Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan Elegancki

Jak przetlumaczyc dziewczynie zeby sie odchudzala ?

Polecane posty

Witam, Z poczatku mi nie przeszkadzalo, ze jest gruba bo z czasem myslalem, ze schudnie. Jak na poczatku sie poznalismy to odchudzala sie aby mi sie podobac. Teraz jestesmy ze soba od dwoch lat i jest tak, ze ona je wiecej odemnie plus slodycze. Gdzie nie wejdziemy do sklepu to ona cos zobaczy slodkiego i musi kupic bo nie moze sie oprzec. Mowi do mnie smutnymi oczami "tylko jednego poczka:(" a ja "oj no dobrze" a ona bierze dwa i mowi, ze na potem! i czy mam z tym problem ze zloscia w oczach! Ja sie staram o siebie dbac, wyrzekam sie rzeczy - np. Nie jem fastfoodow a bardzo lubie ale nie jem bo syfy mi od nich wyskakuja, a chce sie jej podobac. Opowiadlala mi, ze ojciec jej zabiera jedzenie zeby tyle nie jadla i ze nie daje jej jesc - zalila mi sie. Probuje z nia porozmawiac a ona reaguje histeria i placzem. Pytam czemu nie chcesz sie odchudzac ? - "bo nie" i jak mi sie nie podoba to zebym znalazl sobie chuda szkape. Nie musi byc chuda, ale niech nie bedzie taka gruba! Caly czas nazeka, ze nie moze znalezc ciucha bo dupa jej sie nie miesci, ze tak zle szyja, a to z nia problem bo ona za gruba! Jak jej przetlumaczyc zeby zaczela sie odchudzac ?

Gość ble ble blee
powiedz jej żeby lepiej nie wychodziła na plażę bo może przylecieć greenpeace żeby ją wciągnąć do wody:D

Gość widzialy galy co braly nie
?????? matołku :O

Gość nie ma dobrej metody
jesli zaczniesz jej pierdolić to predzej zacznie się obżerać wwięcej, peszek. sam to przerabiałem

Gość łiitamm
najlepiej sie jej oswiadcz prawdopodobne ze bedzie sie odchudzala by wbic sie w jakas sukienke

Ale jak mozna tyle jesc, przeciez ona nie potrzebuje tyle kalorii! Ten tluszcz co ma to wystarczajacy zapas energii na caly rok. To ja nie rozumiem, ona wie, ze jest gruba, ale i tak je duzo. Czemu? Dlaczego nie chce sie odchudzac? Nie moge z nia porozmawiac bo placze i krzyczy - histeria. Tupie nogami i odchodzi gdzies poplakac. Dzisiaj zabralem ja do mak kwaka, zamawiam dla siebie hamburgera, ona nie wie co zamowic, to mowie wez sobie bulke wegetarianska, albo jakiegos twistera z salatka, a ona nie! poprosze hamburgera + frytki i jeszcze surowka byla w zestawie to ona mowi, ze surowka dla mnie bo ona nie lubi. A ja sie wkurzylem, pytam sie to odchudzasz sie czy nie? A ona "to juz nic nie chce" w histerie wpadla i wyszlismy.

Gość a ile ona waży
? i ile ma wzrostu?

Gość no włąsnie napisz
jej wzrost i wage

Gość panie elegancki..
widac jest w takim wieku, ze nie moze sie powstrzymac, tez mialam taka afze ... nic nie pomoglo, moje wlasne tlumaczenia ze nie moge jesc- tez nie musisz albo ja zaakceptowac, albo zerwac byc moze wyrosnie z tego i nie bedzie miala apetutu /ja teraz moge nie jesc jem bo musze / albo nie wyrosnie i bedzie tak zawsze wiec dolowanie jej nie ma sensu, bo to jej apetyt nia rzadzi - byc moze hormony ... brakujaca w wiwtaminy dieta ...

Gość Ponawiam pytanie poprzedników
ile ona waży i jakiego jest wzrostu? W dzisiejszych czasach, za tłuściochy uważa się ludzi, ważących 60 kg...

Ona ma 25 lat. Wzrost to 166. A waga to nie wiem bo ona za nic na wage nie wejdzie i nie zamierza mi powiedziec ile wazy. Na pewno wiecej odemnie. Ja mam 190cm 80kg. Mam niedowage ale duzo jem aby sie jej podobac. Nie chce z nia zrywac bo ona fajna jest ale czuje, ze to powoli sie rozpada przez to, ze chce aby schudla. Od miesiaca robilem jej aluzje aby sie domyslila, ze chce aby schudla. Ale do niej raczej nie trafialy aluzje tylko troche sie irytowala. Tydzien temu wprost jej powiedzialem, ze chcialbym aby sie odchudzala. Dlugo sie na to zbieralem, zeby to jej powiedziec. Przez prawie dwa lata nic nie mowilem. Ale jak z dnia na dzien stawala sie coraz grubsza to nie wytrzymalem! Do tego onabierze tabletki antykoncepcyjne ale mowi, ze to nie przez nie jest taka gruba tylko, ze ma taka budowe! A ona po prostu duzo je. Chyba powiem jej zeby odstawila tabletki i robimy przerwe od seksu bo zle na nia dzialaja.

