Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 03817

czy nadaje sie do teatralnej?

Polecane posty

Gość 03817

otóż chcę zdawać do teatralnej tylko niewiem czy bym się nadawał na aktora, jak to jest to się jakąś czuje czy co jakieś powołanie trzeba mieć, czy dopiero na studiach odkrywa się swój talent (o ile sie go posiada) bo tyle przygotowań, nauki, a jak się nie dostane to wszystko na marne i tylko nadzieji sobie narobie. Otóż da się jakoś sprawdzić czy bym się nadawał na aktora, po czym można sprawdzić że ktoś ma predyspozycje?

Gość 03817
halo jest tu ktos?

Gość to chyba ty musisz
wiedzieć, co chcesz robić, kim chcesz być :O brałeś udział w jakiś przedstawieniach szkolnych? albo choćby w jakiś recytatorskich - dykcja, intonacja głosu itd.?

Gość 03817
no kiedyś w podstawówce coś tam recytowałem ale na tym sie skonczyło, ale chyba nie chcesz powiedziec ze na podstawie dykcji mam okreslic czy sie nadaje cz nie bo to chyba nie jest najwazniejsze. chodzi mi tak ogólnie.

Gość AP AP AP AP
Baaaaaardzo trudno sie dostac- wybieraja najlepszych z najlepszych. Jezeli nie masz w ogole obycia ze scena, nie bralas udzialu w przedstawieniach itd to bedzie Ci bardzo trudno tamsie dostac. Ale zawsze probuj:)

Gość to chyba ty musisz
dykcja jak dykcja, ale np. sam sposób intonacji głosu - cóż to za aktor, który głosem nie potrafi przekazać swojej roli, emocji. do tego twarz - i znów umiejętność przekazywania emocji. o to mi chodziło.

Gość AP AP AP AP
Poza tym sprawnosc fizyczna- to pierwszy etap rekrutacji;)

Gość 03817
wiem ze trudno sie dostac dlatego sie pytam jak sprawdzic zanim stane przed komisja czy sie do tego nadaje bo jesli okaze sie ze jestem do niczego to ja wole siedziec na kasie tesco niz udawać głupa w m jak miłość. wiec chyba sa jakies wyznaczniki bo przecierz komisja jakas wybiera i odsiewa

Gość AP AP AP AP
Musisz poszukac w necie stron z danych szkol teatralnych, gdzie o rekrutacji jest wszystko napisane. Musisz ladnie spiewac, poruszac sie po scenie, odgrywac wylosowane scenki- np. jestes mlekiem, ktore wylalo sie na podloge;), oczywiscie- glos, dykcja, rytmika- wszystko musi byc perfekt. Na necie sa rozne cwiczenia dykcji -sprawdz jak sobie radzisz. Popros przyjaciolke by pobawila sie w jury i ocenila Cie. sprobowac zawsze mozna, ale wiem,ze np. dostanie sie do szkoly w Wawie to jak wygrana w totka;)