Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violączelistka

Matura z historii sztuki

Polecane posty

Ja zdawałam w 2005 roku jako czwarty przedmiot w tedy trzeba było zdać podstawę i rozszerzoną, przygotowywałam się z podręcznika i czasopism Wielcy Malarze, a po roku podwyższałam sobie wynik ale tylko podstawę, a dziś sobie wiedzę z tego pogłębiam.

Gość Jolkaaaa758342
Heeej, pochwalcie się jeszcze :)

Gość Jolkaaaa758342
Chcę zdawać tę maturę, bo interesuję się sztuką (;) ), uwielbiam mieć do czynienia z np. książkami na ten temat i zastanawiam się nad studiami na ASP, więc chyba nie jestem oryginalna :P

Gość fara bara cira fara tonga
ja tez zdawalam w 2006 r. jak myslisz ze historia sztuki jest latwa to jestes w bledzie. do tego trzeba sie naprawde dobrze przygotowac, duzo pamietac- autorzy, tutuly obrazow, style itp. ja polecam sztuka i czas

Gość Jolkaaaa758342
Widziałam kilka arkuszy maturalnych z historii sztuki i rzeczywiście wydały mi się trochę trudne, ale nauczyć chcę się przede wszystkim dla siebie, a matura tak przy okazji... Chociaż chciałabym w przyszłości robić coś związanego ze sztuką, choćby studiować. Przejrzałam ofertę i najbardziej przypadły mi to gustu MALARSTWO lub KONSERWACJA I RESTAURACJA DZIEŁ SZTUKI (choć w tym drugim wymagana jest chemia...;))

Gość Jolkaaaa758342
Trochę ta moja wypowiedź niespójna, wybaczcie :) Chodzi mi głównie o to, z czego korzystałyście przygotowując się do matury ;)

Gość Jolkaaaa758342
Ooo, fajny blog :D

Gość Anka243
Wiecie może gdzie w sieci jest kanon dzieł sztuki? Jeśli znacie link, podajcie, proszę :)

Gość Jolkaaaa758342
Ooooo, super! :) Znalazłam co prawda w sieci taki jeden - poziom podstawowy, ale wyczytałam też, że jego znajomość nic nie gwarantuje :D

Gość troublemaker
ja zdawałam maturę z h.s. w 2007 roku. Przynajmniej dla mnie była to przyjemniejsza opcja niż zakuwanie do zwykłej historii. Jeśli jest się wzrokowcem to nauka naprawdę nie jest taka ciężka. Ja przygotowywałam się rok. No i chyba najważniejsze jest nie tyle wyuczenie się wszytskiego, co raczej opanowanie klucza (w przyp. rozszerzonej) - za porównanie dwóch dzieł (z użyciem trafnych okresleń) i wypracowanie za moich czasów było najwięcej punktów.

Gość JA ZDAWALAM
ROZSZERZONA PO POL ROKU NA UKI I ZDALAM NA 48 PROCENT

Gość MARIES
ja w tym roku bede zdawać:) a najśmieszniejsze jet to jeszcze sie nie zaczełam uczyc :P pociesza mnie fakt ze jak nie zdam to i tak maturę mam zdaną :) wiec co mi zależy spróbować:D.......a chce zdawac rozszerzoną:D

Gość 76764875
:D:D:D Maries, życzę Ci powodzenia! :) A gdzie się teraz uczysz (ogólniak/plastyk)?

Gość MARIES
a dziękuje :) teraz jestem w ogólniaku i nie mam przedmiotu z historii sztuki ale moze nie bedzie tak źle chociaż jestem strasznym leniem :D:D słyszałam ze jak sie nie zda rozszezonej to i tak te punkty które dostaniesz liczą sie na studia ??...prawda to ?? o i powiedzcie co studiujecie albo co chcecie studiować??:)

Gość 76764875
Ja zastanawiam się nad malarstwem lub historią sztuki, a ty, Maries? PS. Fajne prace :D

Gość MARIES
dzięki :) ja nie wiem co che studiować wiem ze nie chce mi sie bardzo uczyć:P chce coś przyjemnego łatwego i nie stresującego ??? myślałam nad architektura wnętrz , dekoratosrtwo coś w tym stylu ....ale nie wiem gdzie są takie studia i czy mnie przyjmą :( a jak nie to pojde na przedszkolankę i zrobie sobie kurs artteraphy dla dzieci:D słyszałam ze jest coś takiego a ty co dokładniej ?? bo szukam jakiejś inspiracji moze zmienie zdanie co do studiów??:)

Gość 679485645
Malarstwo, a ostatnio historię sztuki. Czyli raczej nic, z czego można by się utrzymać ;D

Hej dzieciaki 1 listopada na moim blogu będzie opublikowany kanon dzieł sztuki zarówno na postawę jak i rozszerzoną. Dla wyjaśnienia umiejętność rozpoznawania to na podstawę a dokładna analiza to już na rozszerzoną trzeba opanować. Ot cała filozofia tego kanonu :)

Gość hasita
dziś egzamin maturalny z historii sztuki --->> arkusze z zadaniami --->> Matura z wos i historii sztuki 2010. Zadania, rozwiązania, odpowiedzi, arkusze