Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambassador

wiza do usa!

Polecane posty

Gość ambassador

mam 21 lat i chciałbym polecieć do usa na jakiś rok, dwa, a może na stałe, wiadomo jakaś praca, zwiedzanie w związku z tym czy mam jakieś szanse dostać wize nie licząc zielonej karty? Czy dają tylko wizy turystyczne, jak ktoś ma dużo kasy?

Gość makabreska
wszystko zalezy od kaprysu urzednika po drugiej stronie szybki niestety, znam przypadki, gdzie facet z dobra emerytura, dobrze zarabiajaca zona, cala rodzina (oprocz brata do ktorego jechal) zostajaca w Polsce nie dostal wizy ze wzgledu na...slabe więzi z Polską (i przez to potencjalne zagrozenie nie wroceniem)...a w nastepnym okienku (jest kilku urzednikow naraz) mlodzi ludzie, bez pracy, prosto po studiach dostawali wizy, ot tak :) nie trafisz za nimi!

Gość makabreska
aha, zapomnialam jeszcze o tym, ze zawsze moga cie wrocic do Polski z lotniska...juz w USA...wiec...ryzyko do konca! (ostatnio chyba nawet jakies przypadki z Polakami byly)

Gość makabreska
Brzydki....chyba jego twarz ;) tak wnosze ze to on :)

Gość makabreska
ja sobie wykombinowalam kiedys, ze postaram sie o obywatelstwo innego cywilizowanego kraju i voila (nie wiem czy tak sie pisze wiec przepraszam jesli nie ;) ) droga otwarta :) ale kurcze nie chce mi sie juz uczyc jezykow za nic na swiecie :)

Gość makabreska
Brzydki, ja nie moge... poplakalam sie ze smiechu, dzisiaj nie duzo mi trzeba do smiechawy :) jutro tez lece, zapamietam twoje rady, tylko ze ja nogi sobie ogole ;)

Gość makabreska
Kant dupy, z ta cnota to upilnowalas czy nie ? ;) taki zarcik ;)

Gość makabreska
eee Kant...liczylam na cos bardziej krejzi... ;) a to takie "pospolite " ;) a co do cnoty, dobrze, ze nieupilnowana, chociaz nie trzeba sie o nia trzasc teraz ;)

Gość ambassador
ot wielką tajemnice robisz z tą wizą pracowniczą, jakby nic w googlach na ten temat nie było a tak na marginesie to jak już tam jedziesz to chociaż wiochy nie rób i nie bzykaj sie za duzo z murzynami.

Gość makabreska
ambassador albo chcesz sie cos dowiedziec albo obrazac innych, bo jak drugie to ja sie wypisuje (a tak chcialam pomoc ;) ) Kant zrekompensowalas mi wszystko tym ryzem pierwsze to popuscilam ze smiechu a teraz zastanawiam sie czy nie przemycic (tylko gdzie??) ziemniakow, bo tam gdzie ja jutro lece nie mozna ich wwozic (ja ciagle zastanawiam sie dlaczego akurat ziemniaki ??? ) takze lacze sie z toba i trzymam kciuki!! ps. chcialabym to zobaczyc, jak wysypuja ten ryz z laci a ty mowisz... to taki polski antyperspirant do stop ;) :) :)

Gość makabreska
uuuuuoiooooooo po bandzie idziesz!!! ja bym powiedziala ze moje ziemniaki to granaty reczne typu pyra 3w/96de model 2009 ;)

Gość makabreska
ja wlasnie do domu lece, przynajmniej do tymczasowego domu, ale tam moj dom gdzie mąż moj ;) (ale lepiej tu gdzie jestem, bez dwoch zdan ;) ) z ta teoria ziemniaczana...cos w tym chyba jest :) albo stonki sie boja ;)

Gość makabreska
myslisz, ze daliby mi tam maly pokoik przy nim jak przy dziecku w centrum zdrowia matki i dziecka ;) ? byloby taniej sie utrzymac ;) zeby tylko za te ziemniaki on mnie nie odwiedzal ;)

Gość makabreska
ooo racja! mam takie prosto z ogniska, ale nie zaryzykuje na lotnisku, bo jeszcze ktos sie podepnie na krzywy ryj...nie, nie, nie zaryzykuje, zrobie to w zaciszu domowym, a zagryzajac pomysle o tobie i wzniose toast ;)

Gość ambassador
musiałem jej pojechać bo jeszcze dobrze z kraju nie wyjechała a już stroiła fochy, zamiast pomóc człowiekowi to chce sama ameryke połknąć paniusia sie znalazła kawka papieroski. ameryki sie zachciało jeszcze zobaczysz jak jest za bajorem szmata i jedzie znając zycie to zaraz złapie jakiegoś murzyna na dziecko i bedzie miała tą swoją zieloną karte. Dziwka durna! (Musiałem to napisać)

Gość makabreska
Kant ty prosic nie musisz - dla ciebie zawsze ziemniaczka mam ;) ambassador - ja mam nadzieje ze ty z takim traktowaniem ludzi, chamstwem i stereotypowym podejsciem nigdy nie dostaniesz wizy i nie bedziesz nam wstydu robil nawet w takim dziczalym kraju jak USA (btw ile znasz dziewczyn lapiacych MURZYNA na dziecko....blagam cie!)

Gość makabreska
nie wiem skad w ludziach tyle jadu...ja tam wole ziemniakami byc wypelniona niz jadem (ewentualnie ryzem ;) ) niespodzianka taka, kojarzy mi sie z jasiem fasola, ktory sam do siebie urodzinowe kartki wysylal, ale najwazniejsze robic sobie drobne przyjemnosci, a nie ma nic przyjemniejszego niz niespodziankowy ziemniak na progu! :)

Gość makabreska
nie tylko w USA, tu, gdzie ja mieszkam jest takich zadufanych w sobie Polakow na peczki, najlepiej wogole sie nie zadawac z rodakami, bo sie czlowiek tylko wnerwia i traci wiare w ludzi bardzo poprawilas mi humor naszym "wykwintnym" dialogiem o ziemniaczkach, mam nadzieje, ze jeszcze kiedys wrocimy do tematu :) teraz lece juz sie pakowac ;)

Gość makabreska
a dzieki, dzieki :D