Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdfdfsaaaaaaaaaaaaaa

pomysł na coś do jedzeniaaa , pomocy kobietki

Polecane posty

Gość dfdfdfsaaaaaaaaaaaaaa

Hej kobietki potrzebuje waszej pomocy ;) chciałabym zrobić mojemu facetowi coś do jedzonka niestety dopiero zaczynam moją 'przygodę z gotowaniem ' o 16 muszę wyjść z domu a o 18.00 on wraca z pracy i nie będzie mnie w domku dlatego chciałabym poznać jakieś przepisy na danie które łatwo i szybko można odgrzać i jest smaczne :) zaznaczam,ze ziemniaki z kotletem do odgrzania nie wchodzą w gre itp itd, macie jakieś pomysły na coś dobrego ?????

Gość taka mała mi
a ma być danie mięsne czy warzywka jakieś ? Może zupa? godzinka i gotowa :)

Gość a może kanapka z dzemem
Zrób spaghetii i po krzyku :)

zapiekanka z makaronu z szynka i serem mozesz polac to pomyslem na zapiekanke z makaronu z Winiary u mnie nr 1 u wszystkich znajomych

Gość dddwwdewwqwdwdwqdwqqwqw
tylko ,że ja kompletnie nie znam się na kuchni więc nawet nie wiem jak mam zupe przyrządzić, wstyd troche ale dopiero się uczę chciałam sałatkę ale nie wiem czy naje się zieleniną po pracy hehe..więc może coś pożywnego ,zupa nawet ok, a jaka jest prosta i smaczna? :)

jestem gejem i chcę żeby po pysznym jedzonku udał nam sie soczysty anal :-) jakie rzeczy do jedzenia polecacie do sexu ?

dobra dobra ten podszyw jakoś śmieszny nie był :P potem się podszywaj teraz chce jakiś przepis!! ta chinszczyzna pasuje tylko nie mam piersi z kurczaka a mięsny już zamknięty :(

Gość cos nie cos
Ugotuj pol opakowania makaronu spagethii, kup gotowy sos bolonski z miesem, posyp startym serem, do tego po lapmce wina i facet bedzie wnieboziety:)

Gość to moze pomidorówka
? bierzesz jakies skrzydełko, ziele angielskie, lisc laurowy, pietruszke zielona i ta zwykla, marchewke, zalewasz woda solisz, pieprzysz i gotujesz. dodajesz koncentrat, zalewasz smietanka, dosypujesz jakas bazylie czy cos. W drugim garze zanim do zupy dodasz koncentrat gotujesz makaron. Gotowe. Na tym wywarze możesz zrobić prawie każdą zupę także jak nauczysz się takich podstaw gotowanie nie będzie trudne.

cos nie cos - spaghetti uwielbiamy ale wiesz odgrzewane to już nie to samo a jak on wróci z pracy to mnie nie będzie :( dlatego chciałam żeby miał niespodziankę bo ja zazwyczaj nic nie gotuje..a tak bedzie miał cos do jedzonka :) a moze pomidorowa- dzieki za przepis! zapisze sobie i spróbuje mam nadzieje że jakoś mi sie uda bo dopiero się ucze gotowania..

Gość Maria Kolbe
Wrrr ...to ile Ty masz lat ? 15 ?

Gość to moze pomidorówka
tylko smietane kup w woreczku-taka lejącą bo inna ci sie spaćka

Gość taka mała mi
Ostatnio polubiłam ogórkową z ryżem, jest tania i prosta. Ja gotuje zazwyczaj na porcji rosołowej, ogólnie na drobiu. Potrzeba więc: kawałek mięsa: porcja rosołowa, udko, skrzydełko - co bądź, może być żeberko, kość ze schabu, Kostka rosołowa ( zamiast kostki może być gotowa zupa ogórkowa w torebce), przecier ogórkowy, cebula, marchewka,pietruszka, torebka ryżu, śmietana ( jak dodajemy zupę z torebki to już nie trzeba). Mięsiwo zalewamy wodą,dorzucamy kostkę rosołową, gotujemy około pół godziny. W tym czasie obieramy cebulę, marchewkę ścieramy na grubej tarce, obieramy pietruszkę. Wszystko wrzucamy do wywaru, do tego dorzucamy pół słoika przecieru ( można więcej jak kto lubi) i ryż ( niecałą torebkę). Gotujemy do miękkości warzyw i ryże na nieduzym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy zupę w proszku rozrobioną w wodzie lub dwie łyżki śmietany ( też trzeba rozrobić najlepiej w odrobinie zupy). Doprawiamy ewentualnie i gotowe. Samo przygotowanie 10 minut, całość gotowa po godzinie.

Maria Kolbe - nie , 19, a co w tym dziwnego? wcześniej mnie nie ciągnęło do gotowania, mama rządziła w kuchni teraz mieszkam od niedawna z chłopakiem i chce się nauczyć gotowac, myślę,że nie każdy rodzi się z tą zdolnością chyba,że Ty od 12 roku życia stoisz przy garach to poradzę się chętnie experta :)

Gość to moze pomidorówka
kwiatek na słomkowym kapeluszu- wątpie, ja półgodziny temu wróciłam z zakupów i w żadnych sieciówkach nie było już piersi, znalazłam dopiero w... rybnym:classic_cool:

kobietki dziękuję wam bardzo za przepisy na pewno każdy z nich wykorzystam i mam nadzieję,że będzie to zjadliwe :) mam jeszcze pytanie, jakie sałatki polecacie? ostatnio zrobiłam z piersi z kurczaka + makaron z zupek kuksu i na prawdę wyszła super.. znacie jeszcze jakieś ciekawe przepisy na sałatki ?:)

Ja robię tak (porcja dla dwóch osób) woreczek ryżu ugotować, wsypać do miski rozmieszać by był sypki, dodać tuńczyka w oleju, kilka ogórków koszonych tak na oko, kukurydza z puszki,popieprzyć (soli odrobinka lub wcale bo tuńczyk słony). Wiem, że niektórzy dodają oliwki, ale ja nie daję.

Gość cos nie cos
To moze zapiekanka? Gotujesz makaron (polowa czasu tego co na opakowaniu), podsmazasz miesko mielone, jak nie masz czasu to wykorzystujesz sos bolonski z miesem, na to dajesz to co znajdziesz w lodowce, plasterki wedliny, pomidory, mozesz dodac pieczarki i wszystko posypujesz duza iloscia startego sera. Jesli zamiast sosu uzywasz meisa mielonego , musisz wykorzystac jakis inny sos, moze byc gotowy, albo beszamelowy. Skadniki dobierasz wedlug upodoban i tak wychodzi smaczne:) Wszystko ladujesz do piekarnika i nastawiasz na 180 st na ok 40 min..jesli masz piekarnik z timerem ustawiasz tak zeby bylo gotowe na powrot ukochanego...po zapachu na pewno sam znajdzie niespodzianke:)

Ooo super proste i szybkie, dzięki !! :) zrobie taką

Gość Zdenek Lutovka
Dobri den🌻 Bramborovy salat,drsztkova polevka,smarzeny kvietak. Nechci hutna:D

dobry dobry :P super też ten pomysł z zapiekanką, zapisze sobie to wszystko ładnie i będę experymentować :) jesteście kochane , polubiłam kuchnie hehe