Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskaweczka18o

czyzby objawy ciazy?/ pomozcie

Polecane posty

Gość truskaweczka18o

witam od kilku dni boli mnie dolna czesc plecow i brzucha...od jakichs dwoch dni mam mdlosci, tzn jak cos zjem zbiera mnie na wymioty;/ nie wydaje mi sie ze to moga byc objawy ciazy ale nie wiem czemu jakos pierwsze akurat nasunelo mi sie to na mysl;/;/ co o tym myslicie?

Gość kwiatuszeeeeekkkkkkk21
truskaweczka18o- mmm wiesz ciezko ocenic, oczywiscie kazdy powie ze nudnosci i bole w dolnej czesci brzucha sa objawam ciazy, jednak ja uwazam ze powinnas zadac sobie podstawowe pytanie czy byla wogole mozliwosc zajscia w ciaze tzn, czy uprawialas sex z facetem w dni plodne oraz czy doszlo do wytrysku wewnetrznego - jezeli czegos takiego nie bylo to naprawde nie masz sie czegos obawiac, a przyczyn tych bolow bedziesz musiala szukac gdzie indziej. A jezeli w dni plodne uprawialas sex bez zabezpieczenia to najszybciej sprawdzisz to czy jestes w ciazy robiac test ciazowy. Ale musisz pamietac o tym ze bole brzucha , nudnosci sa to rowniez objawy zatrucia pokarmowego, zastanow sie czy ostatnio jadlas cos co mogloby wywolac zatrucie pokarmowe?? pozdrawiam:)

Gość truskaweczka18o
nie przypominam sobie zebym ostatnio cos takiego jadla;/ a jesli chodzi o sex..to robilismy to w dni plodne bez zabezpieczenia;/ wiem ze to nie odpowiedzialne ale do wytrysku wogole wtedy nie doszlo...bylo to jakis miesiac temu:(

Boże dziewczyno idź do ginekologa to nie będziesz miała niedomówień , a przynajmniej zrób test ciążowy - najlepiej trzy razy - lepsze to niż zgadywanie.

Gość truskaweczka18o
szczerze mowiac to nie robie testu tylko dlatego bo boje sie jego wyniku;/ jedynym pocieszeniem dla mnie jest to ze od tego czadu mialam normalnie okres:)

Gość truskaweczka18o
czasu*

truskaweczka18o- to skoro do wytrysku nie doszlo to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest znikome :) nawet jezeli kochalabys sie z nim , a potem on spuscil sie na zewnatrz to tez prawdopodobienstwo zajscia w ciaze byloby znikome. Gdyby byl ten wytrysk no to moglabys sie powaznie martwic. A jezeli chodzi o zrobienie testu - to nie powinnas sie bac takich rzeczy, wlasnie powinnas je robic kiedy masz jakies watpliwosci - bo przynajmniej oszczedzasz sobie nerwy i nie myslisz o tym, a tak to napewno chodzisz troche zdenerwowana od kilku dni i moze nakrecasz sie niepotrzebnie;) I razdze ci abys wplynela na swojego partnera - aby zaczal sie zabezpieczac. Bo taki sex bez zabezpieczenia jest ryzykowny- raz sie moze udac ominac wpadke a drugi raz np: nie. Dlatego zrob to dla swojego dobra:)

Gość truskaweczka18o
od tego czasu nawet nie myslimy o sexie bez zabezpieczenia bo troche stresu jednak potem jest wiec lepiej tego oszczedzic

