Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z nim jest

kulejacy piesek prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość co z nim jest

witam, moj piesek juz od dluzszego czasu kuleje na lewa tylna lapke. wlasciwie mial takie dni ze chodzil np 1 dzien tylko na 3 lapkach, a dzien pozniej normalnie biegal itd. najdziwniejsze jest to ze jak chodzil na tych 3 lapkach to potrafil za kims pobiec i nie okazywal zadnego bolu, wiec sama nie wiem czy go nozka bolala czy nie. jeden wet dal mu 2 zastrzyki i stwierdzil ze to jest jakies naderwanie miesnia, zastrzyki pomogly moze na tydz. niedawno poszlam do innej weterynarki i powiedziala ze skoro zastrzyki pomogly to trzeba go poleczyc troszke dluzej, i zapisala tabletki carprodyl i nutradyl(jesli dobrze odczytalam), sa one przeciwzapalne i przeciwbolowe. przez pare dni bylo dobrze, dzis znowu zaczal chodzic na 3 lapkach, do konca leczenia zostal tydzien i mi sie serce kraje jak on tak chodzi:( dodam ze nie jest zbytnio osowialy, je normalnie, ma ochote na zabawe na spacery... czy ktos mial podobny przypadek?:( prosze o pomoc

Gość ja bym jeszcze poszła do
innego weta :(

Gość co z nim jest
nikt nie wie o co moze chodzic? za tydzien mam isc do kontroli, ale nie wiem co to bedzie bo ci weterynarze w moim miescie to chyba nie sa zbyt dobrzy

Gość miał jakieś prześwietlenie
?

Gość co z nim jest
wlasnie juz nie wiem do jakiego weta isc bo co inny to gorszy, i drozszy chociaz nie bede oszczedzac na psiaku mimo ze to kundel, nie chce zeby sie meczyl:( a poza tym moj pies panicznie sie boi weterynarzy i tez nie chce go zbytnio po nich ciagac i meczyc tym stresem

Gość lodidodi
idz z nim do weterynarza innego te leki działaja tylko przeciwbolowo a problem dalej jest :( trzeba wyleczyc przyczyne a nie objawy! Może sie gdzies uderzył albo ktos go kopnął na dworze, mzoe na schodach gdzies sie potknał i go boli? Ile czasu to trwa jak długo to do weterynarza a jak niedługo to moze przejdzie samo. jak nie przejdzie to do innego weterynarza na jakies przeswietlenie!!

Jak miałam kiedyś kundelka, to on czasem chodził na trzech nóżkach, ale czasem tą nóżkę opuszczał. Wtedy miał zwichniętą czy złamaną nóżkę. I sam się z tego wylizał (choć oczywiście byliśmy u wet). Nie wiem co może być z twoim psiakiem...spróbuj mu tą nóżką poruszać, tzn. weź ją i próbuj prostować i uginać. Opisz reakcję.

Gość co z nim jest
nie mial przeswietlenia, pierwszy wet go zbadal troche i stwierdzil wlasnie ze naderwanie miesnia, drugi wet postawil "diagnoze" na podstawie tego co mowilam o zachowaniu pieska, i tego co mowilam o poprzednim leczeniu. moze oni sie nim zbytnio nie przejmuja bo to kundel?:O ale tez zwierze mimo ze nie rasowe i tez sie meczy i nalezy mu sie pomoc:O

Gość co z nim jest
ania on jak dotykam tej nozki w zgieciu to czasem lekko zabki poszczerzy a to znak ze go troszke boli i nie chce zebym dotykala, sam tez tamto miejsce lize. ale czasem jak dotykam tej nozki to nie reaguje wcale. czy go ktos kopnal nie wiem bo czasem wyleci za kims na chodnik jesli brama jest nie zamknieta ale dalej niz kolo bramy nie stanie,i to sie zdarza naprawde baaaaardzo rzadko bo go pilnuje. na schodach sie czasem potknie jak za szybko wbiega albo zbiega( jest troche nienormalny:D) dodam tez ze wlasciwie z nozkami zaczelo mu sie cos dziac zima jak chodzil po dworze ale myslalam ze to po prostu z zimna, pozniej byl dluzszy czas spokoj i od jakiegos czasu znowu cos nie tak z lapka:(

Gość lalalalalalal
mojej kici zrobił lekarz prześwietlenie, narkoza, żeby nogę w bandarz, tabletki zapłaciłam 140 zl. Teraz przynajmniej się nie męczy:)

Gość co z nim jest
pieniadze nie maja znaczenia trzeba bedzie to wydam tyle ile bedzie trzeba, a z tym gipsem to by nie bylo tak latwo bo moj pies strasznie sie boi weterynarzy, i gipsu w ogole by nie tolerowal na lapie, gryzlby itd:(

Gość gość
z kazdym takim problemem warto udac sie do wetewrynarza

Gość gość
Nie ma na co czekac, udaj sie z nim do weterynarza, ja chodze regularnie do http://weterynarz-szczecin.info/ - moze skorzystasz z namiarow? Szybka diagnoza i pomoga Twojemu pupilowi!