Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miarka

Suknia dla biuściastej panny młodej-

Polecane posty

W maju wychodzę za mąż. Szukam fasonu który najlepiej pasowałby do mojej figury. Jest dośc pełna nosze 38/40 a sukienki czesto 42. Z powodu bardzo dużego biustu. Pomóżcie jaki fason najlepiej podkresli co trzeba a będzie wygodny.

Gość upakaaaaaaaaaaa
a skad jesteś?

Gość dzadzudzi
skoro masz duzy biust to raczej odpadaja kiecki typowo gorsetowe bez ramiaczek - nie beda podtrzymywac piersi i bedzie wygladac to kiepsko...

Gość i coz ze ze szwecji
ja proponuje cos na ramiaczkach z dekoltem w ksztalcie litery V. utrzyma najlepiej biust chyba w twoim przypadku

uważam, że suknia powyżej nie będzie idealna - dekolt może ok ale opina brzuch i moim zdaniem jest niewygodna - ja też mam podobną figurę co autorka topiku (może tylko nie kupuję sukienek 42 bo mój biust mieści się jeszcze w 40) myślę, że sukienka dla nas powinna być na szelkach (wszelkie gorsety odpadają), sznurowana na plecach (żeby ścisnąć wszelkie krągłości) i w kształcie litery A nie mam jeszcze upatrzonego modelu ale jak coś znajdę to wyślę linka

Gość KORA 111
Ja nosze rozmiar 42, mam 176 cm wzrosty i biust 75F. Niedawno bralam slub. To nieprawda, ze nie mozesz miec sukienki bez ramiaczek! To jest tylko kwestia dobrego gorsetu, czego jestem dowodem. Nic mi nie spadalo, biust byl pieknie podtrzymany, wygodnie w tancu same zalety. Co do fasonu, to odradzam przede wszystkim 2 rzeczy. Po pierwsze wyciecie w serduszko (czy gorset czy dekold) unikaj efektu widocznego przedzialka w piersiach. Po drugie unikaj odciec pod biustem, wybierz suknie ktorej material na biuscie i pod nim tworzy jedna plaszczyzne. (unikniesz efetku doniczki z piersiami) Poza tym mozesz miec wszystko co sobie wymarzysz. Jesli masz talie zdecydowanie polecam fason dopasowany w pasie i biodrach i rozszerzajacy sie od polowy bioder.

ja tez mam duzy biust i tez mialam gorset bez raniaczek i czulam sie rewelacyjnie. tylko gorset musi byc dobrze skrojony to nie bedzie zadnych problemow no i dobrze dobrany stanik po nim przetanczylam cala noc bez zadnych poprawek i przypinania ramiaczek

Własnie marzy mi sie jakis piekny gorset. Moze byc z szelką na szyi.

Gość własnie biuciasty
poleca sie gorsetowe sukienki aby im "wszystko" trzymały ;) Tylko gorset musi byc dobrze skrojony i dopasowany.

Gość ja świadkowa
Ja co prawda panną młodą jeszcze nie byłam, ale ostatnio zdarzyło mi się świadkować. Jestem wysoka, dosyć szczupła, ale biust mam spooorawy. Do tej pory zawsze unikałam wszelkich sukienek bez ramiączek, bo wydawało mi się, że nie są w stanie się utrzymać, podtrzymać co trzeba, że bez stanika nie da rady, że stanik bez ramiączek nawet najlepszy nie podoła... Aż szukając czegoś dla świadkowej, trafiłam na świetną kieckę, bez ramiączek właśnie! Od góry fason przypominał wiele sukien ślubnych, lekko jakby "drapowane" to wszystko było, dosyć sztywny materiał i tak do mnie dopasowane, że uwierzyć nie mogłam! Do tego były powszywane jakieś fiszbiny, pionowe usztywnienia etc. tak że trzymała się sukienka idealnie! Świetnie mi biust modelowała i uwierzyć nie mogłam, że mogę TAK fajnie bez stanika wyglądać! Aczkolwiek zakupiłam jeszcze fajny stanik bez ramiączek, bo jakoś bez niego czułam się "goło". Ale jak mówię - sukienka była tak dopasowana, że mogłam spokojnie bez niego się obyć. Oczywiście kiecka nie była tak ciężka jak ślubne (chociaż długa, ale bez miliona warstw - tylko podszewka), więc nie wiem jak w tym przypadku się to sprawdza...