Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwianka

wypracowanie z polskiego

Polecane posty

Gość oliwianka

mam na jutro do napisania krotkie wyoracowanie i nie wiem jak zaczac a wiec prosze was o pomoc rozwaz temat "Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią" to jest z osmiu blogoslawienstw czy mogl by mi ktos to zaczac tylko kilka pierwszych zdan puzniej sobie poradze z gory dziekuje

Gość konwaliaaaaaaaaryrbki
hahaha . masz do napisania wypracowanie w dodatku na jutro i dopiero teraz sobie o tym przypomnialas ???/????/ uwarzaj bo ci ktos pomoze hohohohoho

Gość oliwianka
nie znajda sie tu chetne pomocy i inteligentne osoby?

Gość oliwianka
zawsze pisze odtatniego dnia, zazwyczaj wieczorem i sobie zawsze radze ale tym razem jakos nie bardzo wiec prodze o pomoc

Gość kafeortografus
hahaha ja zawsze pisałam o 22 w niedzielę więc Ci pomogę ;p jak to z polskiego to napisz, że nie uczęszczasz na religię i nie masz pojęcia co to miłosierdzie, że jesteś deistką, ateistką, hgw und etc. powiesz że Człowiek od czasów oświecenia nie wierzy już w to w co wierzył w romantyźmie, zatracił uczuciowość paczenie na Boga, świat i naturę, zaczął tworzyć mosty i zyć racjonalnie.

Gość oliwianka
gdygym tak powiedziala wezwali by moich rodzicow mam pojebana szkole!

Gość fylozofe tego forume
przykre ze nie możeesz mieć własnego poglądu na katolicyzm :( napisz tak : "błogoslawieni miłosierni bo oni...." pisząc o tym blogoslawienstwie musimy zastanowić się nad definicją miłosierdzia-czym ono jest? co sprawia ze konkretna osoaba jest uznawana za miłosiernną a może nawet zadać sobie pytanie cz w XXI wieku słowo milosierny nie straciło swojego znaczenia czy nie jest ono wypowiadane w konteście czeegoś co wzbudza śmiech?