Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17171717

Czy czteromiesieczny kot moze jesc mieso z indyka?

Polecane posty

Gość 17171717

pytam bo nie wiem, nigdzie nie znalazlam informacji :P

Gość ajaaaaaa
moze!! moj ma kolo 2 je szynke drobiowa, udko z kurczaczka gotowane. se mu daje tez. no i mleko. ale chyba ma zatwardzenie chociaz pije mleczko bo sra kupy twarde i na raty? co mam robic?

Gość łibadadaa
ja na Twoim miejscu albo- spytałabym weterynarza albo karmiła specjalnymi karmami dla małych kociąt do 1 roku życia, ale uwaga- żadnych kitekatów, whiskasów, frieskiesów itp czytaj skład na saszetce, musi mieć mięso (a znane marki maja tylko po4 %!!!)

Gość ajaaaaaa
co na zatwardzenie u kota? nie mam pewnisci czy je ma no ale moze ktos wie :P:P:P

Gość moze ale gotowane
chyba ze byl to indyk biegajacy po twoim podowrku (znaczy sie wiejski) wtedy mozna zaryzykowac surowego, ale moze to grozic salmonella mozna ugotowac np z marchewka i najlepiej zmielic (bo to mlodziutki kotek). nie wolno dawac zadengo miesa drobiowego z koscia!!! (kosci drobiu moga porozrywac jelita)!!!

Gość do ajaaaaaaaaaaa
kot nie moze pic mleka, koty nie trawia laktozy!!! kotu daje sie wode (przegotowana ostudzona albo zrodlana niegazowana niskozmineralizowana np. zywiec zdroj) a co d tego, ze kupy twarde i na raty to kazdy kot tak robi, wiec to nie zatwardzenie mlode koty najlepiej karmic specjalistyczna sucha karma kitten takich firm jak hills, royal canin, biomil, sanabelle itp... a w ramach urozmaicenia mozna podawac gotowane zmielone drobiowe miesko (tak jak pisalam wyzej z marchewka moze byc, tylko bez przypraw zadnych!), tunczyka z puszki w sosie wlasnym, z nabialu jogurt naturalny, bialy serek, zoltko ugotowanego jajka... ew. najelpiej kupowac puszki i saszetki dla mlodych kotow kitten w.w. przeze mnie firm... (moja swego czasu uwielbiala shebe z filetami z tunczyka)

Gość 17171717
no to kupie mu kotlety z indyka w biedronce. Nie stac mnie na dobre karmy wiec chce go karmic w miare wydajnie i w miare tanio :)

Gość Ja pierdu
Zrob mu lewatywe,a na obiad,kotlety jagniece,bo baranina jest za twarda, POYEBANA,PANCIA.

Gość PODOBNO ze strusia
jest najlepsze dla kota! A na myszy,to nielaska?siersciuchy yebane!

Gość ajaaaaaa
no ja wiem ze mleka nie wolno!! ale on pije i nic mu nie jest wiec mu daje :(:( on ta je lubi noe moglabym mu odmówić:(

Gość ja tam jednak uwazam...
... ze kupowanie dobrej karmy (dobrze zbilansowanej) jest lepsze, bo przynajmniej kot dostaje wszystko czego potrzebuje i bedzie zdrowszy (tzn ja wole wydac na karme niz na weterynarzy i leki pozniej) 2 kg kitten np hillsa (takim karmilismy nasza kotke do roku) kosztuje ok 70 zł, ale starcza spokojnie na ok 2 miesiace (jak daje sie kotu jeszcze dodatkowo 2 razy dziennie jakies inne posilki, tzn. mokre) http://animalia.pl/sklep.php?kat=38&p=4&przeznaczenie=7077 tutaj masz linki do roznych juz lepszych karm i z tego co widze niektore mozna juz kupic 1,5 kg za ok 30 zł, wiec chyba naprawde nie jest to az tak straszny wydatek :)

Gość ajaaaaaa
drogie te karmy :( wydaje mi sie ze szynka wyjdzie taneij :P:P i np. udko czy tez serek biały,

Gość do ajaaaaaaaaaaa
skoro lubi to moze warto zastapic takim o obnizonej zawartosci laktozy (np whiskas takie wlasnie robi) aha bo ogolnie te przysmaki whiskasa http://animalia.pl/sklep.php?firma=Whiskas&przeznaczenie=&cena=&tylko=&sort=0&kat=134 i wlasnie mleko, to chyba jedne z lepszych rzeczy jakie z tej firmy mozna kupic (ale wlasnie tylko jako przysmak, czyli taki mc donald dla kota raz na jakis czas ;) )

Gość ajaaaaaa
kupilam mu ostatnio to z whiskasa :P ono jakies takie geste :P i malo tego a ponad 3 zł dałam.

Gość siallalallalalal
no moze i taniej, chociaz napewno nie zdrowiej (jedzenie ludzkie nie jest dobrze zbilansowane dla kotow), wybor nazlezy do ciebie :)

Gość 17171717
prosze zagladajcie tutaj :D wroce ze sklepu to jeszcze Wam - doswiadczonym kociarzom pozadaje kilka pytan :)

Gość siallalallalalal
ogolnie te wszystkie posty o karmach to moje, tylko czasami nie chcialo mi sie wisywac pseudo :) jak cos tzn jakies pytania to pisz :)