Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migdałowa_Marlena

Witaminy i suplementy znikna od stycznia ??

Polecane posty

Gość z ta urynoterapia
to chyba lekka przesada..

Gość sa jeszcze lewatywy
mogą być z moczu :)

Gość soniczka7
Bo tak naprawde powinnismy zaczac jesc wiecej warzyw i owoców.Takie witaminy sa znacznie lepiej przyjmowane.A przy tym zamiana np. kawy na niskodrazniaca nie powoduje takich dolegliwosci zoładkowych , przy czym bierzemy tez mniej leków.

Gość jedzenie_ma_znaczenie
zawsze jest jakieś wyjście - kij ma zawsze 2 końce aby odzyskać zdrowie należy tylko zmienić dietę na warzywno-owocową - najlepiej surową (leczy około 50 chorób) http://www.surawka.republika.pl/ polecam filmy na youtube pt.: 1/ surowa dieta Paula Nisona przepis na zdrowie 2/ 7 kroków by zachować młodość (i zdrowie) - gość ma 62 lata a wygląda na 40 - dziennie zjada od 15-20 owoców oraz pije zielone szejki 3/ Jedzenie ma znaczenie

Gość psat ka
Tak, masz racje, ale to sa suplementy na bazie naturalnej a nie chemia gdzie pisze ze masz witaminke C a obok jest dodatek który utrudnia jej wchłanianie. Masz racje, trzeba jeść wiecej owoców i warzyw ale.. SKĄD?! Te z supermarketów, pryskane chemiczne dawno NIE PACHNĄ(!!) jak owoce warzywa, i mają w sobie witamin tyle co nic! Wąchałaś kiedyś pomidory w sklepie ? Niektóre są jak piłki dla dzieci, absolutnie bezzapachowe I BEZWARTOŚCIOWE GÓ** Nie każdy ma działeczke na której coś sobie sadzi.. A nawet jeśli sadzi (od 50 lat jest stosowana chemia w nawozach) to czytałam dziś o smugach kondensacyjnych(?) ale takich które zostają wiele godzin i wiszą nad nami, kto wie czy to nie opada pózniej na ziemie i nie robi jakiejś szkody temu co sadzimy? Chemia jest dosłownie wszędzie, zacznij czytać skład - NAWET DO zwyklej owocowej (cytryna porzeczka jablko pomarancza) HERBATY SĄ W STANIE ZAAPLIKOWAĆ chemie!! To jest nienormalne!! Są jeszcze te Bio, ale Bio sa dla ludzi z kasą. Jestesmy w takim momencie że jesli sie nie wezmiemy razem i nie postawimy to dla zwyklych ludzi, dla nas zostanie chemia, dla bogatych to co u nas bylo normalne zawsze dla ogółu czyli zdrowe jedzenie bez dodatkow.

Gość jedzenie_ma_znaczenie
myślę, że producenci suplementów i ziół też będą mieli coś do powiedzenia - tam są mądrzy ludzie - poradzą sobie.

Gość miejmy nadzieje bo mnie chemia
strasznie uczula jak: -większośc leków p.bólowych jak paracetamol...ogólnie salicylany -antybiotyki -stosowane konserwanty -niektóre białka -niektóre preparaty witaminowe -nawet samo powlekanie tabletek jak powłoka czy kapsułki z racji żelatyny barwników konserwantów a głównie przetworzona celuloza

Gość cbadef
Polacy to sprytny i mądry naród - przetrwaliśmy 100 lat zaborów, II wojnę światową, komunizm to może poradzimy sobie i z tym problemem. Ja wierzę, że prawa natury zwyciężą, a nie jakaś chemia, która nas zabija. Władcy tego świata nie zabronią pszczołom produkcji miodu, propolisu i pyłku kwiatowego - te produkty można na szczęście kupić bez recepty. Wiele ziół można nazbierać samemu będąc na urlopie lub wyjeżdżając za miasto podczas weckendu.

Gość desdemone
suplementy sa potrzebne. ile cytryn dziennie możecie zjeść? tylko człowiek i świnka morska nie produkują wit c. wg badań człowiek potrzebuje dziennie ok 1 g wit c. na rynku są jeszcze dostępne dawki 0,1 0,2 0,5 i 1g. ale już w hurtowniach jest tylko 0,06g wg nowej normy.farmaceuci sie cieszą, klient kupi więcej, czyli czysty zysk. bo tam gdzie nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. a rynek suplementów to 2 miliardy rocznie.

owoce - KIWI - Bomba witaminowa - zawsze jest jakaś alternatywa, Kiwi cenione jest nie tylko ze względu na smak i oryginalny kolor, ale głównie ze względu na bogactwo witamin i mikroelementów. Niektórzy określają je mianem bomby witaminowej. Owoce zawierają ogromne ilości witaminy C, E i B, mają także dużo potasu, cynku i niewielkie ilości sodu, pektyn i cukrów. Dzięki zawartości witamin wspomagają leczenie wielu schorzeń, zapobiegają przeziębieniom, ułatwiają leczenie grypy, wpływają na poprawę samopoczucia i działają kojąco na nerwy. Chronią także przed chorobami serca i zmianami miażdżycowymi, wspomagają też oczyszczanie organizmu z toksyn. Ja spożywam dziennie 1 duże lub 2 mniejsze owoce KIWI - podobno posiada tyle wit. "C" co 5 cytryn.

