Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

she_666

jak przyzwyczaic kota do psa ?

Polecane posty

mam trudna sytuacje mianowicie wyjezdzam na ponad 2,5 miesiaca ...mieszkam z chlopakiem ale on na czas mojej nieobecnosci chce sie przeprowadzic do domu (wiadomo mama ugotuje itd ) chce on zabrac kota ze soba ale ma psa... moj 3 miesieczny kociak podczas ostatniej proby integracji z jego psem rzucil sie z pazurami , pies byl przyjacielsko nastawiony niewiem co robic jakies sposoby ? moze zamknac ich na chwile w pokoju razem albo sie pozabijaja albo bedzie zgoda czy co ?

Moze niechaj ktos trzyma kota, ktos psa i niech sobie posiedza w swoim towarzystwie jakis czas, i z wami oczywiscie. Moze sie do siebie przyzwyczaja, ale nie polecam zamkniecia ich w jednym pokoju :o

Gość asia13406
nie wrzucaj kotka na głęboką wodę po mału przyzwyczajaj, pozwól kociakowi schować się w bespiecznym miejscu i po pewnym czasię się przyzwyczaji lub co żadziej się zdarza nie zaakceptuje psa, ale jak piszesz to młody kot, i powinien dogadać się z psiakiem ja mam 2 psy i 4 koty i się dogadują oraz bawią ze sobą

no wlasnie podczas ostatniej proby ja trzymalam kota i ...to bylo straszne rece mam tak podrapane ze w pracy sie pytali czy na malinach czasem nie bylam ale moze macie racje jeszcze sproboje pare razy wyjezdzam 30 pazdziernika wiec troche czasu jeszcze jest :)

takie spotkania koniecznie muszą być pod kontrolą, nic na żywioł! bo albo pies kota zeżre w obronie własnej, albo kot wydrapie oczy psu, z tego samego tytułu wszystko pod kontrolą, powoli najpierw kontakt wzrokowy, z pewnej odległości, potem zmniejszanie dystansu, potem na uwięzi jedno i drugie i kontakt bliższy

Gość w druga strone byloby
gorzej ;)