I bardzo dobrze ze myslicie o tym aby teraz sie zabezpieczac to jest dla waszego dobra:):) A przy okazji nie musicie sie stresowac:) Ale musze ciebie poinformowac o tym co ostatnio slyszalam- przypadkowo sie o tym dowiedzialam od mojego kolegi. Bardzo wazna jest higiena!!!!! Mozna zajsc w ciaze uzywajac prezerwatywy- oczywiscie nie chodzi mi o sytuacje kiedy gumka peka - ale jest bardzo duzo wpadek ktore polegaja na tym , ze : facet przy zakladaniu prezewatywy moze miec kontakt z wydzielina przedejakulacyjna( chyba jakos tak to sie nazywa) no i jezeli ta wydzielina bedzie miala kontakt z dlonmi , a facet pozniej bedzie zakladal gumke, no to przeniesie ja na prezerrwatywe, no i wtedy ta wydzielina moze miec kontakt z twoja pochwa i jezeli masz dni plodne to mozesz zajsc w ciaze:( wiem ze zabrzmi to glupio, powiem szczerze glupio mi sie o tym pisze , ale naprawde wazna jest higiena: dlatego przed nalozeniem prezeerwatywy nalezy wymyc czlonka, pozniej dokladnie rece i dopiero wtedy zakladac prezerwatywe. pisze o tym abys po prostu uniknela wpadki - bo pewnie jestes mloda dziewczyna. Ale naprawde jest duzo takich wpadek- a dowiedzialam sie o tym przypadkowo - powiedzialam mojemu przyjacielowi ze jak uprawia sie sex w prezerwatywie to jest male ryzyko zajscia w ciaze a on wtedy powiedzial mi o tym i ze jest duzo takich wpadek:(

Gość truskaweczka18o
rowniez slyszalam cos na ten temat;/ jednak uwazam ze wtedy ryzyko zajscia w ciaze jest niewielkie ale zawsze jest...jesli chodzi o wiek to mam 18 lat:) wiec na dziecko napewno nie jestesmy gotowi;/

Gość truskawczka18o
czy moglby ktos jeszcze sie wypowiedziec?;/

Gość mati166
Kobieto zrób test i więcej nie ryzykujcie jak sama przyznałaś masz jeszcze czas na dzieci.Ja biore cilest i jest oki

Gość truskaweczka18o
niby nic takiego nie piszecie ale jakos uspokajaja mnie troche wasze wypowiedzi:P stwierdzialm ze poczekam az dostane teraz okres bo to nie dlugo...to bylby juz drugi. jak sie spozni to zrobie test

truskaweczko- skoro miesiac temu dostalas okres to nie masz sie czym przejmowac, gdybys wtedy nie dostala okresu i bys go nie miala do tej pory i facet przedtem mialby wytrysk w twojej pochwie no to sprawa wygladalaby nieciekawie i bylabys zmuszona zrobic test ciazowy. Bo wlasnie glownym symptomem ciazy jest brak okresu, wiec jakbys byla juz zaplodniona to nie dostalabys miesiac temu okresu. Wedlug mnie zobaczysz ze wkrotce dostaniesz okres. I uwazam ze ta sytuacja da ci duzo do myslenia i jest dobra lekcja dla ciebie;) A jezeli dzien spozni ci sie okres to moze byc to rowniez spowodowane stresem jaki teraz przechodzisz. Dlatego nie przejmuj sie, glowa do gory:) bedzie wszystko okey:)

Gość kolorowych jarmarków
udowodniono, że w płynie preejakulacyjnym nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, jeśli są to upośledzone i jest ich bardzo mało i nie są bardzo ruchliwe. Nie stwierdzono ciąży z samego pre. Jeśli chodzi o stosunek przerywany to nie jest on bezpieczny bo tuż przed wytryskiem wydziela się kropelka spermy tzw kropelkowanie i tam już są plemniki zdolne do zapłodnienia. Także facet może wyjąć ale kropelkowanie i tak będzie nawet kilkanaście sekund przed wytryskiem właściwym

Gość truskaweczka18o
to ze wtedy dostalam okres to napewno jest dla nas pocieszeniem ale z tego co wiem to jak sie jest w ciazy to okres mozna miec normalnie nawet do 3 miesiecy...tyle ze zadko zdarza sie cos takiego. Dzis nie czuje juz zadnych boli a stres powolutku odchodzi ale jeszcze nie do konca niestety

Gość kolorowych jarmarków
dziewczyno wpędzisz się w ciążę ale urojoną z takim stresem....okres w ciąży???? może lekkie plamienia, które są mylone przez niektóre dziewczyny i biorą je za okres, ale to się tyczy pewnie takich które zawsze mają baaaardzo skąpe okresy....no to wtedy rozumiem, ale nie że masz normalnie okres w ciąży z bólami brzucha, jajników, placów i wszelkimi innymi atrakcjamil;) poza tym przeczytaj to co pisałam o preejakulacie - to jest prawda:)