Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wieee

na co moga wskazywac te objawy??

Polecane posty

Gość ktos wieee

Witam od jakiegoś czasu mam takie paskudne objawy: -kiedy wstaję a śpię w jednej pozycji i chce się wyprostować czuję jakby miało mi za chwilę rozerwać klatkę piersiową. Jak się rozruszam przechodzi. - często uczucie że robi mi się słabo konieczność mocnego nabierania powietrza ( uczucie jakby mi go brakowało ) - wrażenie bólu głowy spowodowanego ciśnieniem ( jakby ciśnienie rozsadzało mi głowę ) zawsze zaczynające się od karku. Dziś jeszcze mam wrażenie jakbym miała skurcz lewej ręki, nie mam w niej siły

Gość ktos wieee
prosze

Gość sksdksk
Czesc tych objawów wskazuje na wysikie ciśnienie-zmierz kilkakrotnie w ciągu dnia

Gość ktos wieee
dlatego ze ukradziono mi dokumenty i musiałam czekac na wyrobienie karty NFZ. Nie mam wysokiego ciśnienia, tylko puls. Ciśnienie około 120 /70

Gość morfologie prosze wykonac
Masz jeszcze inne objawy typu:brak apetytu,mdłosci,bole nog,kregosłupa lub stawow?Sprawdz jaki kolor maja sluzowki oka.odchyl dolna powieke-sa mocno czerwone czy raczej blade?Sprawdz takze kolor sluzowki jamy ustnej dziaseł-sa rozowe czy blade raczej>Jesli ciezko Ci to stwierdzic to porownaj kolor swoj i innej osoby.Czy szybko sie meczysz?Robia Ci sie since na ciele,mimo,ze sie nie uderzyłas?Przepraszam za chaotyczną wypowiedziec,ale szybko pisze.Jestem lekarzem i jako lekarz radze udac Ci sie do lekarza i zrobic morfologie krwi z rozmazem.

Mówiąc skurcz masz na mysli drętwienie?Dotyczy to tylko lewej reki czy obu?Występuja takze dretwienia konczyn dolnych?

Gość ktos wieee
Ucięlo mi posta. Przepraszam. Sluzówka raczej normalna, siniaków brak. Meczę się szybciej,apetyt dobry mdłości brak. Nogi i ręce nie drętwieją tylko są jakby słabe... nie wiem jak to określić.

Zrob morfologie z rozmazem i to jak najszybciej.Objawy,ktore opisujesz moga wskazywac na wiele dolegliowsci.Moze to byc zarowno cos z sercem,ale takze anemia lub nawet białaczka.Nie chce Cie straszyc,ale jesli miałoby to byc cos powaznego,to lepiej,aby zdiagnozowac chorobe jak najszybciej.Czestymi objawi białaczki,szczegolnie ostrej sa;bole nog(czeste u dzieci,ale takze zdarzaja sie u dorosłych,dretewienie konczyn,dusznosci i własnie takie jak opisujesz uczucie braku powietrza,tak,ze trzeba go 'złapac',szczegolnie niepokoi mnie wlasnie ten rozsadzajacy bol głowy.Czy czujesz,ze jest on pulsujacy?Czujesz jakby cos od srodka chciało rozsadzic Ci głowe?W koncowym etapie dochodza siniaki,bladosc powłok i sluzowek,duze wahania cisnienia i pulsu w krotkim czasie.Jak długo dozuwasz bol głowy?

kobitka i tyle 24,ciezko stwierdzic,bez badan,poniewaz wile chorob ma podobne obajwy.Byc moze było to cos z tarczyca?Moze zapalenia tarczycy,ktore przeszło samoistnie,ale moze wrocic...Jesli objawy by sie powtorzyly,radze udac sie do lekarza.

Gość ktos wieee
Nie wiem jak to nazwać, to takie wrażenie jakby mi się ciśnienie podniosło i tak mi pulsuje w głowie, szybko to ustępuje ale jest. Czasem od skroni lewej....

morfologie prosze wykonac - a chcialam dodac ze w tym czasie rozsadkiem sie nie kierowałam bo byłam akurat na diecie jakiejs south beach i do tego pilam duzo alkoholu. mogło byc to tym spowodowane? najbardziej mnie martwily te siniaki i to ze bylo mi slabo i spałam nawet w dzien po 2 , 3 godziny. no i te popekane krwinki w oczach

Kiedy wyrobisz dokumenty?Jesli pojdziesz wyrobic nowa dyskietke to popros o takie zaswiadczenie,ze jestes w trakcie wyrabiania tego dokuentu,abys mogła udac sie do lekarza i nie ponosic kosztow.Mysle,ze nie powinnas zwlekac z badaniami. kobietka i tyle 24-jesli miałas czerwone sluzowki to raczej nie wksazuje to na anemie,chociaz inne objawy,ktore podałas mogły ja sugerowac.Ale czasem sluzowki oka sa czerwone,a mozna miec anemie.Bo sluzowka oka jest zaczerwnienoa czesto u osob,ktore mało sypija,albo po prstu maja podraznione oczy.Ale objawy tez mogły wskazywac na tarczyce np.Zadnem problem wykonac morfologie przeciez dla własnego spokoju.Jesli jednak to byłaby anemia,to na pewno nie przeszła i masz ja nadal,a obajwy chwilowo mogły minac,poniewaz oranizm przyzczaił sie do niedoboru zelaza,niksiego poziomi hemoglobiny.Ale jesli tak jest,to objawy znow wystapia-nawet bardziej nasilone.