Gość Pani Elegancka
A nie wolał byś mieć ładnej,szczupłej i zadbanej kobiety?Myslisz że wsród nas(bo do takich kobiet sie zaliczam)nie ma "fajnych" jak to okresliłeś dziewczyn?Wiesz,ja uważam że kobieta powinna sama z siebie mieć potrzebę dbanie o siebie swoje cialo.A Twoja Pani najwyrazniej jej nie ma,nie ma tez silnej woli ani samozaparcia.Co więc jest w niej wyjątkowego? A Ty co tu dużo mówić wydajesz sie bardzo wporzadku męzczyzna,życze rozwiązania tej sytuacji i pozdrawiam:)

Gość skoro uważasz że to nie ma
sensu, to powiedz jej wprost, że nie chcesz tego dłużej ciągnąć. Pamiętaj tylko, że zakochałeś się w dziewczynie, która od początku nie miała idealnej figury. Można więc stwierdzić, iż zauroczyło Cię jej wnętrze, charakter, osobowość... Czy wygląd jest naprawdę, taki ważny? Czy nie możesz zaakceptować jej, takiej jak jest teraz?

Gość otyłość to nie tylko estetyka
to także choroba. zabierz ją do laboratorium , zróbcie podstawowe wyniki: ob, morfologię, cholesterol z frakcjami, aspat, alat, bilirubina. Może jeśli nie będą w normie, zwłaszcza cholesterol to może da jej to coś do myślenia? podrzuć jej filmy, co się dzieje w organizmie jak ma za dużo tłuszczu, możesz jej powiedzieć, że ten tłuszcz płynie w jej krwi bo tak jest (surowica lipemiczna bardzo często jest u osób z nadwagą).może z tej strony do niej dotrzesz a nie od strony szczupłości.

Gość a może ze tak powiem
terapia szokowa?????zacznij sie ogladac za szczupłymi itp wjedz jej na ambicje moze sie ruszy!!!!!ja wiem ze to jest bardzo podłe co mówie ale czasami inaczej sie nie da....

Gość al zostaw to okno
z tym tematem z kafe otwarte oczywiście "przypadkiem" moze sie dziewczyna zawstydzi i ruszy.....

do Pani Eleganckiej Poniewaz to jest moja pierwsza na powaznie dziewczyna i ja mam 26 lat czyli chcialbym sie juz ustatkowac a nie chce wszystkiego zaczynac od poczatku. Ale tak patrzac to nie jestem taki stary, wiec moge sie jeszcze porozgladac za kobietami tylko nie wierze w to, ze ktoras jeszcze mnie pokocha. Ona sama mi powiedziala, zebym zapamietal, ze zadna kobieta mnie nie pokocha bardziej niz ona.

wiesz moim zdaniem to z Tobą jest coś nie w porządku.Od początku widziałeś że jest ''okrąglutka'' wiec dlaczego masz do niej pretensje???

Gość Pani Elegancka
Ah nie wierz w takie slowa wiele kobiet tak mówi.Znaleźć porządna i kochajaca kobiete nie jest łatwo,do tego atrakcyjna i spełniajaca Twoje wyobraźenia(tak to ujmijmy).Jednak jest to możliwe:) i prosze nie mów mi że jesteś "stary" jestes młodym mężczyzna z Twoich wypowiedzi i prób rozwiazania problemu widzę że wartościowym.Pomysl tez inaczej chcesz tak spędzic całe życie?Ona wiecznie obrazona zajadająca smutek a Ty próbujący jej pomóc?Myślę że nie....

Gość czlowieku ale masz problem
i w dodatku tutaj sie pytasz o pomoc. przeciez na kafteri odrazu ci napisza ze masz z nia zerwac bo jest gruba i nigdy sie nie zmieni, musisz sam podjac decyzje ,a nie pytac sie innych. I niech odstawi tabletki ,bo strasznie sie od nich tyje zwlaszcza dy nie sa odpowiednio dobrane do organizmu i chyba twoja dziewczyna takie ma.

Gość kamila 2009 masz racje
jedyna madra na tej kafeteri:):):) bravo dla ciebie

Gość Pani Elegancka
Kamilo,a czy związek to tylko rozmowy i bezgraniczne zaślepienie.Przecież to jest nie zdrowe ona może mieć przez to problemy.A zreszta coż on ma z nią robić,zamieszkać w cukierni???:)ani z nia zapewne wyjść ani na żaden sport sie nie da namówć(moje domniemania,jeśli błedne przepraszam).Zreszta nie oszukujmy sie kobieta ma pociągac byc dla swojego mężczyzny sexowna a skoro prosi by schudła to raczej nie jest.Ma byc z nia mimo wszystko?Przecież to mija się z celem....

Gość lecza mnie takie idiotki
jak PANI ELEGANCKA

ja nie mówię zeby tylko jadła i mieszkała w cukierni ale może po prostu ona potrzebuje jego wsparcia??można połączyc przyjemne z pozytecznym.(rowery basen itp.)ale najgorszym rozwiązaniem bedzie jesli z nia zerwie

Gość pani_mądra
To jej powiedz, zeby nie brala tych piekielnych tabletek anty bo po nich caly czas chce jej sie jesc