Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananananana20

chce miec dziecko

Polecane posty

Gość nananananana20

mam 20 lat i bardzo chce miec dziecko, mysle o tym caly czas, jestem ze swoim chlopakiem od 4 lat, on tez ma 20 lat. zdaje sobie sprawe z tego, ze jestesmy jeszcze mlodzi i mamy czas. Denerwuje mnie to ze spoleczenstwo wywiera wplyw na decyzje w jakim wieku mozna miec dzieci. Kiedys ludzie brali slub w mlodym wieku i mieli dzieci, a teraz jest nacisk na wyksztalcenie, nie jestem szczesliwa poniewaz nie mam dziecka

Gość a pracę masz
a mieszkanie masz?

Gość no właśnie pracę masz
? mieszkanie masz? jakie Ty masz wykształcenie? teraz ludzie po studiach mają ciężko, a co dopiero bez studiów:O

Gość nananananana20
prace mam, moj chlopak tez. Mieszkania nie mam niestety.

Gość gfyffyhdu
jesli jestes pewna ze dasz sobie z wszystkim rade to dzialajcie wiesz sama mialam 19 lat kiedy urodzilam dziecko ojciec mojego dziecka byl po wojsku 3 lata starszy odemnie dostal swoja pierwsza prace ktora ma do dziesiaj niezle zarabia ja tez pracuje mamy dom samochod i 2 wspanialych dzieci i powiem ci ze nie zaluje niczego a mam znajomych dla ktorych na pierwszym miejscu bylo dorobic sie miec dom auto i dopiero dzieci my tego wszystkiego dorabialismy sie majac dzieci i wiesz oni maja to wszystko procz dzieci niestety uwazam ze dzieci to niezadna przeszkoda by zrealizowac wszystkie inne plany

Gość nananananana20
tez chcialabym miec swoj dom, jednak wiem jakie straszne sa tego koszty, nawet jezeli zarabialibysmy wspolnie 5 tysiecy to nie jestesmy wstanie odlozyc na dom, albo jestesmy wstanie i wybudujemy go za 10 lat, to jest masakra, nie chce tak dlugo czekac na wlasny dom i nie chce dlugo czekac z zalozeniem rodziny

ja mam 22 lata , męża od 2 lat , prace , zakladamy teraz firme , samochod.. dom...i co.. pragniemy dzidziusia... jedno juz stracilismy...nie umiem zajsc w ciaze..., materialne rzeczy i dążenie do nich ni są tak ważne.. wazne jest ze jesli juz bedziesz miala dziecko to musi miec co jesc , gdzie mieszkac , warunki do nauki... i nie musi byc to wcale willa z basenem..a w rzeczywistosci to 1 lub 2 pokojowe mieszkanie w bloku!.

Gość CHCEBYCMAMA
ooo to mam z kim pogadac:) zalozylam na innym forum taki sam temat:) rowniez pragne dziecka, tyle ze moj chlopak ma 26 lat a ja 20 i to on uwaza ze jestem za mloda...a sam by juz chcial tylko ze czeka az skoncze studia...:(

Gość dajana1233
i dobrze że czeka. co ty chcesz bez studiow z brzuchem chodzic.:/

Gość mlokpklop
SUDIA NIE SA WYZNACZNIKIEM MACIERZYŃSTWA!!!!!!!!!!! JA CHE MIEĆ DZIECKO TO CZEMU NIE !!!!!!!!!!! Ja urodziłam w wieku 20 lat i wszyscy do okoła uważali ze sobie nie damy rady tym czasem jestesmy już 13 lat po slubie i rok temu urodziła nam się druga dzidzia , mamy mieszkanie, samochód i cudna szczesliwą rodzine a studjowalismy sobie zaocznie :0 dla chcącego nic trudnego :) A jak słysze że wpierw studja a po tem dzieci to jest poprostu załosne bo jedno 2 nie przeszkadza w niczym :) mam sama znajome które wpierw stawiały na nauke po tem kariera w pracy a teraz maja 33-35 lat i zero meza zero dzieci i zal do całego swiata ż egłupie były ż etak chciały sie dorobic . jak dla mnie to macierzyństwo jest indiwidualną sprawa i każdy powinien miec dzieci kiedy czuję potrzebę a nie bo kariera , wiek itd. bo mozna być dojrzałym w wieku 17-18 lat a mając 30-32 lata sama znam osoby które są na poziomie 5 latka:O

Gość CHCEBYCMAMA
Dokladnie zgadzam sie z Toba mlokpklop tylko widzisz...moj chlopak jak narazie tego nie widzi sam ma ukonczone studia dlatego chce zebym ja tez skonczyla tylko jak dla mnie pragnienie posiadania dziecka jest wieksze...moge liczyc na cud i wpadke

20lat przecież to nie tak znów mało - jeśli czujesz się dojrzała i świadoma to czemu nie? ważne zeby miec sie z czego utrzymac a studia - ehhh znam tyle teraz ludzi po studiach i bez pracy ze nie uważam zeby studia były jakąkolwiek przeszkodą. Zresztą można studiować zaocznie to nei przeszkadza w byciu matką. Kazdy ma inne priotytety. Ja straciłam swoje bliźnięta a teraz też pragnę strasznie dzidzi i wiem co to za uczucie...