Gość ktos wieee
Już mam dokumenty, Odebrałam w piątek jutro planuję iśc do lekarza. Ale teraz to Ci powiem że mam stracha jak cholera.

Jesli byłas na diecie i prowadziłas niezdorwy tryb zycia(alkohol) to ardzo prawdopodobne,ze masz anemie,o tego mogłas miec słaba krzepliwosc krwi(mała liczbe płytek) stad te siniaki,a alkohol dodatkowo obniza krzepliwosc krwi.Nie wiem co to za dieta,ale pewnie jak to przy kazdej dziecie masz teraz jakies niedobory witamin i mikroelentow,a oragnizm po prpstu przywykł.Zrezygnujz diety i alkoholu,zacznij sie dobrze odzywac i dowiedz lekarza w celu wykonania badan kontrolnych:)

Gość ktos wieee
długo trzeba czekac na takie wyniki z rozmazu? bo teraz to mi się chyba ze strachu słabo robi. :(

Gość ktos wieee
Już kiedyś byłam z tymi problemami z oddychaniem u lekarza to pani mi powiedziała ze to pewnie przesilenie wiosenne! Nie potrafię sobie przypomnieć czy miałam wtedy robioną morfologię

tylko nie anemie :( ja juz nie jestem na diecie, nie pije tez juz alkoholu i wlasnie od tej pory zniknely te objawy.a anemia nie przechodzi tak poprostu?

Gość ktos wieee
Morfologię mogę podać Ci numer gg? łatwiej mi będzie sie porozumieć, opowiedziec szybko o innych rzecach... odezwiesz sie?

Gość ktos wieee
Objawy hmmm... nie zmieniło się w zasadzie nic oprócz tego "drętwienia" kończyn. Mam 26 lat

Jedno z Twoich podstawowych problemów to złe odżywianie się - mogę się założyć. Pewnie Ci się wydaje że to taka pierdółka , drugie - brak ruchu , trzecie - złe ułożenie kręgosłupa podczas spania , a rozwiązanie - przejście na zdrowy tryb życia , i lekarz Ci w tym na pewno nie pomoże bo to już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie!!

kobitak i tyle 24,wiec najlepiej przebadaj sie pod katem tarczycy. ktos wieee,na wyniki czeka sie rozne,do kilku dni. Tym bardziej jesli juz kiedys miałas problemy z oddychaniem,powinnas sie udac do lekarza.Niestety,ale lekarze bardzo czesto bagatelizuja objawy. Ja nie pracuje w Polsce,moja krewna miała podbne objawy do Twoich,na poczatku tez tylko rpblemy z oddychaniem,byla u lekrza w Polsce,bo tam mieszka,ktory steirdzil,ze to nerwica.Pozniej te objawy ustpiły,a raczej byly przez rok mniej dokuczliwe,pozniej juz bylo tylko gorzej(zaczeł sie objawy,ktore opisałam odnosnie białaczki),znow była u lekrza ,w Pl to stwierdził rwe kulszowa.Gdy opowiedziła mi o swoich objawach przez el,od razu poradzilam jej jechac na pgotowie-okazało sie,ze ma ostra białaczke limfoblastyczna.A wg.mnie objawy,ktore miała rok wczesniej z oddychaniem byly juz tym zwiazne,mogła miec najpierw przewlekła białaczke szpikowa,ktora człowiek moze przechodzic dlugo,bez interwencji lekrza,a ona przerodziła si o sotra białaczke.Dlatego radze Ci-zrob badania!

Podaj nr gg,oczywiscie,ze napisze.

Gość ktos wieee
11583992 proszę.

kobitka 4 i tyle,jesli to była naemia spwodowana ta dieta,a niedobry były małe,to mogła przejsc samoistnie,jednak to małoprawdopodobne,poniewaz zazwyczajw anemii niedobory zelaza sa tak duze,ze trzeba przyjmowac je w tabletkach,a nawet robic zastrzyki z zelzem...A moze po prstu ta dieta pogorszyła twoje samopoczucie?Tyle,ze siniaki bez powodu,o ile takowe nie towarzysza Ci przez całe zycie,bo taka Twoja uroda,na pewno wskazywały na obnizona ilosc PLT.

Gość 34...
bierzesz tabletki antykoncepcyjne???????? mysle że to moze być powód.....

Gość ktos wieee
jeśli pytanie o tabletki jest do mnie, to kleiłam plastry anty. teraz pierwszy miesiąc nie kleję.