasz ...

Gość odjus
diddus To nie ja twierdze że zmarnowałem jej życie! Tylko mama mojej mamy a moja babka! Twierdziła że gdyby nie ja to moja matka nigdy by się tak nie zachowała!

Gość diddus
no i dobrze. Taka amtke to ja bym miala w daleko gdzies. Mówia ze matka zawsze bedzie matka. Ale co z tego jak zle postepowala. Twoja matka jest egoistka i tyle. Bawic sie jej nie chcialo i tyle. Juz lepiej by bylo cie oddac do kochajacej rodziny a nie tak zostawiac. Skrzywdzony jestes i tyle.

diddus --- jak ty pieprzysz chyba masz dziś zły dzień

Gość bojabojaboja
Wiecie co? Po 10 latach, żeby nawet stawała na głowie, to matką dla autora nigdy już nie będzie. Tak jak napisał miał tylko dziadka, na którego mógł liczyć i to będzie dla niego już zawsze jedyny "rodzic". Drogi autorze nie musisz robić porządku z tym co się dzieje już teraz zaraz, daj sobie czas, żeby oswoić się z sytuacją. Jak chcesz coś wygarnąć "matce", to to zrób, jak nie masz ochotę z nią rozmawiać, co dla mnie jest zupełnie oczywiste, to się nie zmuszaj. Jak będzie chciała naprawić relacje między Wami to sama się postara. Jak nie, to machnij na to ręką. Masz dziadka, który Cię wspiera i tego się trzymaj. Dasz radę;)

Gość odjus
Wróciła żeby nawiązać kontakt ze mną!!!!! Z jednej strony się ciesze ale z drugiej nie wiem nawet jak ja mam się do niej odnosić? przez usta nie może mi przejdź słowo ''mama'' gdy z nią rozmawiam!

w końcu dawała pieniądze ... może tylko tak umiała ... wy zaraz byście skreślali takie osoby

Gość diddus
tak jestem zakochana i wspólzyje i wiem jakie moga byc tego konsekwencje. Wiem dobrze ze moge zajsc w ciaze i jestem tego swiadoma. I napewno bym chowala d

nie mów mamo .... tylko bez osobowo i zobaczysz co ci powie

Gość diddus
tak jestem zakochana i wspólzyje i wiem jakie moga byc tego konsekwencje. Wiem dobrze ze moge zajsc w ciaze i jestem tego swiadoma. I napewno bym chowala d

diddus ---a co zrobisz jak zajdziesz jednak i cie zostawi ...rożnie ludzie reagują jeden jest silniejszy a drugi slaby

Gość diddus
kurwa cos tu nie dziala...!!! tak jestem zakochana i wspólzyje i wiem jakie moga byc tego konsekwencje. Wiem dobrze ze moge zajsc w ciaze i jestem tego swiadoma. I napewno bym chowala d

chowała dumę?

Gość odjus
Tak dawała pieniądze!!! Tylko że ja wolałbym mieć matke przy sobie! w domu w którym się wychowywałem to było mnóstwo nienawiści ze strony babci w stosunku do mnie!! Wujek z którym moi dziadkowie mieszkają jest w porządku! Dobrze się do mnie odnosi! Ale jedyną osoba która zawsze bedzie mi bliska to dziadek!! Zależy mi na tym też by mimo wszystko zbliżyć się do rodzeństwa ze strony mamy! moja matka teraz założyła nową rodzine i nagle sobie o mnie przypomniała!

Gość wyrazy współczucia matki......
nie ma dla takiej kobiety żadnego usprawiedliwienia.. :(

oj nie nagle dawała pieniądze wiec myślała ,uwierz mi na pewno nie umiała i nie miała odwagi ,myslala ciągle ze jesteś jeszcze za mały i ze nie zrozumiesz teraz uznała ze jesteś duży i ze może ci to jakoś wytłumaczyć ,usprawiedliwić ,wynagrodzić

Gość do 1000 kwiatow ma doza racje
Przemawia przez ciebie feminizm :D ''...teraz dorosła emocjonalnie jest silniejsza i dlatego wróciła ---ja bym jej dala szanse a ojca sie wyrzekła''

Gość 1000 kwiatow ma dozą racje
ojciec ją i jego zostawił juz na samym początku ---tu nie ma tłumaczenia ze sie zakochał i ona go porzuciła

Gość Hemasarj
Takie kobiety jak twoja matka powinny by na dzie dobry sterlizowane

hej no przepraszam,ale matka zostawila go na 10 lat:O ja bym takiej nie wybaczyla co mnie obchodzi ,ze przysylala kase :O zostawila i tyle. milosc matki do dziecka powinna byc bez warunkowa,ale matka powinna sobie zapracowac na milosc dziecka a jak je zostawia to jak dziecko moze ja kochac

Gość martyna.martyna 1919
nie wybaczaj matce,gdzie była tyle lat? odchowany z pieluch,szkoła skończona prawie to matka wróciła na gotowe.matka nigdy nie powinna porzucac dziecka obojętbnie co by sie nie działo w jej zyciu.wazniejszy był noey facet niż jejwłasne dziecko.strasznie mi ciebie szkoda.moja koleżanka miała identyczną sytuację -nie wybaczyła....

Gość justyna aa
oczywiście zrobisz jakby będziesz uważał ale wiesz że twoja matka to żadna matka i te pierdy że ma się ją jedną itd to nijak się mają do tragedii jaką matka ci zrządziła ja bym sobie dała z nią spokój