Gość nananananana20
Witam, ciesze sie ze znalazly sie dziewczyny w tym samym wieku, ktore rowniez chca tego samego. Ja bym bardzo chciala, troche sie boje,a wiecie czego? Moze to glupie ale opini ludzi. Mieszkam w malej miejscowości i każdy bedzie sobie cos gadal pod nosem. Jestem zła o to, że sie przejmuje czyms takim, ale jednak

Gość Pyszeczka
Wiem co czujecie. Ja mam podobnie. Od dawna juz chcialam miec dziecko. dopiero od dwoch lat jestem z moim przyszlym (niedlugo juz :-)) mezem i od samego poczatku chce dzidziusia. problem w tym ze on jeszcze nie jest na to gotowy. sam pochodzi z rozbitej rodziny zalozonej przez "wpadke" i teraz chce miec normalna, taka ze po studiach z praca i wogole.... a ja sie tak bardzo boje ze za dwa lata to juz bedzie za pozno :-(

Gość askaaaaaa
hej laseczki :) ja rowniez mam 20 lat i pragnę dziecka. JEsli chodzi o aspekt finansowy to stac na dzidzie. oboje studiujemy , wiec zawsze można przejsc na zaoczne lub wziąc dziekanke:)

Gość czy wy oszalalyscie
20 lat to czas na imprezy znajomych podroże a nie na bawienie dziecka !!!!!!!!!!!!!

Gość nananananana20
każdy ma swoje priorytety;) niestety:p

Gość czy wy oszlalyscie
a pozniej ok 40 zachciewa się imprezowania,zdrad

Gość nananananana20
mówisz to z doświadczenia? Słuchaj, jeżeli ktoś chce kogoś zdradzic to zrobi to nie wazne w jakim wieku. Z tego co napisałaś "wyszlec sie" oznacza przespac sie z wieloma facetami, żeby potem nie zdradzac? bo nie rozumiem

Gość chcesz dziecka a slubu
nie chcesz?:o

Gość nananananana20
taaa, najpierw studia, potem wesele, potem dom, potem dziecko, poczekajmy do 40;]

Gość czy wy oszalalyscie
Coż do 40 stki to mi jeszcze daleko Jesli myślisz że poznawanie nowych ludzi, zabawa, zwiedzanie świata równa sie sypianiem z wieloma facetami:D Po prostu znam takie przypadki np mamy moich koleżanek które po 40 stce zaczeły szaleć na maxa :D Chcesz dziecko ale nie chcesz ślubu, ty po prostu chcesz złapać faceta na dziecko :D

Gość czyli co wedlug ciebie
tak ma byc - by najpierw miec dziecko a pozniej ewentualnie slub?! Kto ci kaze robic wesele na nie wiem ile osob?! widac na czym ci bardziej zalezy - na posiadaniu "dzidziusia" zamiast na facecie.

Gość nananananana20
" a pozniej ok 40 zachciewa się imprezowania,zdrad " to znaczylo zwiedzanie świata, poznawanie nowych ludzi? oo nie wiedzialam. Wiesz co? mysl sobie co chcesz;] mysl sobie ze chce zlapac na dziecko faceta jak chcesz, ale to mnie nie obchodzi, po co w ogole wchodzilas na ten topik? myslisz ze jak bedziesz pisac jakies swoje morały to zmienie zdanie? Załosne, idz pouczaj gdzie inadziej i imprezuj dalej, to jest twoje zycie i twoj wybór, ja mam swoje życie i swój wybór i nie bede tracic swoich cennych sekund z zycia na czytanie twoich durnych komentarzy.

Gość nananananana20
ale po co ma sie spieszyc ze slubem? Mamy XXI wiek, ślub moge zorganizowac za 2 lata, a dziecko mogloby byc dopelnieniem naszego zwiazku, ale jezeli nie znacie mnie, moje faceta i naszego zwiazku to nie zrozumiecie tego. Dla was liczy sie tylko ślub? Liczy sie to co jest miedzy dwojgiem ludzi

Gość o autorka pokazuje nam wlasnie
swoja "dojrzałość".:P

Gość tak dla mnie liczy sie slub

Gość nananananana20
jezeli ty w taki sposob rozumiesz słowo "dojrzałośc" to powodzenia, a jezeli byłabym nie wierząca to co? w ogole nie powinnam rodzic bo nie zorganizuje ślubu ? i dziecko nie bedzie wychowywane w rodzinie typu mąż-żona-dziecko, tylko kobieta-mężczyzna-dziecko?\

Gość a to cywilnych slubow
juz nie ma?:P:P:P