Gość olusiaks
Wie ktoś jakie produkty konkretnie mają być wycofane ???? Mam nadzieje że moje ziołowe tabletki na gardło zostaną :(

Gość olusiaks
do jedzenie_ma_znaczenie: w radiu mówili,że to wszystko jest prawnie bardzo skąplikowane żeby zarejestrowac, zdążyć itd, i że oni (Ci od zdrowej zywnosci i ziół) chcieli więcej czasu, ale im nie dano... więc co do mądrości, to nie wątpie że są.. ale prawo i ludzie na stanowiskach mają to gdzieś :(

Gość Kachaa
wszyscy sie tytaj nakręcaja, a ja mam zasadnicze pytanie. Czy sami stosujecie naturalne suplementy diety? Gra się toczy o wielkie pieniadze i wpływy branży farmaceutycnej. Niestety systetyczne witaminy czy minerały posiadają czasami inna budowę (chociażby wit C, która w naturze wystepuje w folmie prawo i lewoskretniej, a syntetycznie udaje sie wytworzyć tylko jedną z tych form), minerały występują natomiast w formie soli, które bywaja trudno rozpuszczalne i wchłanialne. W przyrodzie są to zupełnie inne, helatowe formy, które z łatwością przyswajamy. Polecam Wam na poczatek film "Jedzenie ma znaczenie" http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/. To powinien zobaczyć każdy!!! A tym, którzy chcieliby stosować dobra, naturalną suplementację polecam zioła PhytoChi. O co chodzi? Możecie sobie poczytac między innymi na http://www.ziolaphytochi.pl

Gość zestresiana cebula
do Kachaa wiesz co ja stosowałam naturalne preparaty np A-Z medica alveo i tym podobne ale w moim mieście juz nie ma prawie sklepów zielarskich a sa same tylko apteki jedna obok drugiej praktycznie....nie wiem co się wyprawia serio a powiem ,że moje miasto jest jednym z mniejszych wojewódzkich w pl :( będzie trzeba książki zielarskie swoich prababek poszukać chyba i jakoś działać albo jakieś receptury na lecznicze nalewki

Gość witaminy sa
w ziemniakach i pietruszce cytrynie w dzikiej róży i duzo owoców ma witaminy

Gość upppikkk
Co w takim razie z Homeopatią ?

Gość pomarańczowy pomarańczowy
nie mam pojęcia z co z homeopatią ale ona pomaga wielu ludziom i chcą dowieść jej nieskuteczności :( zobaczcie sobie Masaru Emoto i wieści z wody....no i o heksagonalnej strukturze wody

Gość pomarańczowy pomarańczowy
podnoszę temat aczkolwiek ważny dla nas wszystkich i niestety nie jest wyssany z palca :( to jest przykra rzeczywistość rządzącego pieniądza

Gość muchomor sromotnikowy
co z ziołolecznictwem??

Gość upssss
nie znikną ktos źle interpretuje

Gość straszny film widziałem
zobaczymy 1szego stycznia póki co w PL pozbywają się zielarzy....pytanie na chuj i o co chodzi ..........co ziółka szkodzą ?

Gość lyrx
Ludzie czego Wy bronicie? Suplement diety może zarejestrować kazdy, wystarczy tabletkarka w garażu i oto mamy kolejny cudowny srodek na porost włosów. żadnych badań potwierdzających jego działanie a tylko pobożne zyczenie producenta i naiwność kupujących. Więcej producent leku ponosi odpowiedzialność za działania uboczne a suplementu nie. Nikt nie kontroluje co zawiera tabletka o nazwie senes,ma poprostu zawierać senes ale ile i jak oczyszczony nie ma znaczenia- tym miedzy innymi różnią się leki od suplementów

Gość maria 13
jakiś czas temu kupowałam w zielarskim , zagadałam i pan spytał grzecznie ,czy podpisze petycję... aż z ciekawości pójdę i zapytam go o co chodzi???? ...bo w aptece nie ma! tanich kosmetyków dla alergików po 11 Pl, za to maja po 80 Pl...więc często kupuje w ziołach ...ale , nie każdego stać na drogie Vichy etc.. pewnie chcą przejąć rynek?

Gość straszny film widziałem
ja myśle podobnie jak ty maria13 od śląska się zaczeło :( racja w aptece są same drogie markowe kosmetyki a ja też alergik

Gość fijołek zieliny
miejmy nadzieje ,że to tylko panika może chodzi o kontrole jakości bo jeśli apteki chca przejąć rynek to ja nie wiem co to będzie