Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eluuss

MAM CELLULIT !!!!!!!!

Polecane posty

Gość eluuss

hej dziewczyny macie moze jakis sprawdzony sposob na walke z cellulitem ? :( uzywam roznych balsamow ale to g*** daje :(

Gość campari34
firmy vichy polecam

Gość eluuss
dobry ? sprawdzalas ? :)

Gość campari34
od 2 lat używam i jest rewelacja

Gość eluuss
do szybka_odpowiedz NIE MASZ ZADNYCH KOMPLEKSOW ? uwierz ze duzo sie ruszam i caly dzien jestem w biegu ( praca itp) nie mam czasu nawet zjesc, wiec NIE OBZERAM SIE, na aerobiki tez brak czasu i nie jestem gruba mam 170 a waze 49 wiec jak nie masz nic do powiedzenia to idz na inne forum pa

Gość eluuss
do campari34 a powiedz z ktorej serii vichy sa do cellulitu ? :) skoro mowisz ze dobry, moze czas tego sprobowac :)

Gość w takim razie
Może powinnaś jeść inaczej? Zastanów się jak się odżywiasz? Cellulitowi sprzyja jedzenie wysoko przetworzonych produktów, kawa, alkohol, produkty kukurydziane, mała ilość wypijanej wody. Unikaj też kąpieli i pryszniców w gorącej lub zbyt ciepłej wodzie. Poza tym hormony - jeśli np stosujesz antykoncepcję hormonalną to raczej nie licz na to, że pozbędziesz się cellulitu. A co do kremów, balsamów to naprawdę nie zwalczą one problemu. Jeśli zawierają np alkohol, który działa poprzez powierzchniowe napinanie naskórka to pewnie będziesz miała wrażenie, że jest lepiej, bo będzie to wyglądało nieco lepiej, ale wystarczy przestać się smarować i będzie tak jakbyś nic nie robiła. Jedyny plus z wcierania tych różnych specyfików jest taki, ze przy okazji robi się masaż, który może co nieco poprawić, pod warunkiem że jest wykonywany systematycznie i wystarczająco dobrze.

Gość eluuss
hm co do balsamow.. masz racje .. poprawa tylko na chwile nie pije kawy ani nic mocniejszego.. ale biore tabletki anty i to moze byc tez przyczyna :( niestety dzieki za odpowiedz :)